Работният ден на един премиер


15 Декември 2012, Събота


6 декември (четвъртък ), 9.30 ч. Б. Б. не се смилява над министър Лиляна Попова, която е рожденичка на Никулден


 и я включва в турнето по поредното рязане на ленти. Двамата, придружени от депутати от ГЕРБ и дузина гардове от НСО, откриват пътя Бургас – Малко Търново.

10.30 ч. Цялата тайфа се мята на колоната от джипове „Тойота“ и отпрашва за Царево, където Борисов, заедно с кмета на града Георги Лапчев и шефа на НИМ Божидар Димитров открива новия общински музей. Премиерът не се смущава особено от факта, че всъщност музеят е изграден още при червения кмет Петко Арнаудов. Ядосано се сопва на журналистите, питащи го за пенсионерските надбавки за Коледа : „Ако има пари - с удоволствие, но ако няма пари - няма да изложим на риск фиска“.

12.30 ч. Колоната от джипове на Б. Б. и компания вече лети към  Созопол. Там ги чака кметът Панайот Рейзи. Вместо на рязането на ленти обаче Борисов се отдава на религия. Той дарява мощехранителница на църквата „Св. Николай Чудотворец“. Докато разглежда храма, Борисов споделя с пърхащите около него репортерки: „Запалих 3 свещички, защото така ме научи майка ми“.

7 декември (петък), 10.00 ч. след дълги месеци Б. Б. най-после удостоява депутатите със своето присъствие като идва на парламентарния контрол. Министър-председателят видимо скучае, но когато от опозицията критикуват кабинета заради ширещата се бедност, се активизира.
„България е бедна, защото е управлявана повече от 40 години от комунисти“, заявява убедено Борисов.

12.30 ч. Б. Б и икономическият министър Делян Добрев връчват договори по програма „Конкурентоспособност“ в сградата на Министерски съвет. За да види народа колко доволен е бизнесът от дейността на правителството, Борисов заръчва на министъра: „Добрев, я сложете една книга за похвали и оплаквания“. Премиерът по навик обвинява Тройната коалиция за забавянето на проектите по програмата, но този път добавя към виновните и бившия си министър Трайчо Трайков.

10 декември (понеделник), 12.00 ч. С правителствения „Еърбъс“ Борисов заминава за Норвегия за връчването на Нобеловите награди.

18.00 ч. Вече в Осло, Б. Б. с досада чака да свърши церемонията по връчването на Наградата за мир на Европейския съюз. Започва да пише есемеси и да си играе с мобилния телефон, но умората надделява и се унася в сладка дрямка. Разбуден внезапно от общите аплодисменти, българският премиер сънено ръкопляска с телефон в ръка. Най-шокиран от цялата ситуация е  седящият до Борисов холандски премиер Марк Рюте, който смаяно проследява „почивката“ на българина.

12 декември (сряда) 10.00 ч .Премиерът е вече в София за редовното заседание на кабинета.



В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки