Партията на СКАТ поведе протест срещу земеделската мафия


Партията на СКАТ поведе протест срещу земеделската мафия
26 Октомври 2012, Петък


Земеделски производители от цялата страна се събраха на протест пред Държавен фонд „Земеделие“ в четвъртък, 25 октомври.


Автор: Десант

Той бе организиран от „Национален фронт за спасение на България“ и телевизия СКАТ.
С възгласи „Мафия“ и „Оставка“ протестиращите поискаха справедливост за българското земеделие, да се прекратят беззаконията в сектора, да се спре дискриминацията на селскостопанските производители, както и незаконното лишаване на повечето от тях от субсидии. Милиардите евро, превеждани от Брюксел за съживяване на агропроизводството, не достигат до дребния бизнес, а от средствата се облагодетелстват само определени олигарси, бе мнението на общинските съветници от НФСБ Неда Карска (Ямбол) и Георги Дражев (Бургас).

„Средствата, предвидени за производителите, просто изчезват, като следите водят до разплащателната агенция. В началото на юни земеделците подават заявленията за директни плащания, след това тази информация отива в Брюксел, а оттам пък превеждат парите в България. Тук обаче те не се изплащат на земеделците. Част от тях все пак се раздават, но на удобни хора по партийна линия на ГЕРБ. 

Причина за това е скритата система за връщането на земите от Министерството на земеделието. Така обикновеният човек не може да види къде е нивата му. Затова се стига до застъпване с други земи и това става формалната причина субсидиите после да не се изплащат“, обясни Неда Карска.
Тя и Георги Дражев поискаха среща с шефа на фонда Румен Порожанов, но охраната в сградата на държавната агенция не ги допусна вътре.

Протестът бе съпътстван с втори митинг, организиран от Дражев, в качеството му на председател на сдружение „Антимафия“. Недоволството на хората около него пък бе свързано с бавното и неефективно правосъдие, на което често сме свидетели в България. Пред сградата на ВСС протестиращите пресрещнаха главния прокурор на републиката Борис Велчев, за да го питат очи в очи, докога делата им ще бъдат прекратявани по давност и казусите им ще стават жертва на бавното правосъдие.
„В България има 600 000 преписки, прекратени по давност от прокуратурата, мафия означава обвързване на престъпността с властта, това е големият проблем на страната“, заяви Георги Дражев.

Той допълни, че съществува недосегаемост на магистратите, която ги пази от процесуални действия, а проблемите със забавянето на делата се дължат на системата за препращането им през различните звена на прокуратурата.



В категории: Политика , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
винкел
27.10.2012 09:51:50
0
0
лъже патриотите на нфсб
1
винкел
27.10.2012 09:51:44
0
0
лъже патриотите на нфсб
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки