В отговор на вашите въпроси


В отговор на вашите въпроси
Корени от магданоз
11 Октомври 2012, Четвъртък


На 58 години съм. Страдам от полиневропатия. Ще бъда благодарна, ако публикувате няколко рецепти



или процедури с билки, подходящи за състоянието ми.
Ивана Паискова, Варна


Рецепта 1 (Мария Даскалова, с. Дондуково): По 30 г босилек, корени дилянка, комунига, мащерка, мента, магданозени корени, шишарки хмел и страшниче се смесват. 2 супени лъжици от сместа се поставят в 500 мл вряща вода и течността ври 10 мин. След като изстине, отварата се прецежда и от нея се пие по 1 винена чаша 3 пъти дневно преди хранене.

Рецепта 2: Вечер гръбнакът се разтрива с камфоров спирт. На болните места се правят компреси от ракия.
Рецепта 3: Смесват се 600 г глюкоза и 300 г лимони, смлени в машинка за месо. Приема се по 1 супена лъжица 3 пъти дневно 20 мин. преди хранене.



Имам голям проблем, който ме поставя е неудобни ситуации почти постоянно. Страдам от колит и напълно безконтролно изпускам газове. Как може да ми се помогне?
Пенка Стефанова (65 г.), Хасково


Ще започна с няколко препоръки към всички, които имат проблеми със стомаха. Задължително трябва да изключите от менюто си следните продукти – ръжен или друг прясно изпечен хляб, както и тестени изделия от многолистно тесто. Тези продукти заместете с пшеничен по-сух хляб или бисквити.

Не са препоръчителни и месни и рибни бульони, супа от гъби и таратор. Полезни са супите от настъргани зеленчуци – картофи, моркови, цветно зеле и млечни, с добре разварен булгур. Пържените и твърдо сварени яйца трябва да се заменят с рохки или със задушен омлет. Да се избягват лютиви, солени, кисели, недостатъчно зрели плодове, както и шоколад, сладолед, газирани напитки, кафе.

Рецепта 1 (против къркорене на червата, газове, болки и разтройство): В 1 кг мед се разбъркват 100 г счукан чесън и 250 г орехови ядки. Всичко това смесено се вари на водна баня около половин час. Приема се по 1 супена лъжица три пъти дневно 30 мин. преди хранене.

Рецепта 2 (при подут стомах): В 1 л ракия се поставят 150 г сушени боровинки и мед на вкус. Сместа се оставя да престои така 10 дни на слънце и се прецежда. Пие се по 20 г само когато стомахът е подут или се образуват газове. Действа много бързо.

Рецепта 3 (против газове): Смесват се по 50 г стръкове жълт кантарион, стръкове бял равнец, плод анасон и плод резене и 30 г корени дилянка. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 мл вряла вода. Ври 5 мин. Пие с по 100 мл преди ядене 4 пъти дневно.

Рецепта 4 (при спазми в стомаха и пилора): Смесват се по 50 г стръкове жълт кантарион, семе от копър и семе от анасон и по 50 г корени от черен оман и корени от дилянка. 2 супени лъжици от тази смес се заливат с 500 мл вряща вода. Ври 5 мин. Пие се по 100 мл преди хранене 4 пъти дневно.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти




В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки