В отговор на вашите въпроси


В отговор на вашите въпроси
Цариче
25 Октомври 2012, Четвъртък


Интересувам се от билкови рецепти за лечение на болестта на Крон.
Дария Маринова, Котел




Това е рядко заболяване. Дължи се на свръхпроизводство (свръхпродукция) на алдостерон в резултат на надбъбречен аденом или хипертрофия (увеличен обем) на надбъбречната жлеза. Може да протече с развитие на злокачествен тумор. Алдостеронът е хормон, който оказва  регулаторна функция по отношение на водно-солевия обмен.

Рецепта 1 (Вяра Стоянова, Варна): Смесват се добре 150 г бял оман, 120 г мечо грозде, по 80 г дилянка и корени ружа, по 60 г стрък от златна пръчица, лазаркиня, ленено семе, хмел, шишарки, мащерка, по 50 г бял имел, невен, дръжки вишна, котешка стъпка, хвощ и бабини зъби. 2 супени лъжици от този микс се заливат с 600 мл вряла вода и се киснат 1 час. Пие се 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене с мед. Този чай оказва чудодеен ефект и при хронични заболявания на бъбреците и пикочните пътища, както и при простатит и аденом на простата.

Рецепта 2: 2 глави счукан чесън се заливат с 600 мл бяло вино. Сместа се оставя да кисне 24 часа. Пие се 3 пъти на ден по 100 мл. Тази доза е за 2 дни, а лечението продължава общо 10 денонощия.

Рецепта 3: Смесват се добре по 100 г кора ясен и царевична коса. 3 супени лъжици от сместа се варят на слаб огън в 1 л вода, докато течността остане около 800 мл. Оставя се да кисне 1 час и се прецежда. Добавя се 1 чаена лъжица индийско орехче на прах. Пие се 4 пъти на ден по 200 мл преди ядене, подсладено с мед.

Рецепта 4: Смесват се добре по 100 г листа от черна боровинка, леска, мечо грозде, хвощ, котешка стъпка и бабини зъби. 3 супени лъжици от получената смес се заливат с 400 мл вряла вода. Запарката се кисне една нощ. От нея се пие 4 пъти на ден по 50 мл преди хранене. Това количество е достатъчно за 2 дни.
Рецепта 5: С 2 л червено вино се залива 60 г цариче. Пие се 5 пъти на ден по 200 мл.

Рецепта 6: Смесват се добре по 60 г цариче, пелин и корени от ружа. Всичко това се залива с 2 л горещо червено вино. Пие се сутрин на гладно по 100 мл. След това се пие още 4 пъти през деня по 200 мл след ядене. Дозата е достатъчна за два дни. Рецептата действа благоприятно и против хронично разстройство.


Може ли с помощта на природната медицина да се премахне мъртва кост?


Мария Кънева, Ботевград


Рецепта 1: Премахването на мъртва кост може да стане като мястото се натърква по няколко пъти на ден с възможно по-чист обикновен бензин. Но не трябва да се слага превръзка, напоена с бензин, за да не изгори кожата. Процедурата се прилага най-много 7 до 10 дни.

Рецепта 2: Ако имате изпъкнали кокалчета на краката е добре да намажете мястото с ябълков оцет и след като изсъхне – с йод. Когато и йодът изсъхне, се слага сребърна пара върху кокалчето и се стяга здраво с бинт или лейкопласт. Това нещо се прави всяка вечер в продължение на една седмица и се повтаря до пълното изчезване на деформацията. Добре е превръзката да се носи по 24 ч. и само вечер да се сменя.

Рецепта 3: Прави се баня на краката с вода, в която е сварена орехова шума. Листата трябва да са брани през юли или август, тъй като тогава са най-лековити. След банята втвърдената кост се налага с мехлем, приготвен от печен кромид лук, размесен с половин лъжичка царевично брашно. Мястото се превързва внимателно.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти



В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки