Оцет и тамян помагат при изпускане


Оцет и тамян помагат при изпускане
Ключови думи: напикаване, оцет, тамян
10 Март 2018, Събота


Напикаването при децата е често срещан проблем, ето един ефикасен начин за справяне с него

Автор: Силвия Горанова

Напикаването при децата е една от най-често срещаните неврози. Обикновено се проявява при подрастващи, преди навлизането им в пубертетна възраст. Изпускането по време на игра или бурен и продължителен смях не се смята за проблем.

Тодорка Димова е на 75 г. и понастоящем живее в Шумен. Тя разказва как се е справила с проблема. Дъщеричката й е едва на 5 години, когато започва да се напикава нощем. Месеци наред няма заран, в която момиченцето й да се събуди сухо и това се превръща в голям проблем както за детето, така и за родителите.

Тодорка обаче открива един изключително ефикасен лек за проблема.

За целта взима 1 пакетче тамян от църквата. Приготвя си и чист домашен винен оцет.

Начуква тамяна много хубаво, а през това време слага да заври 1 чаена чаша от оцета. След това в него потапя парче памучен плат или марля и го изстисква така, че да не прокапва, но въпреки това да остане добре напоено.

Отгоре го посипва със счукан тамян, след което го слага като компрес на кръста на дъщеричката си. Отгоре слага и вестник и прикрепя добре с вълнен шал или парче плат. Така детето прекарва нощта. „Проблемът му изчезна все едно е премахнат с вълшебна пръчка. Изпускането не се повтори никога повече“, разказва Тодорка.

Тя обаче отбеляза няколко важни неща, които трябва да се спазват при тази процедура. Едното е, че преди поставянето на компреса мястото не бива да се маже с мазнина, макар да има опасност да се получи леко изгаряне на кожата.

Другото правило е, че рецептата се прилага само веднъж на месец. И може да се повтори най-много 3 пъти (тоест в 3 поредни месеца).

За препоръчване е също детето да не излиза в следващите дни от дома, да не се къпе в море или басейн и да се пази, за да не настине, което може да доведе до обратен ефект.

А ето и още няколко рецепти от народната медицина за справяне с детското напикаване:

Марийка Филева от Червен бряг е излекувала своя внук с шишарки от хмел. 8-10 броя шишарки се нарязват на ситно и се смесват с 50 г пудра захар. Получената смес се разделя на 10 дози. Приема се сутрин и вечер по 1 доза, заедно с вода.

Бонка Тасева от Ловеч пък разказва, че майка й успяла да излекува не само нея и сестра й, но и много други хора със следната рецепта: нарязват се целите стебла на 1-2 стръка от билката агремония или камшик, както е по-известна. Слага се в съд с 350 грама  вряща вода, който се покрива с капак и се оставя да ври 15-20 мин. Отварата се кисне цяла нощ, прецежда се и се пие 3 пъти на ден по 100 мл на гладно 30 мин. преди хранене.


В категории: Новини , Здраве , Рецепти за здраве

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Елена
21.12.2018 15:40:16
0
0
Здравейте,

изпробвах компеса с оцет и тамян. Няма ефект от него, а на всичкото отгоре тамяна беше залепнал за тялото на детенцето и милото много плака докато го махнем. След това доста време имаше пъпки на по нежните места.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки