Работният ден на един премиер


03 Ноември 2012, Събота


25 октомври (четвъртък), 9.00 ч. Б. Б. пак уволнява. Този път говорителя на ОДМВР – Варна Калинка Пенчева.



Ден по-рано стана ясно, че ще бъде сменено и цялото ръководство на Областна управа – Варна и назначено ново. Нещо премиерът не бил  доволен от работата им.

26 октомври (петък), 14.00 ч. След като е раздал справедливост в морската столица,  Б. Б. се среща с френския министър по европейските въпроси Бернар Казньов. „Отношенията между нашите две държави се задълбочават и развиват на високо ниво – самопохвали се нашият премиер и изтъкна: – Високо ценим постигнатите договорености българското културно наследство да бъде представено в „Лувъра”. Той не пропусна да употреби новия термин, който бе научил тези дни – „кохезионна политика“, като го вметна, уж между другото, в поредното обещание –  че ще осигури достатъчно финансиране за Стратегията „Европа 2020“.

27 октомври (събота), 13.00 ч. Премиерът се е покрил някъде. Оставил е лаврите на правителствените пиари да обере най-вярното му куче. Не, не е Цветанов, а Лазар.  Кучето на Б. Б. стана световен шампион в порода българско овчарско куче на Световната киноложка изложба, проведена в Пловдивския панаир. Това потвърди широко разпространеното мнение, че кучетата приличат на господарите си – в случая и двамата са все шампиони.

28 октомври (неделя), 18.00 ч. Най-после идва ред да се отдаде на любимото си занимание – рязане на ленти. Този път на новите хангари на летище София.  Там жертвоготовно казва: „Мен ще ме забравите, но магистралите и мостовете ще останат. Това, което строим, е в полза на хората и българите ще го ползват десетилетия напред – и софийското метро, и магистралите, и жп линиите, и административното обслужване“.

29 октомври (понеделник), 14.00 ч. На среща е с председателя на Общия съд на Европейския съюз Марк Йегер и придружаващата го официална делегация. Пред тях той гордо откроява водената от правителството политика за осигуряване на нова материална база за съдилищата из цялата страна. За резултати обаче нищо не спомена, освен че е оптимист.

30 октомври (вторник), 12.00 ч. Б. Б. и министър Делян Добрев връчват официално договорите на 85 фирми от резервния списък за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Технологична модернизация в малки и средни предприятия“. Премиерът отбелязва, че не иска благодарности, а напротив – ако някой е забелязал пропуски в работата на министерството, да си каже. Никой обаче не можа да реши откъде да започне...



В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки