Едни други новини. Не се отчайвайте!


Едни други новини. Не се отчайвайте!
17 Септември 2012, Понеделник


Не стига, че сме кофти материал, ами и черногледи

Автор: Веселин Максимов maximov@desant.net

Винаги съм знаел, че съм една идея по-мрачен. Вещи разбирателки на окултното са ми казвали, че било от зодията. „Рак”. Влияела. Затова реших да си взема литър и половина бира, да се прибера кротко у нас и да гледам новините позитивно.
Стига гадни прогнози, стига „токът се повишава с 13 процента, газта с повече”, аман от „европейските наблюдатели продължават да твърдят, че българите са най-бедният народ в Европейския съюз.”

Макар че работя, като човек, който прави новини, аз с огромно изумление видях, че тези, които правя аз, изобщо ги няма! Даже и ми стана тежко и неприятно, че ето на, хем съм бил на същото място, пък не съм разбрал най-важното.
Не било това, че сме първата по бедност страна в Европейския съюз, а е вярно, че догодина няма да сме такава, а ще се изнесем на следващото стъпало (Не най-бедни, а почти най-бедни). Успокоих се, отчасти, ех каква сила е телевизията! (Пардон, телевизиите).

Налях си бира и продължих да гледам, след десетминутните реклами (друг път ще ви разкажа как те ми въздействат), че започвал нов сериал по една телевизия. На един човек отвлякоха дъщеря му. Гадове! Изверги!
Обадих се на приятел от полицията, успокои ме човекът, това било само филм, вече никой не отвличал щерки на местни олигарси, олигарсите били твърдо закрепени за управляващата партия, плащали си й, така че местните бандюги били следващите абонирани за акция „Крадци на деца”.

Щели да ги арестуват месец преди изборите.
Леко размърдах телевизионните канали. Пак новини. Родният министър на културата е обещал хиляди пари за новите разкопки край Черноморец! Които ще ни хвърлят в луда надпревара за културен туризъм срещу онези мишоци италианците от Рим, дето имат само някакъв скапан Колизеум.

Вярно, че министърът леко фъфлеше, ама го разбрах. На първа бира бях. Той беше минимум на седем уискита. Обаче неговото нищо не е пред безпримерния героизъм на Шефа му.
Шефът му, каза репортерката, подмокрена и с подбелени очи, направо бръкнал в джоба, извадил си заплатата и я дал на една бабка от Перник. Черната неблагодарница, обаче, Му отказала с реплика, че всички имат нужда от пари, а не само тя.
Неблагодарен народ сме, ей, гневи се репортерката.

В такъв часови пояс съм попаднал, новинарски, ще си нося тегобата. На друг канал цъкам, там пък Го показват как се прегръща с израелския премиер. Гласът на репортера трепти от вълнение, гаче ли говори за новородената си рожба.
Разказва истории приказни, как Той щял да играе шах с израилтянина, обаче в сауната. При ужасни атмосферни условия. Подвиг в мирно време туй е, не ви ли става ясно, вие драматичен фалцет журналистът.

Кратка рекламна осемминутна пауза, тъкмо време за бира и пак съсредоточено следя новинарския поток. Ей, кофти материал сме това, българите, вече съм 100% убеден. Какво не му харесваме на правителството, там са от герой нагоре!
Оня министър, оня мъничкия, с очилцата, дето се нарече сам „Брад Пит”, така се изрепчил на руснаците, че онез направо напълнили гащите от ужас. Казал им да си налягат парцалите с тоз атомен иск за един милиард евро.

„Просто нямат шанс. Ние сме показали, че не се плашим от руснаците, нито от определени компании, нито от енергийни гиганти. Ако трябва, пак ще ги пляскаме."
Тъй им рекъл право в очите, без да му дреме, че това с пляскането си е баш бая скандал и след няколко дни, като си дойде Батко му, ще трябва да се извинява публично. На тез, дето иска да ги пляска.

И изобщо не са прави малцината колеги, дето постоянно говорят, че у нас е много лошо и няма никаква радост. Възхитен от Неговия и на правителството Му героизъм, минах на предаване за шоу бизнес (извинете!) по трета телевизия.
Оттам се обогатих със знания, че в новия сезон на ВИП Брадър щяла да участва една руса дама от Америка, с много
големи... авторитети.

Памела Андерсън, бившето булче на оня татуиран хулиган Томи Лий, барабаниста, дето я сандърдисваше от бой навремето.
Ето тук, в българския ВИП Брадър Памела вече ще попадне на истински джентълмени. „Успех за родния броудкастинг!”, припърхваше с клепки водещата. От нея научих и сложната българска дума „броудкастинг”.

Върнах се на предната програма и с удоволствие установих, че и там вече сериозните новини (за Него и правителството Му) са приключили и там също е дошло време за шоу новини.
По програмата щял да започва нов ултрахитов сериал, продукция на една южна съседска страна. Тя таз програма и онази, другата, през последните няколко години се специализираха в сериали от същата страна, за радост на целокупния български народ.

Новата сага щяла да разказва за сложния и драматичен свят на харема и двора на султана на горепосочената съседска територия и щял поголовно да залепи за телевизионния екран неблагодарния човешки материал от нашата територия.
Освен това, непосредствено след него щяло да се излъчва „изцяло обновеното и заредено с енергия „Шоуто на Тоя”, което щяло да влезе в люта битка за ефирно надмощие и интерес с „Шоуто на Оня”, увери усмихнатата красива водеща.

Спокойно си допих бирата и заспах с усмивка на уста.


В категории: Коментари , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки