На България е нужна нова „нежна революция”


На България е нужна нова „нежна революция”
Всички помним сценария от 10 ноември 1989 г., когато на заседание на Политбюро Тодор Живков бе принуден да подаде оставка, по предложение на най-близките му съратници. На документалния кадър се вижда ясно, че Живков е изумен и не може да повярва на развоя
07 Януари 2013, Понеделник


Уважаема редакция,
Група граждани, пенсионери от Варна, ви предлагат една идея, 




която би внесла голям смут сред управляващите, но и революционни нагласи в болшинството от трудовите българи.
Както предадохме властта безкръвно с „нежна революция” в ръцете на „демократите”, също така е абсолютно възможно, при подходящи условия (а сегашният момент е много добър за това), с добра подготовка и организация да се възстанови не старият модел на Тодор Живков, но да се промени политическата и икономическа система тихо, спокойно и  с добре обмислено преминаване към нов модел на управление на България. Защото сегашният модел е „хитро сбъркан”, но предложен от американските икономисти, ние го приехме безусловно и ето днес сме свидетели до каква морална, политическа и икономическа разруха ни доведе той.

Провеждането на национален референдум ще реши много важни и грубо погазвани от досегашните правителства през „демократичния преход” постановки в Конституцията и приемани от Народните събрания закони и решения не в интерес на държавата и народа.
Предлаганият от нас национален референдум има 22 въпроса за промени във философията на управление, като избирателите трябва да отговорят на всеки въпрос с „Да” или „Не”. Убедени сме, че болшинството от народа ще отговори на всеки въпрос с „Да”, защото те са в интерес на държавата и обществото.

При сегашното обществено и политическо състояние в страната, може да се добавят и други важни въпроси, например въпросът „Трябва ли в България да се строят нови ядрени централи?” (Но това е друга важна световна тема, защото се оказва, че природата ни е дала неизчерпаемо и евтино гориво – водата, но съществото човек до сега я използва да се мие и да пие. И от няколко години вече в много страни – САЩ, Китай, Канада и др. водородът се използва като гориво вместо бензина и природния газ.)


С уважение:
Иван Иванов,
Никола Стойков,
Йордан Йорданов,
Георги Върбанов,
Варна


Национален референдум за развитието на България:

1. Народните представители в следващото Народно събрание да се намалят от 240 на 65, според броя на жителите, както е в другите страни от Европейския съюз.

2. Да се премахне церемониалният пост вицепрезидент, като правомощията и задълженията му се изпълняват от президента.

3. Да се снеме имунитета на всички управляващи, магистрати и депутати, без иключение и завинаги.

4. Политическите партии да не се субсидират от държавата. Издръжката им да бъде само от членски внос.

5. Абсолютната забрана за закупуване на земя и гори (държавни, общински и частни) от чужди държави и български търговски фирми, занимаващи се с търговия и препродаването им.

6. Незабавно да се прекрати участието на български войски в чужди държави, под каквато и да е форма.

7. Да не се допуска създаването на чужди военни бази и съоръжения и присъствието на чужди войски на територията на България.

8. Здравеопазването да бъде безплатно за всички български и чужди граждани, живеещи постоянно в страната ни.

9. Основното и средно образование да бъде задължително и безплатно.

10. Да се конфискува имуществото и паричните средства, придобити от престъпна дейност.

11. Да се създаде за всички български граждани единен каталог на българските национални имена, по който да се именуват всички новородени деца.

12. Да се определи в страната минимална работна заплата от 300 лв., а максимална от 1500 лв., т.е. 1:5. За пенсионерите – минимална от 200 лв., а максимална от 600 лв., т.е. 1:3. На безработните 150 лв., т.е. 50% от минималната работна заплата, но само за един член от домакинството. Социалните помощи – 150 лв. Всички възнаграждения и помощи да се индексират ежегодно, съобразно инфлацията в страната.

13.  Да се възстанови държавната собственост върху основните отрасли на икономиката: банките, енергийните източници, горите, водите, земята и подземните богатства, а също така и авио-, морски и БДЖ транспорт и други важни за държавата отрасли (БТК, оръжейната промишленост, болниците, учебните заведения и др.).

14.  Да не се вземат никакви заеми от МВФ и чужди банки. Държавата „да си опъва краката според чергата”.

15.  Да се създадат условия за държавно преустройство на страната, като България стане президентска република по френски образец, със всички произтичащи от тази промяна пълномощия, отговорности и задължения на президента.

16. Да отпадне избирането и функционирането на Велико народно събрание. Бъдещото народно събрание да заседава само 100 работни дни в годината. Конституцията да се допълва и изменя от обикновено народно събрание с 2/3 от гласовете на общия брой на депутатите, или в по-тежки случай от национални референдуми.

17. Да се премахнат завинаги сега съществуващите облаги и привилегии на властимащите след изтичане на мандата им или пенсиониране.

18. Постепенно в годините да се възстановяват и разрушените от неразумни политици и продадени за жълти стотинки заводи, фабрики, предприятия, а също така сринатото ни земеделие, животновъдство и промишлеността, с което ще се осигурят сто процента работни места в обезлюдените ни села и градове.

19.  Приходите от спортния тотализатор да преминат изцяло в държавния бюджет (това са пари на работниците и пенсионерите). За нуждите на спорта да се отделят от бюджета необходимите средства, както за всички други институции и министерства.

20.  Заплатите на всички държавни служители: президент, премиер, министри, магистрати и депутати да се определят от Сметната палата, като определените заплати – прозрачни и публикувани в медиите.

21.  Пенсионната система да се основава на принципите на социалната справедливост. Осигурителният стаж за мъжете да бъде 30 години, а за жените 25 години. Мъжете да се пенсионират на 60 години, а жениет на 55 години.

22. Да се създаде комитет по ценообразуването, който на основата на обществената себестойност на стоките да определя допустимото ниво на стоките, които да бъдат отбелязвани на всяка стока.


В категории: Горещи новини , Трибуна

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
pensioner
10.01.2013 14:00:32
0
0
Уважаеми съграждани /и аз съм от Варна/подкрепям идеята ви за референдум.И аз като преждекоментиращият НИК не мога да се съглася с предлаганите пенсии и заплати.Минималните доходи трябва да отговарят на жизненият минимум.Цените в България са средноевропейски /в някои случаи и по-високи/и ще продължават да растат,така че с предлаганите от вас 200 лв.сме потенциялни мъртъвци.Жизненият минимум в момента е 570 лв.всеки може да си направи сметка на разходите.Предлагам ви да не фиксирате конкретни цифри а да обвържете минималните доходи с жизненият минимум,така както е в нормалните европейски държави.Все пак трябва да оцеляваме като живи същества?Други забележки нямам.Желая ви успех.Ако спечелите,печели цял народ!
2
Anon
08.01.2013 06:15:41
0
0
Изпусната е най-важната точка:
Да се забрани субсидирането на политически партии и организации от чужбина.
Това е единствената сигурна гаранция, че партиите и организациите няма да лобират чужди интереси.
1
Ник
07.01.2013 15:19:51
0
0
не е лошо,но като гледам какви минимални раб.заплати и пенсии са написали авторите....това си е продължение на геноцида.Двеста лева пенсия,не е пенсия,а присъда!Може би са изпуснали изпредвид,че само от Дъндито прешъс губим милиарди,да повторя ли?,годишно.Резерви има,но няма подходящи хора!Лично аз,бих забранил партиите!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки