В отговор на вашите въпроси


В отговор на вашите въпроси
Синя тинтява
27 Септември 2012, Четвъртък


Отдавна страдам от подагра. В началото болките бяха поносими и отминаваха след прием на лекарства.


От известно време насам обаче не мога да спя по цяла нощ и нищо не помага за облекчаването им. Може ли народната медицина да ми помогне?
Иван Иванов, Стралджа


Често наричат подаграта царска болест. Характеризира се с болки, подуване и възпаление на ставите, най-често на тази, която е в основата на големия пръст на крака. Заболяването е разпространено сред мъжете. Отличава се с високо съдържание на пикочна киселина в кръвта. Това води до отлагане на кристали пикочна киселина в тъканите около ставите, което всъщност причинява болката. Симптомите на подагра включват повишено, но вариращо съдържание на пикочна киселина в кръвта и внезапна поява на остър и повтарящ се артрит.

Развива се бавно, а силните болки се появяват най-вече през нощта. Кожата в областта на ставите отича, зачервява се, често се наблюдава и повишаване на температурата.
Болните трябва да спазват диета, като не бива да се пият алкохол и газирани напитки, както и да се ядат мазни бульони, мариновани продукти, чесън, хрян, горчица. Не се препоръчват още и консерви, кисели плодове и сокове, сладки храни, месни и рибни печени ястия, карантия и бобови храни.

Добре е в тези случаи менюто да включва нишестени храни и такива, които съдържат повече целулоза (влакнини). Например вегетариански супи и блюда, месо от пуйка, заек, кокошка, всякакви млечни и млечно-кисели продукти, плодове и зеленчуци.
Лечението е сериозно, медикаментозно. Природната медицина обаче също предлага чудодейни лекове за това страдание.

Рецепта 1: Смесват се добре 50 г листа от целина, бял равнец, листа от черна боровинка, хвощ и плод шипка. 1 супена лъжица от сместа се залива с 600 мл вряла вода. Оставя се да кисне 2 часа и се приема 4 пъти на ден по 150 мл преди хранене с мед и лимон.

Рецепта 2: Объркват се 1 кг мед, 300 г смлени орехи, 100 г смлян чесън и 50 г счукано семе от копър. Взима се по 1 супена лъжица 3 пъти на ден преди ядене.

Рецепта 3: Настъргват се с корите 500 г сурови диви кестени (конски кестен), 100 мл сок от алое, 4 супени лъжици ракия или водка. Тази смес се оставя да кисне 14 дни. След това към нея се прибавя по 1 супена лъжица камфор на прах, нишадър, сяра и салицил. Разбърква се добре и с получения мехлем вечер се мажат болните места.

Рецепта 4: Смесват се добре 50 г вратига, по 150 г бял равнец, ранилист и 250 г камшик. 2 супени лъжици от тази смес се заливат с 600 мл вряла вода и се оставят да киснат 2 часа. Пие се по 150 мл 4 пъти на ден преди хранене.

Рецепта 5: Един настърган корен от хрян се поръсва с мед или захар. Така престоява 2 часа. Приема се по 1 чаена лъжица 3 пъти на ден по време на хранене.

Рецепта 6: Взима се по 100 г зърнастец, корени глухарче, хвойна, бял оман, гръмотрън и плод шипка. Объркват се добре и 2 супени лъжици от сместа се заливат с 400 мл вряла вода. Оставя се да кисне 1 час, след което се пие по 200 мл 2 пъти на ден – сутрин и вечер преди ядене. Процедурата се прави най-много 2 месеца.

Рецепта 7: Пие се вода от сварен овес, приготвена по следния начин: 1 чаена чаша овес се вари в 2 л вода 30 мин. Кисне 1 час и се пие вместо вода.

Рецепта 8: С 200 мл вряла вода се залива 1 чаена лъжица настърган хрян. Кисне 2 часа. От течността се пие по 50 мл 4 пъти на ден преди хранене. Лечението се провежда 15 дни.

Рецепта 9: Смесват се добре по 100 г стрък цариче и камшик и по 50 г листа от горска ягода, стрък ранилист, плод глог, синя тинтява и плод от шипка. 2 супени лъжици от сместа се заливат със 600 мл вряла вода. Оставя се да кисне 1 час и от настойката, подсладена с мед, се пие по 150 мл 4 пъти дневно преди хранене.

Рецепта 10: Объркват се по 100 г зайча стъпка, пача трева, хвощ, синя тинтява, троскот, по 50 г бял равнец, глухарче, маточина, мента, мечо грозде, трицветна теменуга, овчарска торбичка, цариче, плод шипка, гръмотрън и семе от резене. 2 супени лъжици от сместа се вари 10 мин. в 700 мл вода, кисне 2 часа и се пие 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене, овкусена с мед и лимонов сок.


Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


Вратига

В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки