Патриоти протестираха срещу строежа на джамия във Велинград


Патриоти протестираха срещу строежа на джамия във Велинград
Жителите на Велинград, подкрепени от НФСБ, категорично се противопоставиха на ислямизирането на страната ни
19 Октомври 2012, Петък


Членове и симпатизанти на партия „Национален фронт за спасение на България“ протестираха срещу изграждането на джамия


Автор: Мартин Стоянов

в центъра на Велинград. Протестиращите бяха категорични, че не желаят в курортния център да се  издигнат минарета с високоговорители, които очевидно ще смущават спокойствието на местните жители и техните многобройни гости.
Координаторът на партия НФСБ във Велинград – Катя Калпазанова, с безпокойство съобщи, че България е на първо място в Европа по брой на джамии на глава от населението и заяви, че Велинград няма нужда от мюсюлмански храм, тъй като населението в града е предимно християнско.

Местните жители се оплакаха, че и сега са подложени на непрестанен вой от имама, идващ от двете джамии в  най-близкото до града село Драгиново.  В отговор на протеста  от мюсюлманското настоятелство  бяха категорични, че няма да се откажат от изграждането на молитвения си дом край „Клептуза“.
Ходжата на Велинград Муса Уручов обиди протестиращите, наричайки ги клошари. В същото време председателят на мюсюлманското настоятелство в града Мустафа Кадьов призна, че в момента се извършват незаконно молитви в една административна сграда и поиска от общината да се измени нейното предназначение в религиозно молитвено здание.

Очаква се в края на този месец или в началото на ноември искането да бъде внесено за разглеждане в Общинския съвет, където повечето съветници са подчинени на протурската партия ДПС.
Родолюбците от НФСБ не се отказват да продължат с протестите срещу изграждането на велинградската джамия. В момента се събира и подписка против този строеж, която до момента наброява 1200 подписа. Велинградчани настояват и управляващите също да се намесят в спора. Добре известно е обаче приятелството на нашия  премиер Бойко Борисов с башбакана на Турция Реджеп Ердоган и затова от Националния фронт са скептични, че от кабинета ще предприемат постъпки, които да попречат за прокарването на турските интереси не само в този регион, но и в страната ни изобщо.



В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки