Гробарите на европейска България


Гробарите на европейска България
Kарикатура: Мария Велизарова
30 Януари 2013, Сряда


Мястото на управляващите бандити е на бунището на политическата история

Автор: Стефан Солаков

Когато ГЕРБ влезе с летящ старт в българската политика, нашите сънародници пъшкаха под гнета на червено-турската коалиция и отново търсеха на хоризонта поредния спасител. Водени от надеждата, че новият месия е български генерал с подчертано юнашко излъчване и с типичния за американските комикси ореол на справедливия Батман, над един милион избиратели решиха да поверят съдбата си в ръцете на новите национални герои, обещали да ги отърват от робството на Ахмед Доган и на неговите политически авери Станишев и Сакскобургготски.

Още тогава им беше обещано, че именно тези хора ще поведат България към благодатните европейски хоризонти и ще я спасят от оковите на все още живия стил на тоталитарните политики.
Щемпелът „Европа“ често се употребява в днешно време, за да прикрие множеството измами, с които се сблъскваме почти всеки ден в политическия и икономически живот на нашата страна. Вече шест години сме част от семейството на ЕС, но, въпреки щедрите обещания, продължаваме да кретаме на опашката на бедните и нежелани роднини в общия европейски дом.

Гражданите за европейско развитие на България (ГЕРБ) вече четири години ни убеждават да стискаме зъби и да чакаме с надежда промяната на това мизерно живуркане.
В края на техния управленчески мандат обаче и най-щадящата равносметка не може да скрие административната и интелектуалната им немощ, довела държавата до просешка тояга и напълно разрушила нейната имунна система в почти всички области на днешното й нерадостно битие.

„Искам да се обърна към господин Борисов и неговия министър Делян Добрев и да им кажа: Вие сте гробарите на днешна България!“ Думите не са изречени от професионален политик или от редовните „говорещи“ глави на телевизионния екран.
Безработна жена от ВМЗ в град Сопот протягаше с трепереща ръка празните фишове за неполучените вече три месеца заплати в това цветущо доскоро предприятие и разказваше пред репортерските камери как управляващите ни варвари само за три години са унищожили напълно поминъка и живота на обширни области в Централна България.

Гладни и озверели от унижението, на което са подложени, три хиляди високо квалифицирани работници от Сопот, Карлово и близките до тях селища от цялата си измъчена душа прокълнаха властта на вандалите от ГЕРБ и открито призоваха за насилствени действия срещу пагубния за държавата режим на кабинета „Борисов“.

А докато народният гняв клокочи и се кани да залее цялата страна, вицепремиерът Дянков усилено търси изход от икономическото блато, в което ни набута през последните години, и май вече го е намерил. Геният на финансовата мисъл предложи революционен ход за повишаване на обществения оптимизъм в условията на прословутата икономическа криза.

Затаяваме дъх и що да видим:  за да се оправи България в най-скоро време, Дянков предлага да се вдигнат двойно заплатите! Браво! И сега да видим на чие рамо ще кацне най-напред птичето на финансовото щастие.
Как на кое, на любимите наши ръководители – гражданите, които ни обещаха реки от мед и масло, ако се докопаме до фондовете на Европейския съюз.

Явно те първи са стигнали до щедрото им кранче, защото предложението на вицепремиера е доста обещаващо: по 8000 лева месечна заплата за бате Бойко и сламеното чучело в президентството, още толкова за началника на парламентарния концлагер леля Цецка, а надолу по стълбицата на държавните хрантутници сумите са също така апетитни и напълно европейски.

От кумува срама премиерът Борисов се направи на изненадан и отрече да знае за най-новите планове на Дянков да се пребори с кризата. На фона на кървавите сълзи на сопотските майки и на плача на гладуващите им деца малко трудно господин премиерът би си спомнил, че само преди половин година лично той беше изказал възмущение от ниската си заплата и беше наредил на своя финансов екзекутор да „оправи“ заплатите на управляващите велможи.

Мизерстваща България е обект не само на подигравки от нашите партньори в ЕС, но и на сериозни научни изследвания, свързани с медицинското състояние на хората, които днес въртят кормилото на бедстващата ни държава. Изказванията на премиера Борисов на различните европейски форуми го наредиха на първо място в класацията за най-потресаващи словесни „бисери“, изричани някога от влиятелни представители на висшата държавна власт.

В световното подреждане за най-атрактивни издънки нашето момче е непосредствено след ненадминатите комици от Съединените щати Джорд Буш – младши и Мит Ромни. Наскоро в Кипър бате Бойко направи сериозна заявка да заеме още по-предно място в таблицата на планетарните чокундури.
Без да му мигне окото там той заяви, че сме отличниците на ЕС и че трябва да сме благодарни на неговото правителство, защото е осигурило на всички нас много повече... музеи и опери, отколкото неговите предшественици.

Учудващо е защо културният министър Рашидов все още не е откликнал подобаващо на това вълнуващо изявление и не е организирал колективни посещения в „многобройните“ опери и музеи на гладуващите работници не само от Сопот, но и от други краища на страната, където бяха погребани останките на някога индустриална България.

Кралският призив на Мария-Антоанета „Като няма хляб, яжте пасти!“ долетя от средните векове и се превърна в емблема на ГЕРБ и на неговото „европейско“ правителство.
След византийското, турското, съветското и живковото робство доживяхме и това на „герберите“ - една странна сплав от милиционери и мутри, издигнали алчността и простотията като флаг на политическата си доктрина.

Почти всеки ден те ни показват своя престъпен лик и ни уверяват, че вършат своите безумия в името на нашето добруване. Трябва ли тогава да се учудваме, че близо 300 хиляди българи страдат от тежки психически увреждания, които се превръщат в опасен бич за нашето общество. Зачестилите масови убийства и самоубийства са най-яркото измерение на политиката, която ни доведе до мрачните бездни на човешкото падение.

Няма да е достатъчно само да изхвърлим от политическата сцена тези застрашаващи държавата нашенски уроди. Необходима е и спешна хоспитализация на мнозина от тях и то преди да е станало фатално късно и да се стигне до масови сблъсъци в навечерието на предстоящите избори.
Гробарите на съвременна България трябва да изпратим незабавно там, където е истинското им място – на бунището на политическата история. Нека почиват в мир и да оставят най-после на мира един народ, на който вече му омръзна да е жертва на безскрупулни престъпници.



В категории: Коментари , Горещи новини

6
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
6
00
21.01.2013 07:36:09
0
0
ГЕРБ = ГРАЖДАНИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ РЕЗИЛ НА БЪЛГАРИЯ.
5
pensioner
20.01.2013 07:56:31
0
0
Добра статия.Но без да омаловажавам заслугите на Бойко и компания,позволявам си да твърдя че целият политически модел е погрешен.Факта че останалите социялистически страни отдавна забравиха за комунистическото минало,а в България все още управляват издънките на комунистическата номенклатура е показателен.Не трябва да забравяме заслугите на Костов,който отново протяга мръсните си ръце към власта.Костов осъди българските лекари,учители,инженери и т.н.на мизерни старини,а осигури номенклатурата и потомците и за вечни времена.Костов постви началото на деиндустриялизацията и ликвидацията на селото.Костов направи живота на младите и кадърни българи невъзможен и ги прогони от страната.Бойко е логично следствие от целия криминален преход.
4
kapitana graf petko vojvoda
20.01.2013 05:51:00
0
0
grobarite na evropejska balgaria sa tesi koito slushat sasnatelno ili nesasnatelno na neevropejski strani,kato se sravnjat analisite,statistikite
diagnostkite,preporakite na tajnite slushbi v rusia,turzia,i drugi strani koito imat interesi v balgaria za rabota v balgaria i s balgarite moshe da se vidi
kak se polsvali ot slabostite na mnogo obiknoveni hora i na hora ot elita.
mene naprimer pusnali sluha she sam vashen shovek i me polsvali kato ptiza primamka nabljudavali me poslushvali me vidjali she si padam po hubavi mladi sheni ,she obisham i da imam pari koeto e slabost na mnogo mashe i poshnali da mi pokasvat zemni i nesemni hubavizi i kadani i pari da vidjat kak reagiram.
i az im podskasah obisham namereni pari i spesheleni ot targovii i brokerski i posrednisheski sdelki v ramkite na zakonnite vazmoshnosti na stranata kadeto mi

davat peshalbite ,obisham hubavi mladi bogati ne razvratni sheni ot evropejski

vid hristianski rodove i kato njamam pari koito da mi darjavat pari bez da



















vlisam v roljata na gigolo.no znam she ako otida da shiveja v polinesia
verojatno e dobre da si vsema polinesijka ,ako shiveja v balgaria e dobre da si vsema balgarka i da se srodja s balgarski semejstva.
mnogo balgari i nebalgari ne shelajat da se sprijateljavat i srodjavat s turzi zashtoto turzia i turzite im napomnjat za 500 godini tursko robstvo ,nasilie ,angaria ,ograbvania ,unishenia
nasilstvena islamisazia,turzisazia i ako se vishdat vseki den s turzi vseki den shte im se napomnja za tesi unishenia az razbiram podbudite im no sam na mnenie
vseki sam da reshi problemite si sled kato se posavetva s rodnini i prijateli
osven tova sa minali mnogo godini i sega sme kato garzia ,franzia,dania i drugi strani koito sa v NATO i EC no ne obishat turzia i turzite i predposhitat turisam v ispania ,daj boshe i v balgaria .italia .tunis ,osven tova sam na mnenie she vsishki koito sa rodeni v balgaria i tesi koito shivejat v balgaria sa nashi sagrashdani s koito ne sme zadalsheni sa se zeluvame i obishame

tova sa njakoi ot promenlivite mnenia i razmishlenia na mnogo balgari i nebalgari


vseki sam da reshava kakvo obisha i ne obisha
3
Родолюбец
19.01.2013 14:59:00
0
0
Великолепен коментар г-н Солаков, в писането сте особено силен. Споделям на 100% вашите оценки, за всичко, но в общество на продажни политици, на аморални журналисти, на нарастваща мизерия и на пълно безхаберие, лозунгът “ Дай Боже“ е убийствено вреден. Животът на тази планета е резултат от борба на всички нива, една истина, която ние Българите не искаме да приемем. Гледам Ви редовно и в съботните и неделни емисии.
Не допускайте и каквато и да е изява на безпредметна русофобия, тя е в услуга само на Турция. С уважение и най-добри пожелания, очакваме положително отношение на НФСБ към референдума, това е национална кауза.
2
kapitana graf petko vojvoda
19.01.2013 13:01:08
0
0
njakoi ot grobarite na evropejska i balgarska balgaria sa tesi balgari i nebalgari koito mi preshiha i preshat na reintegraziata v balgarskoto s evropejsko
sasnanie obshtestvo kato njako si shenomraszi,balgaromraszi i detemraszi mi preshiha i preshat s raslishni nashini da imam sobstveni bogatstva,sobstveno balgarsko i evropejsko semejstvo i sobstveni zdravi deza ot sheni koito otgovarjat na predstavite mi . i taj kato ne shelaja pomoshti ot hora koito sa
navredili na balgarskia narod i koito njamat vsaimni simpatii s balgarskia narod
predposhitam pomoshta na evropejski i amerikanski narodi kato argentinzi,urugvajzi,brasilzi ,meksikanzi,livanzi,amerikanzi,germanzi ,italianzi,ispanzi ,holandzi,kuvejtzi ,na koito pak mogat da pomognat dori i narodi s
koito balgaria njama obshti simpatii.
tova go pisa edin balgarin s mosashna preumora kojto si meshtae da ima pari da si kupi metalotarsashi ot naj dobrite i pone edna -2 prijatelki koito otgovarjat na predstavite mu i da tarsi v balgaria i izvan balgaria
raslishni sakrovishta ,samorodno zlato,zlaten pjasak po plashovete ,gorite,poletata ,rekite,okeanite ,eserata i redki rastenia i bilki .


1
Ник
19.01.2013 11:04:31
0
0
Начело с герданче и шапка,
Облегната в поза красива,
Доволно се кипри свинята,
Ще кажеш,че филмова дива!

Но ако в ръката и турим метла,
И сложим я нейде в нивята,
Повече полза ще има от нея,
Да пази и тях и лозята!

По повод сламеното чучуло,част от мое стихотворение по Оруел.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки