Как се излекувах от ставни болки


Как се излекувах от ставни болки
30 Януари 2013, Сряда


Рецепта 1 (Виолета Петкова, Плевен): Вечер в една чаша се слагат 3 супени лъжици ориз. Измива се, водата се излива и се налива нова.


Оставя се да кисне до сутринта, когато се сварява без сол, докато стане на каша. Когато изстине, се изяжда на празен стомах 3 часа преди закуска. Това се прави в продължение на 20-30 дни. Още на 4-5-я ден болките ще отшумят.

Рецепта 2 (Иван Борисов, с. Баница, Врачанско): Когато се вари домашна ракия, се отделя първия литър и половина първак, който представлява етилов спирт. С него се правят 2 мазила:
Настъргва се на ренде корен от хрян, който се вади през есента. Поставя се в буркан и се залива с ракията. Стои 30 дни на слънце. Прецежда се и се налива в бутилка. По същия начин се прави и мехлем с див кестен.
Тинктурите помагат при ставни и мускулни болки.

Рецепта 3 (Добринка Петрова, Варна): Това е една много стара семейна рецепта. Използва се при травми, ревматични болки, спукани капиляри. Особено е полезна за уморени, напрегнати и отекли крака с разширени вени.
Свежи цветове от див кестен, набрани от чисти места, се измиват и изчистват от дръжките. Нареждат се в буркани с капачки. Когато бурканът вече е добре натъпкан с цветове, се залива с ракия-първак (може и със силен спирт от аптеката). След това се затварят и се поставят на тъмно място, увити във фолио, за 40 дни. Като мине този срок, течността се прецежда през двойна марля и се затваря в шишета, които също се увиват с фолио. Съхраняват се на прохладно място.

Рецепта 4 (Елена Ковачева, Разлог): Рецептата помага при радикулит, ишиас, ошипяване, дископатия. Смесват се 250 мл лавандулов спирт, 10 г нишадър, 1 крем за бръснене (голяма тубичка) и получената субстанция се налива в шише. Преди употреба то се разклаща добре. Изрязва се вълнено парче плат във формата на петите. Намокря се по няколко пъти на ден (или вечер) и се прилепва добре към ходилата. Процедурата се повтаря, докато сместа свърши. Краката се накисват в топла вода, пада коричка, която не боли. След 6 месеца лечението се повтаря профилактично.

Рецепта 5 (Радка Ставрева, Долна Оряховица): Една шепа счукани морски краставички се смесват добре с равни количества от по 200 г морска сол, газ за горене и лавандулов спирт. Кисне 20 дни. Често се разклаща. Използва се вечер на болните места.
Забележка: Сместа е отровна.  Ръцете се измиват добре след това.


Морска краставица

В категории: Здраве , Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Гери
25.03.2024 07:54:23
0
0
Изпробвах Рецепта 1 с много добър резултат! В добавка, научих от други статии за същата рецепта, че слез изяждане на ориза не само не се яде, но и не се пие нищо - даже и кафе! Също, тъй като оризът извлича и калиевите соли от организма, освен токсините, да се ядат всеки ден от лечението банани и сушени кайсии. И да се знае, че урината може да стане по-мътна временно - това е признак, че правите лечението правилно.
2
Радка Илиева
10.11.2014 22:26:42
2
2
Преди янколко дни си претоварих ръката. Три дни се мазах с масажно масло, но тъй като не седнах да почивам болката не утихна.
Накрая реших да изпия 2 капсули кордицепс. Усетих подобрение след 1-2 часа. Изчаках още 2 часа и изпих още 2 кордицепса - и вече ръката не ме боли. Не съм предполагала, че толкова бързо ще ме отпусне болката.
http://kafeganoderma.wordpress.com/kordiceps
1
Nikoleta
11.01.2014 11:10:38
8
9
Аз използвам Масажен крем Медосан арника с женшен и съм изключително доволна [bouncing]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки