Пловдив блокиран от пътни ремонти


Пловдив блокиран от пътни ремонти
Май отдавна не сме правили първа копка, а, пита ухилен Тотев, докаран в нежнорозова риза
21 Септември 2012, Петък


Кметът Иван Тотев разкопа три централни булеварда, децата масово закъсняват за училище

Автор: Камен Хрисотов

Тъкмо свършиха летните отпуски и децата тръгнаха на училище, и кметът на Пловдив Иван Тотев ударно се разработи. И започна няколко пътни ремонта наведнъж, за да вгорчи живота на всички в областния град. В края на август той нареди да бъде затворен основният булевард "Цар Борис Трети Обединител", който минава покрай панаира и стига до Сточна гара, а в навечерието на новата учебна година затвори в двете посоки и ключовата отсечка от бул. "Шести септември" между бул. "Руски" и "Васил Априлов".

Цяло лято остана разкопан и бул. "Марица Юг", а на възмущението на хората защо асфалтирането му се бави, от общината казват: срокът ни е до края на октомври.
Не помня в града да е имало такива задръствания, целият център е разкопан, направо е кошмар, възмутен е таксиметровият шофьор Красимир Караславов. Дъщеря ми пътува по един час за училище, защото автобусите са отклонени по заобиколни маршрути, налага се да става в 5,30 ч., оплака се майката на ученичка от СОУ "Хр. Г. Данов". Момичето живее в  жк "Тракия" и трябва да мине по бул. "Цар Борис Трети Обединител".

В началото на ремонта на този булевард пловдивчани и гостите на града бяха хвърлени в недоумение, тъй като общината забучи жълта табела: "Бул. ЦБО е затворен".
Мистериозната абревиатура ЦБО предизвика много предположения и догадки, докато накрая хората се сетят, че някой общински гений така е съкратил името на централния булевард.
Какво пречеше на кмета да стартира ремонтите през лятото, когато градът бе празен и всички бяха по морето, чудят се гражданите.

Хаосът и ежедневно променяните маршрути изнервиха шофьорите максимално. Само за ден в Пловдив станаха над десет леки катастрофи заради напрегнатото движение.
За да овладее трафика, Пътна полиция съобщи, че на всяко кръстовище ще дежурят по двама регулировчици в пиковите часове от 7,30 до 9 сутринта и от 17 до 18, 30 часа, когато движението е най-интензивно. "На кръстовището на "Гладстон" и "Васил Априлов" другарите от милицията обаче стояха не да регулират кръстовището, а да глобяват за колани. Кметът да погледне тия работи, защото аман вече!", пише обаче в интернет форумите гневен потребител. 

В сряда трафикът беше още по-драматичен, тъй като от 10 до 19 часа бе затворен бул. “Александър Стамболийски” между Коматевско шосе и ул. “Никола Димков”. Причината там пък е авариен ремонт на магистрален водопровод, обясниха от общината.
Още 24 улици ще бъдат разкопани и в район "Южен". Ще се сменя настилката и в карето между бул. “Александър Стамболийски”, “Димитър Талев” и “Поручик Въльо Стефов”, около бившия РУМ “Родопи”.

Във вторник (18 септември) обаче, кметът Иван Тотев не пропусна да се покаже пред медиите и за пред камерите самоотвержено грабна кирката. Май отдавна не сме правили първа копка, ухили се градоначалникът, докаран с нежнорозова риза.
След като свърши с улиците в район – “Южен” фирмата изпълнител “Инжстрой” ще асфалтира част от бул. “6-ти септември” от “Васил Априлов” до “Копривщица”, обясни кметът. Същата фирма ще ремонтира и Рогошко шосе. Поръчката е за 1,4 млн. лева и трябва да се изпълни за два месеца.
Започва преасфалтирането и на бул. “Васил Левски” в участъка между “България” и “Дунав”.

Ремонтът на западното платно на “Цар Борис Трети” от Чифте баня до Сточна гара ще бъде завършен в събота, тъй като идната седмица се открива есенният технически панаир. По време на изложението движението по възловия път през Тунела ще бъде възобновено. Но в началото на октомври същата отсечка ще се затвори от източната страна.




В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки