В ГЕРБ го удариха на диктатура


В ГЕРБ го удариха на диктатура
В мене е ножът, обича да казва Снежина Маджарова
21 Декември 2012, Петък


„Падащата звезда“ Снежина Маджарова ще продължава да излага Бургас като шефка на ОбС

Автор: Десант

Досущ като ДПС в Кърджали, което си е самодостатъчно, за да управлява родопската община, бургаските гербаджии натириха опозицията от Общинския съвет и решиха да демонстрират абсурден инат.
Според новата линия, наложена от шефката на местния парламент в крайморския град Снежина Маджарова, заседанията на ОбС вече протичат по следния ред. Групата на ГЕРБ и кметът Димитър Николов внасят докладни, чието обсъждане не се допуска, а директно се подлага на гласуване „за“. Опозицията от „Национален фронт за спасение на България”, Средна европейска класа и БСП внасят докладни, чието обсъждане не се допуска, а директно се подлага на гласуване „против“.

Ако изобщо някой от НФСБ, СЕК или БСП стигне до трибуната, думите му се заглушават с тропане по пода и блъскане с ръце по масите. Ако пък и това не помогне, микрофоните се изключват, а „провинилият“ се съветник се наказва със „забележка“.
Особено безкомпромисно е отношението към тези, които си търсят правата, регламентирани в правилника за работа на Общинския съвет. Такива „хулигани“ направо се гонят от залата, въпреки че според закона „отстраняване от заседание“ не значи изхвърляне, при това с полиция.

На 18 декември, по време на последната сесия на ОбС за тази година в Бургас, 6-ма униформени служители на МВР изведоха насила общинския съветник Валентин Касабов от НФСБ. Причината – цели три „забележки“ от страна на Маджарова. Фатална се оказа последната, наложена заради опита на Касабов да защити колегите си, наречени от герберката Илияна Гъбева „простаци“.

Ние можем да обиждаме, но вие – не, в прав текст заяви смуглата Снежина, която с простоватия си речник и недопустимо държане излага бургазлии вече втори мандат. Съвсем наскоро тя бе номинирана за приза „падаща звезда“ в категорията „главна женска роля“ в тв предаване на БНТ 1. Повод за специалното внимание, което й бе отделено в националната телевизия, станаха дежурните й изцепки по време на заседания в стил „В мене е ножът, нали знаете“.

На 19 декември групите съветници от НФСБ, БСП и СЕК се обединиха около искането си за оставка на председателката на съвета. Те предизвикаха извънредна сесия на 20 декември, която приключи съвсем по бързата процедура и в нарушение на закона.
Процедурата изисква да се свикат всички заместник-председатели на общинския съвет, които в двуседмичен да определят датата на заседанието. Вместо това спешно и потайно е взето решение, в което не участва Здравко Сталев от НФСБ, например, който също е заместник на Маджарова.

„Това е грубо нарушаване на правилника,  трябва да се вземе  общо решение на председателския съвет, а не когато и каквото на  ГЕРБ им се иска.  Не може да се скриете обаче от неудобната истина. Потъпкването на демокрацията и неспазването на законите  няма да ви помогнат. Дори да спасите Маджарова, няма да спасите вашата партия“, каза от трибуната Георги Дражев от НФСБ. 

Реални дебати не се проведоха, заради поведението на управляващите, които се опитваха постоянно да сменят темата на обсъждането. Герберите се впуснаха в дълги славословия за Снежина Маджарова. Наказание за техните обиди и нападки към опозицията нападките нямаше, а вместо това бяха санкционирани (без основание) съветниците от опозицията.
Лидерът на СЕК Георги Манев дори бе заплашен, че ще бъде изгонен от залата, ако не спре с критиките си към местната власт и кмета Димитър Николов. Самата Маджарова, въпреки че не бе на трибуната, непрекъснато прекъсваше с лични нападки и реплики изказванията на своите политически опоненти.

Лъжите и манипулациите на мнозинство продължиха и при вота, който трябваше да реши  поста на председателката.  
Стана ясно, че точно над кабинката за гласуване има поставена камера, чрез която може да се проследи вота на съветниците. В знак на протест срещу манипулацията   от Националния фронт отказаха да участват в  комисията за вота. Следенето и насаденият страх  проработи не само в ГЕРБ, но и сред подписалите искането за оставка. Двама от тях се въздържаха и в крайна сметка за нейното отстраняване дадоха гласа си 14 души, а 32 бяха „против“.

„Това е е пример как работи сегашното управление. И да е искал някой от ГЕРБ да гласува "за", е нямало как да го направи. Тоталитаризмът, присъщ на партията на Бойко Борисов, отново се прояви. За да запазят властта, управляващите са готови на всичко, дори и на престъпления. Това, което се случи днес, е чист фашизъм“, заяви Валентин Касабов след края на сесията.




0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки