НФСБ почете Съединението на България


НФСБ почете Съединението на България
Активистите на НФСБ в Свищов - Игнат Папазов, Иван Панайотов и Венцислав Йозов, поставиха цветя пред Паметника на свободата в града
06 Септември 2012, Четвъртък


Членове и симпатизанти на родолюбивата партия „Национален фронт за спасение на България“ от цялата страна се включиха


Автор: Георги Ваташки

в честванията на една от най-светлите дати в родната история – 6 септември. На този ден преди 127 години е извършено Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
В Пловдив, където се разиграват паметните събития от 1885 г., представители на местната организация на НФСБ се събраха пред Паметника на Съединението на едноименния площад в града. Там те поднесоха венец и цветя в чест на обединението.

Сборен пункт на патриотите в Шумен пък бе паметната плоча в историческата местност „Дъбова кория“ край село Мараш. Именно там Сава Муткуров и Димитър Ризов убеждават княз Александър Батенберг да оглави Съединението. Родолюбците бяха водени от председателя на шуменската структура на НФСБ Велчо Василев.
Пред  делото на Захари Стоянов и Чардафон се преклониха и патриотите в Балчик. Те  се събраха на площад „21 септември“ в града, за да поднесат цветя пред „Паметника на падналите герои за Отечеството“ в града.

Активистите на Националния фронт в Свищов отбелязаха празника като положиха цветя пред Паметника на Незнайния воин. Той е на централния площад в града, който носи името на паметното събитие – „Съединение“.
Пред мемориала на Незнайния воин, от партията на СКАТ положиха цветя и в друг дунавски град – Видин.

Почит към паметта на истинските строители на съвременна България изразиха и родолюбците от НФСБ в Ямбол. Венци бяха положени пред Паметника на  загиналите за национално освобождение българи. В своето слово координаторът на партията за областта Неда Карска подчерта: „Шести септември е датата, на която народът ни отхвърля несправедливостта, наложена от Великите сили през юни 1878 г. Несправедливост, която разкъсва един народ с хилядолетна история и култура. Това е най-истинският урок на историята и той ни е изключително необходим днес, когато трябва да пазим националната чест и достойнство от посегателството на всякакви нездрави чужди интереси и особено от онези „българи”, които обслужват тези интереси“.

В Кърджали членовете и симпатизантите на НФСБ се присъединиха към общоградското тържество за отбелязване на Съединението. То се състоя пред Паметника на освободителите на града, където родолюбците положиха цветя.
Годишнината от историческия акт почете и общинската организация на НФСБ в Хасково. Патриотите поднесоха венец на Паметника на Незнайния воин в центъра на града.

В морската столица Варна, пред паметната плоча на Александър І Батенберг, Николай Димчев, член на общинското ръководство на НФСБ заяви: „Тези хора са го направили въодушевени и ентусиазирани от идеите на Ботев, Левски, Раковски, от победоносната Руско-турска освободителна война, от славната Шипченска епопея. Те са ни дали истински пример за родолюбие и патриотизъм, който ние трябва да следваме, но за да го следваме, а ние трябва отново да се обединим“.На поднасянето на венци пред паметника на Съединението в Пловдив присъстваха регионалният координатор Димо Желязков, председателят на партийната организация за гр. Пловдив  Костадин  Гаров, координаторът за Северна България Георги Георгиев Общинският съветник от Ямбол Неда Карска от партията на СКАТ и секретарят на местната структура на родолюбците Любен Филипов почетоха делото на Съединението, като положиха венец на Паметника на загиналите за националното освобождение българи

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки