Съдът узакони кражба на имот на солниците в Поморие


Съдът узакони кражба на имот на солниците в Поморие
05 Октомври 2012, Петък


В ранни зори на 2 октомври т. г. представители на Българско солнодобивно дружество „Анхиалски солници“ в Поморие


Автор: Веселина Николова

се събраха на протест пред Окръжен съд – Бургас. Ограбените от държавата хора посрещнаха бургаските съдии и прокурори с гневни плакати.
Причина за това стана последното скандално решение на съда отпреди няколко седмици за терен зад манастир „Св. Георги“ в морското градче, за който поморийци настояват да си върнат собствеността. В момента върху него има изградена бензиностанция.

„Доводът, с който съдът отхвърли нашия иск, е, че земята била земеделска. Ние обаче разполагаме с документи, че тя е собственост на БСКД „Анхиалски солници“ и представлява промишлена зона от 1930 г.  Няма да се откажем да търсим правото си, колкото и всички отговорни институции да нехаят за несправедливостта спрямо нас“, категорична е Таня Гюрова, председател на управителния съвет на дружеството.

Протестът на ощетените от мащабната измама собственици на спорното парче земя  бе уважен единствено от присъствието на журналисти на телевизия СКАТ и вестник „Десант“, които следят развитието на случая от години. Никоя друга медия не обърна внимание на групата демонстранти и тяхното справедливо възмущение от злоупотребата на властимащите със собствеността им и подкрепата, която им оказват магистратите.

Плакатите, издигнати пред входа на Бургаския съд, бяха повече от красноречиви: „Вън „калинките“ от съдебната система“, „Вън „Златките“ от съдебната система“ и пр. Един от най-впечатляващите протестанти бе 92-годишният бай Георги, който бе написал на лозунга си: „На 92 години съм. Искам да живея в правова държава. Върнете откраднатите имоти на Солната кооперация“.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки