Работният ден на един премиер


Работният ден на един премиер
17 Септември 2012, Понеделник


6 септември (четвъртък), 10.30 ч.  В празничния ден Б.Б. започва „тежкия делник“ с инспекция на строежа на спортна зала



на училище „Св. Патриарх Евтимий” в Пловдив. Компания остават да му правят министрите Симеон Дянков, Сергей Игнатов и Свилен Нейков.  В града под тепетата премиерът пристига със служебен черен мерцедес. Охраната от общо четирима души обаче се шири в два джипа „Тойота“.

11.30 ч. Тайфата се мести, за да  може Борисов да инспектира строежа на друга спортна зала - „Колодрума“. Към веселата компания се присъединяват кметът Иван Тотев и шефът на НИМ Божидар Димитров.
Пред събралите се поданици и медии, премиерът уверено заявява: „От 2013-а година България вече няма да бъде най-бедната страна в Европа“.

Около 15.00 ч.  На Б.Б. Пловдив вече му е омръзнал, затова пропуска честванията на Съединението същата вечер и отпрашва с ескорта за Ивайловград.
16.30 ч. Там вече е в свои води. Не инспектира, а открива обекти. Заедно с министрите Делян Добрев и Сергей Игнатов реже лентата на новото крило към сградата на СОУ „Христо Ботев”. Плътно до него е кметът на града Диана Овчарова. Премиерът назидателно се кара на събралите се учители и ученици :„Хубаво е да се вижда кое сме правили ние, кое е на Станишев, но нека родителите обясняват тези неща на децата“.

10 септември (понеделник), 11,00 ч. Преди да замине за „братски“ Израел,  Б.Б. долита с хеликоптер „Кугър“ до Плевен. Там, по неговите думи, дава началото на „реанимацията“ на града. Тя се състои в прерязването на лентата на обновената улица "Гренадирска" и плисването на менче с вода. На откриването до Него са се наредили председателят на парламента Цецка Цачева, министрите Лиляна Попова и Ивайло Московски и кметът на града Димитър Стойков. Докато премиерът реже ленти, сапьори обезвреждат мощна бомба на близка улица в града. Пълна случайност, която официозите тутакси наричат „опит за атентат“ срещу Негово Превъзходителство.

Около 17 ч. Б.Б. се връща с хеликоптера в София, откъдето излита с правителствения „Еърбъс“ за Ерусалим за съвместно заседание на министрите на Израел и България. Заедно с Него заминава почти целият кабинет - Цветан Цветанов, Николай Младенов, Ивайло Московски, Делян Добрев, Тотю Младенов, Нона Караджова, Мирослав Найденов, Вежди Рашидов, Аню Ангелов, Десислава Атанасова, Сергей Игнатов.

19.30 ч. Новите хаджии кацат на летище „Бен Гурион“ и се отправят към джаз концерта в театър „Хабима”.
20.00 ч. Б.Б. обаче решава да си спести музикалното събитие. След коктейл преди концерта, където се среща с български евреи, оставя министрите сами да се оправят и се прибра в хотел „Кинг Дейвид.

11 септември (вторник), 11.00 ч. Б.Б. заедно с министрите хаджии се покланя пред паметта на жертвите на холокоста в мемориала „Яд Вашем“  в Ерусалим
12,00 ч. Борисов се среща на 4 очи с израелския премиер Бенямин Нетянаху. Освен за бомби и терористи, двамата говорят за... шах. Нашият човек предизвикал Нетянаху на партия от древната игра в сауната: „Искам да видя, кой по-дълго ще издържи".

12 септември (сряда), 10.00 ч. След хаджийските приключения Б.Б. отново е в София и води заседанието на кабинета. Кратка почивка, преди новите тежки работни дни.



В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки