В отговор на вашите въпроси


В отговор на вашите въпроси
29 Ноември 2012, Четвъртък


Какво представлява псориазисът и лечимо ли е това заболяване?



Как се лекува с природни средства?

Гергана Илиева,
Момчилград


Псориазисът се характеризира най-често с появата на зачервена кожа, покрита с дебели пластове от бели люспи, които при чоплене стават сребристобели. Локализират се най-често по кожата на коленете, лактите, главата и др. При това заболяване няма сърбеж, а уврежданията са сухи и не се подмокрят.
В някои случаи псориазисът може много да прилича на екзема. Трябва обаче да се знае, че лекуването на тези две заболявания е твърде различно.

Според лекарските теории има поне 20 причини за появата на псориазиса. Сред тях са стресът, наследствеността, инфекциите, травмите, начинът на хранене, лекарствата и климатът. В последно време се смята, че появата му се дължи на нарушения на имунитета или на генетично предразположение. За щастие, той не е заразен, но лечението му е твърде упорито и трябва да се осъществява комплексно.

На страдащите от него се препоръчва млечно-кисела диета, както и да намалят консумацията на телешко и свинско месо, колбаси, кафе, чай. Те трябва да включват в дневното си меню  повече зеленчуци и плодове, най-вече ябълки, круши, вишни, череши, моркови, цвекло, орехи.

Рецепта 1 (Мария Асенова): Смилат се 200 г листа от алое. Смесват се с по 50 г ранилист и магарешки бодил, 2 кг мед и 2, 5 л домашно червено вино. Всичко това се вари 1 час на водна баня, прецежда се и се пие по 1 супена лъжица 2 пъти на ден 30 мин. преди ядене.

Рецепта 2: Започва се с прием на активен въглен на таблетки. Дозата е 1 таблетка на 1 кг тегло. Ако сте 55 кг, стрийте на прах 55 таблетки и ги залейте с вода. Пийте ги на 3 приема 2 часа преди ядене. Прави се 40 дни.

Рецепта 3: Смелете пресни корени от глухарче (радика) на каша. Прецедете сока. Сложете в хладилник напитката (тя съхранява целебните си свойства до 7 дни). Пие се по 1 чаена лъжица 3 пъти на ден преди хранене.

Рецепта 4 (Мария Даскалова, Дондуково): Смесват се по 1 г сяра и салицилова киселина, по 10 г ланолин и вазелин. Болните места се мажат с този мехлем.

Рецепта 5 (Донка Йорданова, Варна): Смесват се по 40 г листа от коприва, стръкове хвощ, стръкове камшик, стръкове бяло подъбиче и живовлек, 100 г корени от сарсапарила. 2 супени лъжици от билковата смес се слагат в 600 мл вода и се варят 10 мин. Пие се по 100 мл (или 1 винена чаша) преди хранене 4 пъти на ден.

Рецепта 6 (Мария Асенова): Приготвя се хумена вода, като гъстотата й зависи от поносимостта на организма. Започва с приемането на 1 чаена лъжица дневно. После се увеличава на 2-3 лъжици на ден, като с това се засилва и гъстотата на сместа.
Рецепта 7 (Димка Василева, София): Смилат се 10 кг лимони с машинка за месо. Подслаждат се с мед и около 8 дни се яде само това.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти




В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки