Работният ден на един премиер


Работният ден на един премиер
10 Септември 2012, Понеделник


30 август (четвъртък),  22.30 ч.  Въпреки късния час, работният Му ден още не е свършил. Б.Б. убива времето на летище София,



докато чака самолета на шефа на Европейската комисия Жозе Барозу да кацне. Личният гост е поканен специално за откриването на нови спирки на метрото. Особено бие на очи многобройната охрана. Колите на НСО са поне 20, а гардовете - минимум петдесетина. Понеже това не стига, докарани са и части на жандармерията. Целият този силно въоръжен ескорт малко по-късно изчезва в нощта по посока Бояна.

31 август (петък), 9.30 ч. Започва и същинската церемония по откриването на втория метродиаметър на софийското метро на станция „Сердика“. С фолклорен концерт в стила на Тодор Живков и развития социализъм. Б.Б. обаче обърква сценария.  Удостоява  концерта с вниманието си за кратко и  вместо да отреже лентата в 10 ч., напуска спирката 10 минути по-рано и се отправя към Лъвов мост по булевард „Мария Луиза“. След него потеглят 11 лимузини с всички официални лица.  
10.20 ч. Обърканата компания се връща обратно, а лентата най-сетне е прерязана.

12.00 ч. Цялата тумба от управляващи и управлявани отново е на станията на Лъвов мост, където тече концерт класическа музика. Б.Б. смело предлага шефа на метрото Стоян Братоев за почетен гражданин на столицата с думите: "Към Братоев аз също имам принос. Два общински съвета искаха да го сваля, но аз съм му казал: Докато аз съм някакъв, ти ще работиш на метрото, така че се стягай, за да продължиш и за другите станции“.
13.30ч. Цялата дандания е към своя край. Делегацията от 40 души, пазена от близо два пъти повече охрана, се изтегля с лимузините „Мерцедес“. За народа остава радостта от безплатно возене на метрото до края на деня.

3 септември (понеделник), около 9.00 ч.  Един много тежък ден. Б.Б. и финансовият Му министър Симеон Дянков дават интервю на американската газета „Уолстрийт джърнъл“. На „големия брат“ Борисов обяснява, че България  ще замрази за неопределено време плановете си да въведе еврото. Явно нямат значение хвалбите, че сме най-стабилната финансово държава в Европейския съюз. Светиня Му прозрял, че заради влошаващите се икономически условия и нарастващата несигурност в ЕС, нищо добро не чака и нашата страна.

Разбира се, премиерът не се въздържа да даде „ценен“ съвет към европейците: „Европа прилича на разглезено дете, което не иска да отиде на зъболекар, за да оправи развалените си зъби, въпреки че манипулацията е необходима“.

5 септември (сряда), 10.00 ч. Заседание на кабинета в сградата на Министерски съвет.
12.30 ч. Б.Б. се отдава на любимото хоби – рязане на ленти. Този път е обновената сграда на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов” в София. Компания в културното мероприятие му прави ресорният министър Вежди Рашидов и регионалният Лиляна Павлова. Ескортът е повече от „скромен“ - 3 джипа „Тойота“ и 8 гарда.



В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки