Декорации от стари автомобилни гуми


Декорации от стари автомобилни гуми
29 Ноември 2012, Четвъртък


В тези кризисни времена все повече хора, щат, не щат, на принципа „Направи си сам“ се ориентираха към уменията


Автор: Дина Харизанова

на легендарния Майстор Тричко. Вече никой нищо не изхвърля и всичко се „рециклира“ в нещо потребно за дома и градината.
Особено ако имаме малки деца или внучета и искаме да им създадем забавления в двора – стига да разполагаме с къща, разбира се, независимо дали в града, или на село. И тук в употреба може да влязат старите износени вече автомобилни гуми.

Трябва ни само малко боя и повече въображение. И ето, че в някой кът може да протегне шията си закачлив жираф (сн. 1). В неговия дълъг врат идеално може да се превъплъти някой стар кюнец, ушите пък може да бъдат изрязани от старо парче гума, ламарина или друг подходящ материал.

С подобно вдъхновение би могло да се направи и конче (сн. 2), което – гарантираме – малките палавници ще яхат с удоволствие.
Една утилитарна декорация би могла да бъде изработена от няколко гуми, оформени като игриво жабче (сн. 3) – в случая скокливото земноводно играе ролята и на цветарник, който защо пък не , може да бъде използван и за засаждане на подправки.

Впрочем старите гуми може да намерят широко приложение в оформянето на цветните петна и лехи в градината (сн. 4). И така, грозният иначе материал, грейнал в ярки краски и форми, изведнъж добива съвсем друго излъчване и оригиналност.




В категории: Горещи новини , Хубавият двор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки