Най-лесно се възпитава с музика


Най-лесно се възпитава с музика
17 Декември 2012, Понеделник


Световна слава предричат именити български творци в областта на музиката на едно младо момче, родено и израснало


Автор: Веселина Николова

в полите на Странджа планина. Едва на 21 г., Костадин Михайлов вече има няколко телевизионни изяви като певец, записи в радио „Стара Загора” и редица концерти в Царево и Малко Търново.
Той е роден в село Бродилово, община Царево, и завършва музикалното си образование в бургаското СОУ „Д. Чинтулов“.
Днес, макар и все още студент по история, вече е сред най-уважаваните и ценени преподаватели не само сред колегите, но и сред възпитаниците си и твърди, че с музика е най-лесно да се въздейства на околния свят.

Костадин събира автентични песни от родния странджански край, бродейки от село на село и общувайки с възрастни жени, пели ги някога по селските мегдани и сборове. Дори е успял да ги интерпретира през младежкия си съвременен поглед и да ги запише в първия си албум „Събрали ми се, събрали“, който ще представи на 15 декември т. г. (събота) в зала номер 7 на Националния дворец на културата.

Една от най-харесваните песни сред приятелите и почитателите му е „Янка китките полива“. Написал я е в чест на световноизвестната българска народна певица Янка Рупкина, а текстът е свързан с реална случка от срещата на двамата певци на 12 октомври т. г. в Черноморец. Рупкина е сред най-ревностните поддръжници на гласовития младеж. Талантът му е оценен и от още редица известни певци като Калинка Згурова, Манол Михайлов, Гуна Иванова и дори по-млади таланти от други музикални жанрове като Поли Генова например. Всички те, както и още няколко големи имена от българската народна и популярна музика, ще се изявят на сцената заедно с Костадин на представянето на дебютния му албум.



В категории: Горещи новини , Духовни средища

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
15.09.2016 18:18:42
0
0
1
Ник
17.12.2012 16:19:16
0
0
Без да имам нищо против момчето,най-ме е страх от интерпретации,колкото и да са велики.Изчезва оригиналът и то повсеместно!От тялото на българскаата народна песен се правят понякога и талантливи версии,но оригиналът изчезва,а НИЩО НЕ Е ПО-ВЕЛИКО ОТ АВТЕНТИЧНОТО!Затова има музеи.Много трудно днес ще намериш автентична народна песен,изпълнявана с автентични инструменти от автентични певци.За певците пиша,защото,като знам как Лилито изпя една народна песен,ми се доповръща!И други талантливи певци оакват работата с прекрасно народно творчество!А,,сега няякои професори и професорки поощряват разни професорски рапове и прочие идиотщини,гаври с автентично-българското!И ние "лапаме",като патета,няма кой да извика,че царят е гол!Ами,казвам ви,"Гол е царят!",пазете истински българското,днес се нуждаем от егоизъм,от национален егоизъм,от етноцентризъм,ако щете,това е спасението!Вижте другите народи,кой си изхвърля тяхното!?И колко ревностни и дребнави са на тези теми,че дори и краднатото държат в мъртва хватка и не пущат!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки