Работният ден на един премиер


Работният ден на един премиер
29 Септември 2012, Събота


23 септември (неделя), 12.00 ч. За да избегне хилядите протестиращи в Похода на независимостта, Б.Б. се отправя



с голям антураж към морето. В Бургас той открива официално новата частна болница „Черноморски и общински медицински център”. Премиерът явно не се смущава от факта, че въпросното лечебното заведение си работи поне от 2 месеца. Важното е ленти да се режат. Компания му правят министрите Лиляна Попова, Десислава Атанасова и Ивайло Московски, кметът на Бургас Димитър Николов и областният управител Константин Гребенаров.  

13.00 ч. Цялата тайфа, но без Николов (той е низвергнат, защото е позволил нахални журналисти да задават неудобни въпроси на Шефа. „Димитър Николов не си върши работата, не съм доволен от него, затова в Бургас интервюта повече няма да давам“, заканва се люто Той.) се качва на черните мерцедеси на властта и отпрашва за созополското село Порой.
 
14.00 ч. За Б.Б. няма почивка. Прави първа копка на пътния участък от Поморие до бургаския квартал Сарафово. Настроението му отново е помрачено. Журналисти го питат за протеста в столицата на 22 септември. Сърдито се тросва, че не е чувал за такъв (не, никакви интервюта вече в Бургас – от пресцентъра на общината да се коригират и да върнат старата практика да канят на такива мероприятия само удобни медии).
За да замаже положението, Борисов обявява, че е намерил 100 хиляди лева за баскетболния отбор „Черноморец“. Само че парите са на Пристанище Бургас, тоест, пак от джоба на данъкоплатците.

24 септември (понеделник), 11.00 ч. Б.Б. вече е в Пловдив, за да открие 68-то издание  на Международния панаир. Премиерът пристига с 6 джипа, с поне десетина гарда. До него е икономическият министър Делян Добрев. Компания им правят собственикът на изложението Георги Гергов (човек на Първанов) и кметът на Пловдив Иван Тотев. След словото Му в небето литват 120 гълъба. Красивата картина не впечатлява особено Борисов и той отряза пред всички: “Държавата е над всички и няма да отстъпи пред исканията на униформените“.

26 септември (сряда), 9.00 ч. Премиерът заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова открива  детска градина в район Кремиковци, село Долни Богров. Б.Б. отказва да си отчупи от традиционната питка с мед на откриването с извинението, че е на диета (е, „диетата“ се казва Велизар Енчев, който в убийствен анализ в „Десант“, публикуван предната седмица, осмя диктаторския навик на Борисов да пъха парчета хляб в устите на млади момичета от страх, че може да бъде отровен).

15.00 ч. Ред е на следващата лента. Заедно с правосъдния министър Диана Ковачева Б.Б. се мята на правителствения хеликоптер „Кугър“ за Ловеч. Маса народни пари за пореден път отиват на вятъра за лъскането на имиджа Му.



В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки