ЕП ще разследва мутренското минало на премиера


ЕП ще разследва мутренското минало на премиера
10 Септември 2012, Понеделник


Ако Брюксел не ни помогне, ГЕРБ ще откраднат „Избори 2013“ и това ще е Трета национална катастрофа

Автор: Велизар Енчев

При срещата си с близките на задържаните в Испания български моряци премиерът отправи това послание: "Всеки да признава и да казва и посочва кой, как, каквото знае..."
Произнесено от министър-председател, скандалното откровение вменява вина на всички арестувани и зачерква свещената презумпция за невинност. Понеже тези думи се изговарят от човек с криминално минало, те са свидетелство за наглостта на овластените мутри, които не само грабят и убиват, но вече станаха и лектори по публичен морал. 

Каква пародия на демокрацията – вместо да се навре в миша дупка, да се скрие от очите на почтените и благодари на съдбата, че още е на свобода, Бойко Борисов бащински поучава другите и се изживява като бранител на законността. Затова българите намразиха държавата си, а младите бягат от нея с еднопосочен билет.

Обаче на хоризонта изгрява надеждата, че тиранията на ГЕРБ е в своя залез. През септември комисията „Антимафия“ към Европейския парламент ще разследва престъпното минало на Борисов и ще проведе публично изслушване на свидетелите. Най-голяма заслуга за това имат седмичните издания „Галерия“, „Свободен народ“, „Десант“, сайтът „Бивол“, телевизия СКАТ и Канал 3.

За да сме полезни на евродепутатите, ще припомним доказателствата за замесеността на Борисов в откровено престъпни и рафинирани корупционни схеми – и в сикаджийския му период, и при управлението на ГЕРБ, чийто едноличен ръководител е самият премиер.

На 18 юни 2012 г., в разгара на младежките протести срещу Закона за горите, „Бивол“ нокаутира вътрешния министър, който в Би Ти Ви попита къде са били протестиращите на Орлов мост, когато се е застроявал Слънчев бряг преди 20 години.
Разследващите журналисти Атанас Чобанов и Асен Йорданов сполучливо отбелязаха, че е налице очевидно разминаване между казаното от Цветанов и реалността. Историческата ретроспекция на министъра бе добър повод да се видят архивни данни за дейността на неговия началник Бойко Борисов през годините, когато се натрупваха капиталите за безразборно строителство в Слънчев бряг.

Ето как „Бивол“ припомни първоначалното натрупване на капитала, когато мутри наливаха основите на българския капитализъм: при операция на Националната служба за борба с организираната престъпност (НСБОП), през март 1995 г. в Крайморие е разбита фабрика за производство на нелегални цигари.
Фирмата, организирала производството, е "Тео Интернационал", създадена през 1994 г. В нея акционери са Бойко Борисов, Румен Николов - Пашата, Ангел Бончев от "Литекс" и други знакови персонажи на прехода.

Казано директно - когато усилено се презастроява Слънчев бряг, Бойко Борисов е контрабандист на цигари. Този казус, подробно документиран от НСБОП, е достатъчно основание за уличаването му в деяние, непозволяващо му да е премиер.
Евродепутатите трябва да изискат материалите по цигарената афера в Синеморец и тя стане достояние и на Европейската комисия, но най-вече на нейния председател Жозе Барозу – ревностен защитник на председателя на ГЕРБ по линия на Европейската народна партия (ЕНП).

През 2007 г. американското издание „Кънгрешънъл куотърли“ помести съкрушителен материал за тогавашния столичен кмет. Позовавайки се на проучване, поръчано от швейцарска финансова институция, изследваща бизнес условията в България, мериканският журналист Джеф Щайн откри мрачните тайни на престъпен бос, домогнал се до генералски пагони. Щайн само официализира в САЩ отдавна известното у нас, но и това е успех.

В този случай комисията „Антимафия“ е длъжна да установи официален контакт с швейцарската банка. По силата на новите евродирективи и националното законодателство, банката е длъжна да предостави на ЕП доклада от 200 страници.
Тук ще поясня, че банковият шпионаж с български адрес не е бил аматьорско дело – швейцарската финансова институция е наела частна разследваща компания, състояща се от бивши служители на щатското разузнаване, които направили проучването по всички правила на ЦРУ.

Когато проучват американските източници, евродепутатите  трябва да поканят като свидетел посланик Джон Байърли. По време на софийския си мандат той е автор на изтекъл в „Уикилийкс“ поверителен доклад, свързващ Борисов със „скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с „Лукойл“ и със сериозна контрабанда на метаамфетамини“...
  Този цитат от дипломатическия доклад звучи комично на фона на премиерския призив към арестуваните в Испания моряци да си признаят всичко, ако искат мадридския трибунал да пощади замесените в кокаиновата афера. 

За да е обективен, Европарламентът трябва да изслуша двама журналисти от авторитетния германски вестник „Тагесцайтунг“. През пролетта на 2012 г. Джон Гетс и Х. Бюрместер проучиха източниците в доклада на Байърли, интервюираха бивш шеф в ЦРУ и установиха: тайнствената служба SIMO, на която се позовава в докладите си за криминалното минало на Борисов посланикът, е ЦРУ.

При това положение не може да има съмнение в достоверността на доклада за Борисов. Друг е въпросът, че ЦРУ няма да предостави на Европарламента своите данни, както твърди и Джеф Щайн в неотдавнашно интервю.
Тъй като проучват подсъдни дела на български премиер, евродепутатите ще имат въпроси и към съдебната ни система.
Силно се надявам в Брюксел да попадне постановление на прокуратурата, с което тя отказва да разследва криминалната дейност на Бойко Борисов – но не заради липса на доказателства, а заради изтекла давност.

Сигналът срещу Борисов бе подаден през 2011 година, след като подсъдимият в Шуменския съд Васил Костов – Васко Кеца изнесе: „Босове от СИК купиха поста главен секретар на МВР на Борисов, за да може да прикрива престъпния им бизнес“. Сигналът визира и сходни показания на сръбския наркотрафикант Сретен Йосич пред Белградския съд.

В Европарламента сигурно ще се изненадат, че прокурор Любка Кръстева не е снела обяснения от нито едно от посочените лица, а показанията на Васил Костов се отхвърлят като недостоверни, тъй като „той не е говорил в качеството си на свидетел, а като подсъдим, което не го задължава да казва истината“.
Най-шокиращо в прокурорското постановление е това изречение: „...Доколкото твърденията на Кеца са за период отпреди 10 години, то евентуално наказателно преследване срещу Бойко Борисов е погасено по давност...“

Адвокатската пледоария на прокурорката е предостатъчна, за да види Европа, че българската прокуратура е слугиня на Борисов. Вместо да са смел и неподкупен страж на правосъдието, много прокурори имат само една грижа – да опазят премиера от съдебно преследване и да не позволят и косъм да падне от безценната му глава.
Един от най-важните свидетели в Европарламента, способен да докаже с аудиозаписи корупционните практики на министър-председателя, е главният редактор на „Галерия“ Кристина Патрашкова.

Изнесените от вестника премиерски разговори с шефа на митниците Ваньо Танов и с други висши длъжностни лица са уникален случай на държавническа продажност.
Във всяка друга европейска държава аферата „Мишо бирата“ би завършила с оставката на виновните лица. Но при управлението на ГЕРБ един цигарен контрабандист и търговец на метаамфетамини е защитен вид, недосегаем нито за съдебната система, нито за обществения гняв.

Последното е особено тревожно, тъй като ни открива горчива истина: ГЕРБ убива не само правосъдието, но и имунната система на нацията, превръщайки българите в уплашени поданици на един сикаджия и неговата банда.
Ако сега Европейският парламент не ни помогне с осъдителна присъда на Борисов, утре ще е късно. Защото мутрите ще откраднат „Избори 2013“ и това ще е Третата национална катастрофа на България.


Анализирай това
През септември комисията „Антимафия“ към Европейския парламент ще проведе публично изслушване на свидетелите. Най-голяма заслуга за това имат седмичните издания „Галерия“, „Свободен народ“, „Десант“, сайтът „Бивол“, телевизия СКАТ и Канал 3.




В категории: Анализи , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
стар комунист
14.09.2012 22:38:09
0
0
Много ме кефи Бойко как разлайва червените помияри ,само като го мернат.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки