В отговор на вашите въпроси


В отговор на вашите въпроси
Сокът, отделян от смокиновите листа, може да премахне досадните брадавици
01 Ноември 2012, Четвъртък


Имам брадавици от много години. Търсила съм помощ къде ли не.



Мазала съм ги почти с всичко, познато на пазара, но те се появяват отново. Знам, че особено ефикасни за такива случаи са процедурите с различни билки и растения.
Стефка Марчева, Перник


Брадавиците са болезнени полусферични образувания със сивкав цвят, изпъкнали на повърхността на кожата и са гладки. Те са най-често срещаните туморчета на кожата. Наричат се обикновени брадавици. С напредването на възрастта се образуват старчески брадавици, които се дължат на вирусна инфекция.
Трябва да се знае, че за всяко кожно заболяване, което започне да става брадавичовидно, трябва да се потърси лекарска намеса.
Обикновено се наблюдават доброкачествени и злокачествени (туморни) брадавици.
Появяват се най-често по стъпалата и дланите. Често са заразни. За появата им съдействат носенето на тесни обувки, травми, обилно потене и пр.

Рецепта 1 (Мария Вичева, с. Ябланица): Разчопля се израстъкът и върху него се поставя сол. Отгоре се залепва с лейкопласт. След няколко процедури брадавицата изсъхва.

Рецепта 2 ( Мария Николова от Костенец): Намира се стар пън от дъб, който е загнил в средата от дъждовете и се е образувала кашичка. Брадавиците се намазват с нея и се престоява така до следващата сутрин – не се мие. Най-голямата брадавица – т. нар. майка, се третира малко по-обилно с природното мазило.

Рецепта 3 (Иванка Николова, с. Карапелит): Откъсва се едно смокиново листо и със сока, който изтича от него, се намазва мястото с брадавицата, след като то е предварително разкървавено. После се превързва с бинт. Той се сваля след 2 дни и обикновено за това време неприятните кожни образувания изчезват.

Рецепта 4: Смила се кората на 2 лимона и се залива с половин чаша ябълков оцет. Държи се в плътно затворен съд за 8 дни, който периодично се разклаща. След това сместа се прецежда и с нея се напоява един тампон, с който по няколко пъти на ден се налага болното място.

Рецепта 5 (Стефан Цокев, Казанлък): Смесват се по 50 г заешко грозде и богородична ръка и 80 г бяла дъвка. 4 супени лъжици от тази микстура се изсипват в 1 л вода и се варят, докато разтворът остане половин литър. От отварата се пие по 50 мл 3 пъти дневно преди хранене. Външно брадавиците се мажат 2-3 пъти дневно със сок от бяла Мара.

Рецепта 6 (Анастасия Козарева): Смесват се 1 чаена лъжица лимонтозу и 1 чаена лъжица готварска сол. Объркват се добре с няколко капки вода, колкото да се разтворят. Брадавиците се мажат вечер в продължение на няколко седмици.

Рецепта 7 (Латинка Шкетиева, Бургас): Взима се коричка хляб и се изпича до тъмно кафяво. След това се напоява с винен оцет и се връзва стегнато върху брадавицата. Ако тя не почернее за една нощ, трябва да се повтори няколко пъти, докато цветът й стане наситено черен. После сама ще падне.

Рецепта 8 (Севдим Ехлиманов, Шумен): Нарязват се на едро 2 глави кромид лук. Слагат се в бурканче, като трябва да се напълни наполовина. Догоре се допълва с оцет. Престоява така 24 часа, без да се разклаща. След това  парчетата лук се изваждат и се налагат върху брадавиците. Отгоре се прави превръзка с бинт или марля. Тя  престоява една нощ или докато оцетът изсъхне. Процедурата се прилага около 3 дни.

Рецепта 9 (Лиляна Иванова, с. Сомовит): Изцежда се сокът на 5 кокичета и се смесва с 1 супена лъжица оцет. Брадавиците се мажат с този разтвор, докато изчезнат напълно.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти




В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки