„Влакът за Тиквенбург“ потегли


„Влакът за Тиквенбург“ потегли
Рекламният плакат за тиквения форум
04 Ноември 2012, Неделя


Всичката Мара втасала, та сега, след като тури в ред тютюнопроизводството у нас, Министерството на земеделието

Автор: Яна Славянска

и храните, воглаве със своя министър, ще представи и програмата си за развитие на селските райони. При това в твърде непринудена и лесно смилаема обстановка – не в някоя задушна зала, а насред Празника на тиквата, който тези дни се провежда в Севлиево.
Някога една министърка, по-известна като Хубавото Наде, даваше акъли да се нахранят журналистите. Сега не само медийното братство, но и „сите българи“, присъстващи на този нашенски еквивалент на Вси светии, ще съчетаят полезното с приятното, похапвайки си от най-дългия тиквеник и други тиквени вкусотии, докато слушат разясненията на експертите.

Както обявиха от земеделското ведомство, техни агенти ще се пръснат сред множеството и ще запознават на място посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по Програмата за развитие на родните села.
Забавлявайки се на пъстрото тиквено парти и на карнавала „Влакът на Тиквенбург“, човек ще има възможност да надзърне за малко и в подвижния министерски информационен център (стига да е наясно накъде точно се движи той), пък ей така – съвсем неглиже – да се информира за новостите по програмата и как да си подаде заявление, за да се включи в нея.

В деня на откриването на феста в сряда организаторите обявиха кои са призьорите в различните категории на проведения конкурс „Тиква най, най...“ – за най-голяма тиква, за най-малка тиква, за най-красива тиква, за най-нестандартна тиква, за най-дълга тиква... За жалост нямаше отличие  за най-умна министерска тиква. Може би, защото конкуренцията за нея щеше да е твърде оспорвана. Всички знаем на каква почит е този плод-зеленчук сред любителите на прякори...

Само като напише човек в търсачката на чичко Гугъл „тиквата“, и му изскачат десетина сродни търсения от рода на: „тиквата плод ли е“, „тиквата бойко“, „празник на тиквата в севлиево“, „калорична ли е тиквата“, „тиквата лекува куп болести“ и пр. (в примерите е спазен правописът на Гугъл-а, б. а.).
Сега вече става ясно и че именно тиквата занапред ще развива селските ни райони.



Тиква с изваян върху нея образ на Бойко Борисов се превърна в хит на тазгодишното отбелязване на западния празник Хелоуин. Авторите на творбата, които се оказаха активисти на младежката организация на партията – столетница, обявиха, че тя символизира политиката на ГЕРБ – една куха тиква с лика на министър-председателя. Както на Запад празнуват Вси светии с фенер-тиква, така и ние в България празнуваме Вси простотии с премиера върху тиква – допълниха още младите социалисти.

В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки