Патриотите стъпиха в село Малорад


Патриотите стъпиха в село Малорад
Галя Асенова сред своите земляци от община Борован
31 Август 2012, Петък


Множество родолюбци се стекоха в събота, 25 август, за да подкрепят учредяването на нова структура на  „Национален фронт


Автор: Георги Ваташки

за спасение на България“ във врачанското село Малорад. Но на събранието, проведено в залата на читалището, дойдоха и много жители на съседните населени места в община Борован.
Множеството от симпатизанти и членове на патриотичната формация сърдечно приветства пристигналите специално за събитието на тяхна територия Данчо Хаджиев – съпредседател на НФСБ, и регионалния координатор Георги Георгиев.

Присъстващите в залата се обединиха около идеята за съхраняването на българските християнски и духовни ценности. Според хората от този край вече е настъпил моментът за промяна в страната към по-светло бъдеще. Те споделиха и наболелите си проблеми, сред които най-много тормози жителите на Малорад и общината растящата безработица, особено сред младите хора, и ниските доходи на пенсионерите, които и тук живеят на ръба на оцеляването.

За председател на общинската организация на „Национален фронт за спасение на България“ единодушно бе избран Илия Влайчовски, който заяви от трибуната: „На българския народ трябва да се вдъхне вяра, да се осигури работа и да се въведе ред в държавата. Само тогава можем да постигнем успехи и НФСБ да изпълни своята мисия“.

До него неотлъчно рамо до рамо в партийните дела ще бъде и секретарят на местната организация Найчо Найденов, на когото присъстващите гласуваха доверие да заеме този пост.
„Предстои ни много работа, за да разкрием нови перспективи пред Малорад, така че младото поколение да се завърне в селото“, изтъкна целите на новата структура Найденов. Новоизбраното общинско ръководство обеща да не жали сили и да обиколи всички селища в региона, за да приобщи повече хора към идеите на НФСБ.

Сред присъстващите на учредителното събрание бе и кандидатът за вицепрезидент, излъчен на последните избори от родолюбивата партия и водещ на предаването „От българско по-българско" по телевизия СКАТ Галя Асенова. Тя не скри болката си от западането на нейния свиден роден край – Борован, някога прочут с плодородната си земя, която днес пустее.

„Малорад е само началото на процеса на основаването на общински организации в селата на Северна България. Тукашните хора показа хъс да направят каквото могат, за да помогнат за решаването на проблемите на региона. Те показаха воля да отстояват правата си и да се борят за бъдещето на Родината“, изтъкна в края на сбирката съпредседателят на патриотичната формация Данчо Хаджиев.



В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки