Работният ден на един премиер


02 Февруари 2013, Събота


25 януари (четвъртък), 12.00 ч. Б.Б се среща със синдикалните босове Константин Тренчев и Пламен Димитров в Министерски съвет за ситуацията във ВМЗ – Сопот.


Компания им прави икономическият министър Делян Добрев. Борисов гордо съобщава, че са намерили пари за заплатите на оръжейниците. Премиерът обаче не пропуска да се оплаче на репортерките: “Поне сто съвещания съм направил, за да спася завода, и да ми пращат кромид лук. Защо не прати на Станишев кромид лук. Очаквам от жената със златните пръстени да ми каже: “Извинявай, положил си максимални усилия“.

17.30 ч. Борисов минава на тема атом и конспирации в интервю за НТВ: „В икономическото министерство имам доверие единствено на министъра Делян Добрев. Той носи писмата за АЕЦ „Белене“ като пощальон, прибира ги и спи с тях. Нямам доверие на никого в МИЕТ с изключение на министъра, защото кореспонденцията изчезва.”

27 януари (неделя), 18,30 ч. В деня на референдума за АЕЦ Белене премиерът, придружен от близо 20 гарда на НСО и кортеж от черни джипове „Тойота“, се понася към Банкя, за да гласува. С него е и финансовият министър Симеон Дянков.
След като дава своя вот, Б.Б. коментира обвиненията на опозицията за саботаж със смайващи твърдения: „На кривата ракета космоса й пречи. Пътищата са прекрасно почистени. Най-слабата избирателна активност е в най-добре почистените градове. Очакваше се да вали сняг, не да пече слънце, но денят беше слънчев, прекрасен.“

20,30 ч. След като стават ясни резултатите, единствената реакция на Борисов е да се прави на разсеян. Пред смаяните репортерки той показва, че тениса е по-важен за него от гласа на народа : “Много съм щастлив от победата на Джокович, за Балканите и всички, които гласуваха за спортист на Балканите“.

28 януари (понеделник), 13.00 ч. Б. Б. е в Сопот с министър Делян Добрев. Долетели са с хеликоптер „Кугър“ и ги придружава многобройна охрана.
Първата спирка на Борисов е професионалната гимназия „Владимир Заимов“, чийто ученици се включиха в протеста на своите родители от ВМЗ. Той споделя тайната на своя успех: “Докато топката тупкаше навън и другите деца играеха футбол, моята майка ме караше да уча. Затова станах отличник. Аз съм златен медалист. Сега другите се сърдят, че не са наравно с мен. Е как да са наравно, като не са учили, когато аз съм правел това“

14.00 ч. Вече пред работниците във ВМЗ премиерът споделя хрумването си, че заводът може да произвежда фойерверки, а не само оръжие. Премиерът е в толкова добро настроение, че дори се сдобрява с жената със златните пръстени, като не пропуска да й се скара: „Много ме ядоса с този лук. Виждаш какво сме направили за завода. Не може всичко да се оправи с пръчица".

29 януари (вторник), 17.30 ч. Министър-председателят е на среща с Американската търговска камара в столицата. Компания му правят министрите Делян Добре, Ивайло Московски и Тотю Младенов.
Вместо обаче за бизнес, пред журналистите Б.Б. говори за уволнението на образователния министър Сергей Игнатов: “За съжаление той не ме чу, когато казах в петък, че въобще като чуя думата "корупция", не мога да я чувам, а камо ли да ми се говори от учени на площада. Помолих го да направи необходимите промени в този фонд, той реши да ме убеждава в обратното“.
Поредният показен атентат – този на Златко Баретата, явно не вълнува Борисов: “По-здравословно е осъдените на първа инстанция за тежки престъпления да остават в ареста.Ако той не беше под домашен арест, за да си отива сам в Съдебната палата, щеше да има специална охрана и да мине през вътрешния двор“.

30 януари (сряда), 10.00 ч. Б.Б. участва в редовното заседание на кабинета.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки