Местен феодал от ГЕРБ си направи кръгово кръстовище


Местен феодал от ГЕРБ си направи кръгово кръстовище
Младен Матеев
13 Януари 2013, Неделя


Оказва се, че нелепото запушване на кръстовището е само с цел бизнесменът, произвеждащ сладоледите „Изида“, да постави там реклама на хотела си

Автор: Пламен Николов

От около месец Добрич си има ново кръгово кръстовище на един от основните булеварди – „Трети март”. Всеобщото мнение на шофьорите в добруджанския град обаче е, че това е едно от най-големите недоразумения в транспортната схема от десетилетия насам. Защото то се пръкна на права отсечка на булеварда.

И докато потокът от коли по главната пътна артерия си е значителен – особено в пиковите часове, то пресечната улица „Ген. Колев” е с почти нулев трафик. А сега, заради стесненият от кръга булевард, се образуват огромни задръствания.
Обясненията, че кръговото кръстовище спомага за намаляване на скоростта също не издържат на логиката, тъй като Областната дирекция на МВР е само на 200 метра оттук и в този участък като правило нито един шофьор не нарушава правилата.

Изумлението на водачите на МПС в Добрич достигна своя връх, когато върху островчето на кръговото кръстовище се появи... бетонна стена, висока около метър. Тя пък ограничава видимостта към отсрещното платно. Но според шефа на КАТ в Добрич Жулиян Минев, който е подписал съгласувателното писмо, в закона нямало изискване за видимост?!

Всъщност именно това бетонно недоразумение обяснява присъствието на абсолютно ненужното кръгово кръстовище на това нелепо място. Защото върху нея всеки момент ще се появи реклама на хотелски комплекс „Изида”, който пък е собственост на бизнесмена Младен Матеев – общински съветник от ГЕРБ. Хотелът с басейн, кортове и футболни игрища е на около 500 м. от новото кръстовище.

Принадлежността на Матеев към ГЕРБ му осигури особено внимание от страна на общинските власти през последните пет години. Още по времето на предишния кмет Лъчезар Росенов, през 2001 г. бизнесменът, който е собственик на предприятието за производство на сладолед „Изида”, получи на концесия за 25 години част от градския парк „Свети Георги”. Няма спор, че теренът бе облагороден, появиха се тенис кортове, но пък те се ползват само срещу заплащане, както и по-късно направеното футболно игрище. През 2008 г. – месеци след като ГЕРБ спечели първия си управленски мандат с пълно мнозинство в Общинския съвет на Добрич, срокът на концесията бе удължен с още 10 години.

Младен Матеев започна да строи хотел, при строежа на който бе съборена залата на клуба по вдигане на тежести. След изграждането му стана ясно, че залата пречи на топлата връзка между сградата и спортния комплекс. Щангистите бяха пратени да тренират в Спортното училище, за да не пречат на строителните намерения на инвеститора. През април 2010 г. Матеев получи на концесия и сградата на закритата малко по-рано Ученическа спортна школа, която е на метри от хотела му и вече е част от модерния комплекс. Но пък е недостъпна за децата на Добрич, чиито родители нямат финансови възможности да плащат солидни месечни такси, за да спортуват наследниците им.

Младен Матеев, който е председател вече втори мандат на комисията по спорт и младежки дейности в ОбС, нееднократно е заявявал, че не може едни да плащат, а други да спортуват безплатно. Трябвало всички да са поставени при равни условия, т.е. да си плащат. А на който му се спортувало за здраве, да ходи в края на града, където тревясва спортният комплекс, наречен „Простор”. И докато той тъне в немара, общината хвърли немалко усилия през последните пет години за подобряване на инфраструктурата около комплекс „Изида”.

Последният общински жест към изживяващия се като местен феодал съветник от ГЕРБ е новото кръгово кръстовище, което бе изградено само за седмици. Вярно, за него не бе похарчен нито лев от общинската хазна, тъй като Младен Матеев плати всички разходи. Но значи ли това, че всеки, който има пари, може да си строи каквото и където поиска в Добрич – без да има значение нужна ли е такава придобивка за града.



Кръговото движение в центъра на Добрич бе сътворено, само за да може собственикът на „Изида“ да ди дложи рекламно пано в средата му

В категории: Общини , Горещи новини

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Димитрова, Жител на Добрич
04.09.2013 11:08:48
0
0
Аз живея на ул. Ген. Колев и твърдя пък, че статията е предвзета. Прибирам се вкъщи с кола и преди кръговото чаках заедно с мн. други коли да си вляза в улицата. Явно авторът на статията не е виждал моята улица откакто тя беше тиха и задънена. Сега в края й има увеселителни заведения и спортни терени и зали, което привлича огромен поток коли. Да не говорим пък, че беше страшно пресичането на булеварда от пешеходци и ни беше страх да си пращаме децата на училище, а и автомобилите редовно ползваха кръстовището за обратен завой, което тогава беше забранено. сега е съвсем друго. Това, че близостта на сградата на Полицията спирала някого от нарушения са абсолютно врели-некипели. Караха като луди, спираха (и продължават) да спират навсякъде покрай същото това МВР и на никого не му пука (полицаите казват, че това е проблем на КАТ, а не техен). И въобще, че са ви поръчали статията, поръчали са я, ама имайте поне доблестта да подпишете авторството й, че иначе прилича джавкане на декоративно кученце иззад дебел стобор.
3
MyOne
24.03.2013 15:19:51
0
0
До kapitana petko vojvoda ,zar:

Не знам колко си чел, но определено не можеш да пишеш.[popinpopout]
Не насаждай пристрастното си мнение а вземи прочети един учебник по български език за 5-ти клас.
2
Веселин Влаев
14.01.2013 16:22:19
0
0
wsi4ki feodali sa wremenni. Napravil si e krygovo za6toto sutrin kato hodi na rabota da ne 4aka
1
kapitana petko vojvoda ,zar
14.01.2013 07:27:06
0
0
az ne sam mesten feodal no poneshe sam shel mnogo knigi,vestnizi,spisania i sam gledal mnogo filmi kak feodalite se klevetjat mamjat ograbvat nadlagvat pomeshdu si s zel lishni obogatjavania prepisah goljama shast ot bogatstvata na graf monte kristo na moi deza na koito sam edinstvenia vasmoshen biologishen bashta i na majkite na tesi zdravi deza na koito sam edinstvenia vasmoshen bashta. a na rodnini.prijateli.feodali i drugi moga moga da dam vaznagrashdenia kogato
dokasano sa doprinesli za tova da imam trajno tova koeto trajno obisham
a dotogava ,,,bogatstvata ,,, na graf von monte kristokostavasko shte badat sahranjavani na nedostapni ,neotkrivaemi mesta koito samo az znaja i za koito samo az priteshavam zlatnia kljush na zar solomon kojto kljush otvarja samo s valshebni zaklinania i izresheni samo ot mene,targovez,rentier ,plantier na ime shodno s masko.tesi i drugi fantasii sa nushni za da se vidi koi janovidzi i drugi profesii sa spomognali za okradvane na banki ,hora ,i drugi sashtestva

Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки