Роднини „окупираха“ Стопанска академия в Свищов


Роднини „окупираха“ Стопанска академия в Свищов
Ректорът Адамов и Красьо Черния заедно на купон
31 Август 2012, Петък


Заради топлите връзки на ректора с властта, Министерството на образованието и науките си затваря очите за нередностите във ВУЗ-а


Автор: Светлана Николова

Няколко скандала белязаха учебната 2011-2012 година на Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов, а ехото от тях ще има да ечи още дълго време. Крак провлече Красимир Георгиев (познат повече като Красьо Черния), който освен лобист в съдебната система, се оказа и доста „вътрешен човек“ в академичните среди в дунавския град. Покрай магистратската сага изплуваха и други негови далавери, в които си е партнирал с ректора на свищовската академия Величко Адамов, гръмнаха медиите в края на февруари.

Строителната фирма на Черничкия е получавала поръчки от учебното заведение, за извършване на ремонти в студентските общежития. Адамов  и Красьо всъщност били близки приятели и споделяли обща страст към чалгата, затова и често били забелязвани в компанията на фолк певици на бурни купони, разказват очевидци и припомнят, че освен всичко друго, Адамов е бил и научен ръководител на дисертацията на аспиранта по стопански науки Красьо Черничкия. 

И докато около тези срамни истории настана известно затишие, академичната общност в Свищов бе разтърсена от нов скандал.
В сайта на висшето учебно заведение, в списъка на докторантите, които ще се обучават четири години за добиване на научна степен, се мъдри името на Камен Боянов Кръстев. Зачислен е към катедра „Застраховане и социално дело“, а негов ръководител е доц. Венцислав Василев. Не това е интересното обаче.

Новата тема за обсъждане из кабинетите на университета е свързана с подозрението, че младият кадър всъщност е син на шефа на въпросната катедра Боян Илиев. Което пък поставя под съмнение обективния избор на докторанти в „ЗСД“. Защото точно по това време около Боян Илиев се вихреше трети скандал.

Ръководителят на „ЗСД“ бе проверяван от МОН заради сигнал, че е нелегитимно избран за професор. Заповедта за обявяване на конкурса му е подписана през периода септември - октомври 2011 година от ректора на Стопанска академия Величко Адамов с незаконно приравнената му (на Адамов) почетна професура от Университета в Търговище (Румъния) с академичната длъжност „професор“.

Заради това нарушение на Закона за развитие на академичния състав в България от страна на Адамов, за периода декември 2011 - януари 2012 г. се наложи презаверяване на хиляди дипломи и официални документи, носещи подписа на ректора с незаконно приравненото звание.

„Вместо да се предприемат обаче наказателни мерки съгласно Закона за висшето образование и Наказателния кодекс, проверките бяха прекратени, а безобразията продължиха с обяснението на министър Сергей Игнатов, че академията в Свищов е автономна институция“, казва Игнат Папазов, бивш преподавател и настоящ докторант, но като самостоятелна форма на обучение в Стопанска академия.

Заради личен сблъсък с ректора Адамов, той е бил отстранен като преподавател. Решение, което Папазов атакува в съда.
Докато бившият преподавател обаче се опитва чрез съдебната власт да провокира вниманието на обществеността към нарушенията във ВУЗ-а, министър Сергей Игнатов все пак взе страна и обяви - професурата на ректора на Стопанската академия в Свищов Величко Адамов е законна.

Но побърза да уточни, че проверката е само административна и че действително журито, което трябвало да даде научната степен професор на Адамов, било в 7-членен състав. Повече той не можел да направи, защото нямал право да се произнася по съдържанието и рецензиите. Иначе до проверката на ректора на Стопанска академия се стигна след като негови колеги поискаха от Игнатов да спре процедурата по получаването на степента професор. Те твърдяха, че журито било назначено от самия Адамов и затова не било обективно. В края на миналата година учените упрекнаха ректора и в плагиатство, тъй като научните му трудове не били авторски, а преписвани.

„На свищовската общественост отдавна са известни „топлите“ чувства между ректора Адамов и управляващите от ГЕРБ. След тази ретроспекция може да се добави, че споменатият Боян Илиев е едно от доверените лица на ректора на Стопанска академия и явно този „кредит на доверие“ рефлектира върху поредното драстично нарушаване на процедури, регламентирани в българското законодателство.

Наличието на родствена връзка между споменатия докторант и ръководителя на научното звено (катедра „Застраховане и социално дело“) по докторантурата е обстоятелство, което е абсурдно и е в противоречие на Правилника за прилагане на Закона за развитие на академичния състав в България и Правилника за прилагането му в СА“, се казва в писмо на Игнат Папазов до редакцията на „Десант“.

Чрез вестника той поиска от ръководството на учебното заведение да отговори на следните въпроси:
1. Налице ли е родствена връзка между ръководителя на катедра "ЗСД" Боян Илиев и задочния докторант Камен Боянов Кръстев?

2. И ако е така, известно ли е било това положение на Ректора на СА Величко Адамов и на ръководството на научното звено - катедра "ЗСД", представляващо вътрешно жури на докторанта? Ако отговорът е положителен, на какво основание е издадена заповед за участие в конкурс в съответния шифър на специалността и зачисляване на докторанта Кръстев от Ректора на висшето училище в нарушение на нормативните изисквания?

3. На основание горните факти, не попада ли Кръстев в условията на конфликт на интереси и как научното звено ще гарантира обективност и безпристрастност в обсъждането и оценяването научните достойнства на разработката на лице в родствена връзка с катедрения ръководител?

4. Ръководството на Академията и основните й звена познават ли изобщо изискванията за допустимост за участие в конкурси от подобен род и може ли да се счита, че причините за неосведомеността се коренят в юридическите консултанти на висшето училище или са "плод" на узаконено беззаконие, при това с мълчаливото съгласие на управляващите от ГЕРБ?



Игнат Папазов Приятелството между двамата е видно и от скандални снимки като тази, на която научният ръководител и неговият аспирант въртят гьобеци с фолк певицата Деси Слава Каквото и да се случва в сградата на СА “Димитър А. Ценов“, държавата няма лостове да се намеси. Поне така прозвучаха думите на министър Игнатов преди месеци

В категории: Горещи новини

82
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
82
Достойно
27.11.2012 20:09:46
0
0
Сърдечно благодаим за оказаната подкрепа от математика доц. Стефан Стефанов - достойно поведение на осъзнал се преподавател.
81
Дочул
27.11.2012 19:53:35
0
0
Тази вечер с пълно мнозинство за председател на Общинската структура на ПП "НФСБ" е бил избран Игнат Папазов. Без колебание пред камерите на присъствалите журналисти е заявил, че един от основните проблеми за решаване пред оглавяваната от него формация е пълна ревизия делата и нарушенията на Величко Адамов и предизвикване на обществено-политически дебат по въпроса.
80
666
23.11.2012 05:18:39
0
0
След по-малко от седмица да започват постепенно да се настройват като ответници по наказателни дела за клевета следните лица:
- Стефан Симеонов - бивш ръководител кат. "Финанси и кредит" при СА;
- ас. Петко Тошев Ангелов-все още преподавател към същата катедра;
- Ралица Цецкова Сирашка- "дълбоко" прикрита като технически секретар на "Алманах"-а.
След тях по избор в близко време да се готвят Павлина Ламбева и Петя Кирилова-инспекторки от Учебен отдел.
ПО ВИНА на Величко Адамов и разбира се лекомислието на посочените екземпляри.
Тежки дни ви предстоят, много тежки..
79
Разбиващо
22.11.2012 18:26:54
0
0
На едно от административните дела на Папазов срещу Величко Адамов, състояло се на 30 октомври, циганчето си е плюло на петите от страх и е избягало позорно от съдебна зала-за да не дава обяснения по делото и да не бъде разпитан както от Папазов, така и от Съда. Само дето Папазов го е изискал пак и Съдът е уважил доказателственото искане и го е призовал отново-този път под санкция с административно наказание "глоба". На въпроса на Съда защо ответникът Адамов не се явява БЕЗ УВАЖИТЕЛНА ПРИЧИНА (ТОЕСТ ИЗБЯГАЛ) НА СЪДЕБНОТО ЗАСЕДАНИЕ, адвокатът му СвиНен Пецов - ТЪПОТО отговорил УМНО "ДЕ ДА ЗНАМ, не ми споделя личните си проблеми". Ей това е Величко Адамов-страхлив заек, нищо повече.
Точно в деня на юбилея на Делчо Порязов главният асистент Папазов (водещ сам делата си като юрист)е натресъл Адамов с ново дело..Заканил се е пред познати, че ще му образува още поне две..
78
Актуално
22.11.2012 18:17:21
0
0
Днес гл. ас. Бисер Кръстев е спечелил трудовото си дело срещу копанарското циганче В.Адамовъ..Колко ли грешни левчета е платила досега - от 2007 година-Академията заради малоумията на сбъркания циганин?! И няма да са последните...
77
Още за пр.(пръц) Дамян Дамянов
22.11.2012 18:14:22
0
0
Неопровержим е фактът, че навремето тъкмо Дамян Дамянов от кат. "СО" е изнасял информация за първия криминален опит на Величко Адамов да стане професор-от 2001 година. Тогава ВАК го обявява за заклет ПЛАГИАТ-КРАДЕЦ НА ЧУЖДО АВТОРСТВО ПО ВСИЧКИ ЛИНИИ. А Дамянчето е подскачало въодушевено като насрано и е спускало нужната информация, уличаваща Адамов в плагиатство. На кого ли? Сами ще се досетят Уважаемите читатели! Нали тъй, подлизурко посран?[bouncing]
76
За DJ Дамян Дамянов
20.11.2012 15:04:02
0
0
Нашто мунче Дамянчето-професора-СЧЕПОВАДИТЕЛ се заел да кани на кьор-софрата за юбилея на Делчо ПОТУРАН Порязов (де са му паричките на тоз, че си прави юбилея за сметка на Академията не се знае)обществена фигура-доказан опонент на циганския ректор Величко Адамов. Но като разбрал,че тази обществена фигура е с ограничен от Адамов достъп до ВУЗ-а и рекъл дословно "еййййййй, нидьей, нидьей казва, че съм та питъл..нидьей.." Ех, Дамяне, Дамяне, цял живот си лизал анални отверстия и все недоволен си оставал..Ам сега като разбере черния ти господар каква си я вършил и те отгърми изотзад барабар с матракулките ще можеш ли да пръднеш ва, мунче? Да ти го нататрузя в дъртия задник аз, подлизурко!!![bouncing]
75
"ВАКПГ"-част втора
09.11.2012 05:57:05
0
0
Следващото плагиатско изпълнение на Величко Адамов е от 1997 година-"Цени и ценова политика". Съавтори са Румяна Лилова и Величко Пишлеме Мангал. Общият обем е 560 страници. Виж Глава 3 - "Потребителско поведение и полезност на стоките" - от стр. 65 до 92. "Автор" на т. 1, 3 и 4 е Величката Адамов. Автор на т. 2 е нелегитимният ръководител на кат. "Финанси и кредит" към СА, тогава докторант, Андрей Захариев. Следва същото заглавие, но този път от 2003 година.Съавтори са Лилова, Адамов и позорно изгонения от Адамов доскорошен ръководител на кат. "Финанси и кредит" Стефан Симеонов - "Опцията". Редактор е Адамов, обемът-496 стр.
Тук погледнете Глава 3 - "Потребителско поведение и полезност на стоките" - от 61 до 75 страница. "Автор" на т. 1 е Величката Адамов, текстът Е ИЗЦЯЛО ПРЕПИСАН ОТ ТОЗИ НА АНДРЕЙ ЗАХАРИЕВ ОТ 1997 Г.Автор на т. 2 е докторант(тогава) Нигохос Канарян-текстът му е ПРЕПИСАН ИЗЦЯЛО ОТ "АВТОРСТВОТО" НА АДАМОВ ОТ 1997 Г. СЛЕДВА..
74
08.11.2012 07:38:08
0
0
Пишу свое возмущение для Надежды...Так не поступают друзья.Попросила мою эл-почту и даже не объяснила для чего..Так друзья не поступают..Я не люблю,когда так поступают со мной...Мы взрослые, мудрые женщины и вести мышиную войну я считаю не пристойно..И прошу больше от моего имени не размещайте коменты...Все пришлось узнать,от Игната...Удачи вам!
73
"ВАКПГ"-празничен ан
08.11.2012 06:12:32
0
0
Друг плагиатски удар на преписвача Величко Адамов датира от 1992 година, заглавието е "Инструменти за финансово управление на фирмата" - под редакцията на циганското пишлеме Адамов. Погледнете, уважаеми читатели и специалисти Глава 2 - "Технология на оценяването на фирмата", съдържаща 10 точки-от стр. 36 до 60.Съавтори на този парцал са Р. Лилова, Величко Пишлеме и В. Захариев. Адамов е автор на т. 1,2,3,4 и 5, а Лилова-на точките от 6 до 10. И...Идва "Финансов мениджмънт" със същите съавтори - от 1995 година в общ обем 712 стр. Виж Глава 12 - "Стойности, формиращи частичната или пълната цена на фирмата"-от стр. 275 до 294. Величката е автор на т. от 1 до 5, а Лилова - от 6 до 10. И фрапиращото-откриваме в заглавието "Цени и ценова политика" от 1997 г. под общата редакция на заклетия плагиат Адамов. Виж Глава 17 тук-" Стойности, формиращи частичната или пълната цена на фирмата" - от 473 до 494 стр. Автор на цялата Глава 17 е Величко Адамов, А ТОЧКИТЕ ОТ 6 ДО 10 ВМЕСТО С АВТОР ЛИЛОВА,КАКТО Е ПРЕЗ 1992 И 1995 ГОДИНА, СА ОТКРАДНАТИ/ПРИСВОЕНИ ОТ ВЕЛИЧКО АДАМОВ.ТЕКСЪТ Е ПРЕПИСАН НА 100 %.СЛЕДВА..
72
Кулоарно
08.11.2012 04:38:33
0
0
На административното дело на Папазов срещу Адамов, последният от страх е отказал да се яви, за да бъде разпитан - без уважителна причина.Папазов е предявил ново доказателствено искане, уважено от Съда, за лично явяване в съдебна зала на ответника Величко Адамов. Този път при неявяване на призования Адамов ще му бъде наложено и административно наказание "глоба".
71
"ВАКПГ" - част първа
07.11.2012 18:11:24
0
0
И продължава "научното" лутане на Величко Адамов-ПЛАГИАТА. Този път годината е 2004-а, заглавието "Инвестиции". Съавтор на Адамов е душеприказчикът от Общински съвет - Свищов Стоян Проданов. А книжлето се води трето преработено и допълнено издание. Редактор е "достолепният" мърльо Радко Радков.Та загледайте се в Глава 4 - "Концепция за определяне на риска при избор на инвестиции"-стр.77 до 84.Автор на тъз глава е Величко Адамов. Съдържанието и е ИЗЦЯЛО ПРЕПИСАНО ОТ ТЕКСТА НА РУМЯНА ЛИЛОВА ОТ 1991 ГОДИНА, БЕЗ ИМЕТО НА ЛИЛОВА ДА СЕ ЦИТИРА ПОД КАКВАТО И ДА Е ФОРМА. ТЯ ТУК Е...РЕЦЕНЗЕНТ НА СВОИ ТЕКСТОВЕ, НО ВЕЧЕ ПОД АВТОРСТВОТО НА ВЕЛИЧКО АДАМОВ. ПРИЯТЕЛЯТ НА "ГЕРБ"..Следва..
70
Россия.Надежда.
07.11.2012 12:20:07
0
0
Ой..извини..А шлюха ли я, если сфоткалась так для тебя? Скажи мне, пожалуйста. Ой..сердце болит.
69
Россия.Надежда.
07.11.2012 12:16:29
0
0
Ты мне не чужой...и я тебя люблю..А я мягкая и пушистая,да..Поэтому сочинила,что ты так назвал.Злюсь на тебя, но покажу здесь все. Надеюсь понравлюсь я тебе..Вот.
68
Россия.Надежда.
07.11.2012 12:13:34
0
0
Котенок,я специально для тебя фотки сделала..Очень красивые.Только для тебя. Почти без одежды я. Хочешь показать? Да или нет? Покажу..но подожду, чтобы эти шлюхи перестали и тогда. Здесь покажу! Вот!
67
Россия.Надежда.
07.11.2012 12:09:14
0
0
Все будет хорошо...пока я рядом все будет хорошо. А я всегда буду рядом...не сомневайся!
66
Россия.Надежда.
07.11.2012 12:07:32
0
0
Светлана, Елена..Совсем запутались эти шлюхи. Бог с ним. Перестаньте утомлять моего котенка, шлюхи..Берегите свою шкуру. Я люблю этого человека. Ясно? Не мешайте.
65
SVETLANA... GERMANIJA...
07.11.2012 12:04:24
0
0
HEJJJ PAPAZOV, A VOT NA SLOVO " SUKA" JA TEBE OTVECHÜ SEJCHAS... TO CHTO TY POSLEDNIJ PIDARASOM JAVLJAESHSJA- OB ETOM JA UZHE DAVNO ZNALA, NO TO CHTO POLNYJ IMPOTENT- OB ETOM JA ESCHÖ NE ZNALA :))))))))))))
64
Россия.Надежда.
07.11.2012 12:02:15
0
0
Смотрю на себя в зеркалом и не знаю что со мной творится..Люблю, не люблю..Люблю..в конце концов и злюсь..Поэтому пишу все это. И сочиняю.Но так мне приятно..я не совсем в порядке. Ах..ты поэтому не любишь, да..Догадала. Но я такая, старая и страшная.
63
Россия.Надежда.
07.11.2012 11:58:30
0
0
люблю тебя очень пишу....целую...чмок...нежненько и люблю котенка

вот

написала
62
Россия.Надежда.
07.11.2012 11:56:10
0
0
Дружи со всеми......я не против! Еще раз повторяю...я старая для тебя....и не могу сравнивать себя по красоте с другими....я страшная, ну что же делать...старая и страшная!. Найди себе ДРУГИХ,,,,,,Но все таки хочу тебя. И с ума сошла..
61
Папазов. Болгария.
07.11.2012 11:54:50
0
0
Ignat Papazov
Айййй...Моя Милая..
люблю тебя..
Хочу обнять крепко
Ignat Papazov
Ты мне нужна..
Остальные только подруги
Ignat Papazov
Люблю.
Люблю-запомни
60
Игнат Папазов.
07.11.2012 11:53:03
0
0
Ignat Papazov
Радуюсь тебе, Милая моя
Ignat Papazov
Тогда ты как ангелочек.
Ignat Papazov
Чмочки тебе ..много,много
Ignat Papazov
Кисуляяя...Моя..милая..
Очень тебе радуюсь..Знай
Ignat Papazov
вернусь, Солнце мое.
Ignat Papazov
Кисуля моя Золотая
Ignat Papazov
Я тебя ждал..
Ждал
Ignat Papazov
Сладость моя
Ignat Papazov
Тебе.

Ignat Papazov

Красуняяя..люблю тебя
Ignat Papazov
Смеюсь...
Кисуля моя.
Вот.
Самая слдакая ты.
Ignat Papazov
Тебя никогда не покину.
Никогда.
Только когда вообще не буду под Солнцем..
Тогда покину..запомни
59
Россия.Надежда.
07.11.2012 11:48:06
0
0
А я конкретно...сдохну....и не скорби....у меня сейчас лопнут еще сосуды в голове....и я сгнию в своей увартире...и меня никто не найдет!
58
Россия.Надежда.
07.11.2012 11:44:15
0
0
Но, как дождей седых серебряная нить,
Обида эта – мимолётна... Эфемерна...
Она нам солнышко не сможет затенить!!!
И в сердце... теплится надежда... на спасенье!..
Сейчас ты можешь ничего не говорить...
Ты только загляни в глаза мои... Как прежде...
И ободряюще мне руку протяни...
И собери осколки... призрачной надежды.. Это тебе, лапуля моя. Вернись ко мне, хочу, хочу,хочу. Бог мой, с ума сошла. Все это натворила я, потому что не могу больше, не могу..Ой, сердце не выдержит..
57
Надежда
07.11.2012 11:40:37
0
0
Папазов вы ошибки в тексте допускаете с Болгарским уклоном....Посмотрите внимательно.
А эти ссуки Светлана и Елена не знаю.
Люблю тебя и поэтому ревную! Вот! Почему меня бросил? Я
сумашедшая, да? Знаю,что такая..Но люблю. Ой..без тобой
не могу.
56
Папазов. Болгария.
07.11.2012 11:37:52
0
0
Я тебя люблю и любил. Вспомни все, что я тебе писал.
Ignat Papazov
Кисуля моя..Милая
Ignat Papazov
Знаю и держу тебя-за руках, моя Милая..И вообще сохраню
Ignat Papazov
Не выпущу
Ignat Papazov
Ты Прекрасная Женщина-заслужаешь
Ignat Papazov
Лапулечка ты моя нежная..
Кисулечка ты моя пушистая.
55
Наталья Каштальян, Люба Скопа,
07.11.2012 11:37:12
0
0
Мы бывшие виртуальные друзья г-на адвоката Игната Папазова. Мы так же как и Светлана крайне возмущены недостойными действиями этого человека! Что он себе
позволяет и как мог так поступать? Мы подтверждаем достовреность всего того , что написала наша подруга Надежда. С доказательствами мы ознакомлены. Это все
правда. Мы обращаемся к вам с просьбой осветить эту историю в болгарской прессе. Игнат не имеет морального права заниматься адвокатской практикой. Должны же
существовать какие-то нормы дозволенного. Ждем вашего ответа на наши публикации.Наталья Каштальян- natalya.kashtalyan
Люба Скопа - Lubacha-333@mail.ru,
Алиса Бразлаускайте - rakova_elene_62@mail.ru
54
Россия. Надежда.
07.11.2012 11:33:44
0
0
Папазов, вы дошли до такой низости! Ваша публикация это что-то с чем-то! Вы трус и мразь к тому же. Ты действительно больной человек.....В полном смысле слова...на голову и еще на одно место! Иначе бы ты не предлагал виртуального секса! Ты еще ко всему и импотент, я в этом уверена! Лечись, дорогой! Жаль, что ты бедный.....но деньгами теперь помочь не смогу! Ты обо мне еще услышишь! Не обольщайся, в отличие от тебя, я могу держать язык за зубами! Ты не мужчина, ты тряпка, о которую я вытру свои ножки! Удачи подлец!
53
Россия.Надежда.
07.11.2012 11:33:07
0
0
Приветики, котенок! Извини, утомила с сообщениями! Знаю! Но это последнее! Клянусь! Просто хочу тебе сказать, чтобы для тебя это не было неожиданностью в последствии. Я знаю, как тебе тяжело и что помощи ждать не откуда! Поэтому я вчера приняла решение и сделала для тебя.....я оформила свое все движимое и недвижимое имущество на тебя, оформила завещание на тебя у нотариуса! Не волнуйся, тебя найдут, если со мной что-то случится, через 6 месяцев по нашим законам ты вступаешь в права наследства, и все переходит в твою собственность! А эти ссуки Светлана и Елена не знаю. Люблю тебя и поэтому ревную! Вот! Почему меня бросил? Я сумашедшая, да? Знаю,что такая..Но люблю. Ой..без тобой не могу.
52
07.11.2012 11:28:04
0
0
Сам у себя извинения просишь? Ты даже в этом трус! Это не мой комментарий, За свои слова я всегда отвечаю, а вот ты...ответь за свои.
Ну не надо писать, от моего имени, дорогой! Я не стесняюсь говорить о том, что тебя любила! И что это разве стыдно? Но то, что ты оказался подонком, никак не предполагала! Да и приехать собиралась и помочь хотела! Дальше что?
51
Россия. Надежда.
07.11.2012 11:27:42
0
0
Ну не надо писать, от моего имени, дорогой! Я не стесняюсь говорить о том, что тебя любила! И что это разве стыдно? Но то, что ты оказался подонком, никак не предполагала!
50
Германия. Светлана.
07.11.2012 11:22:18
0
0
Я выступаю как друг и свидетель того, что написала Надежда из России. Все факты , предоставленные ей для ознакомления достоверны. Я возмущена поведением Игната Папазова. Я никогда не могла подумать, что такой интеллигентный с виду мужчина, может опуститься так низко! Он даже не соизволил принести женщине свои извинения за причиненые оскорбления. Я не могу понять, как такой человек может носить имя мужчина и работать адвокатом, вести такие дела? Мы, друзья Надежды, знаем ее только с положительной стороны, это добрая, честная, воспитанная, интеллигентная женщина. Я обращаюсь к вам и прошу принять соответствующие меры и помочь нам в разоблачении этого нечистоплотного адвоката. Он не имеет морального права заниматься такими делами.
49
Россия.Надежда.
07.11.2012 11:17:05
0
0
Добрый день, Игнат! Извини, за оскорбления! Не могу себя больше терзать! На грани нервного срыва! Люблю, не скрываю! Тяжело мне. Решила, беру билеты на этой неделе и прилечу к тебе, не могу больше так жить! Нежненько целую.
48
ELENA- FRANCIJA.
07.11.2012 11:06:48
0
0
Такой подонок, как Игнат Папазов, ни в коем случае не заслуживает, чтобы к нему обращались на "вы" и "господин". Такие свиньи, которые живут за счет вымогательства денег от женщин не имют права носить имя МУЖЧИНА. И о каком адвокате тут идет речь, у которого в карманах пусто и напрочь отсутствует совесть. Так как я женщина, я всегда буду на стороне женщин.. и уверена, что каждая честная и порядочная женщина поступила бы так же. И как такой ублюдок может выступать в роли человека, который ведет борьбу против взяток и коррупции? Это отвратительно! Но его поступки еще омерзительнее, oн зарабатывает другими нечистоплотными способами, вытягивая деньги из денег, рассказывая им сказки, как он их любит и как он смертельно болен. Тему виртуального секса затрагивать не будем... но если потребуется, я и эту тему открою для общественности.. это такая грязь... Я считаю, что сначала Папазов должен посмотреть на себя и задать себе вопрос: А чем я отличаюсь от Адамова и от остальных, ему подобных.. А потом уже лезть в эти дела. Но ответить на этот вопрос может только человек с совестью... Ответ Папазова прозвучал жалко и не убедительно.. Это ответ не редакции, а этого труса...
Приношу извинения общественности за некультурные слова, прозвучавшие в моей речи. Но я не могу терпеть такого поведения этого подонка, он действительно подонок, если так поступает.. я не навижу двухличных людей, поэтому он не может быть мужчиной, адвокатом.. oн трус и подонок..!!!
Так вот, папазов, я обращаюсь на понятном тебе языке.. ты можешь удалять эти комментарии до бесконечности. Я буду снова и снова писать, до тех пор пока все люди не узнают и не поймуют какой ты ублюдок и трус.. И буду это писать везде, не только здесь ... Если ты думаешь, что Надежда, или кто-то другой из женщин и друзей тебя боится, ты очень ошибаешься.. Такую мразь как ты никто не боится, должна в этом тебе признаться.. Твоего вранья никто не боится, вот ты попробуй докажи обратное и представь людям доказательства, что ты не врешь. Бояться должен тот, кто не имеет доказательств. А ты докажи, что ты прав...
Из этой ситуации ты должен вынести урок....Любой другой на твоем месте, имея хоть грамм совести, не ел бы и не пил....переживал за то, что происходит, а ты продолжаешь в интернете свою грязную "работу". И мой тебе совет, не удаляй комментарии, а просто принеси свои извинения Надежде...и пусть твоя задница спокойно сидит на стуле....
Кстати, ты ненавидишь турков и мусульман? Ты осуждаешь их поведение? Это я читала в твоих сообщениях для Надежды. Тут я тебе должна сказать, что ни один турок не додумался бы вытягивать из женщин деньги.. Я замужем за турком 13 лет.. и хорошо знаю их психологию.
А если тема каснеться религии, я скажу тебе одно: "ALLAH VAR VE ALLAH BIRDIR..!!!" Учти, что все к нам возвращается обратно "бумерангом", ни что не остается не наказанным. Каждый рано или поздно ответит за свои грехи. Если у тебя есть мозги, подумай обо всем.. и сделай выводы, то что ты удаляешь наши публикации, это тебе не поможет.
47
"ВАКПГ" - продължени
07.11.2012 09:34:27
0
0
Идва редът на заглавието "Инвестиционни решения и инвестиционен риск във фирмата" от 1991 г. с редактор дедо Величко Почетния Адамов.Виж глава 3 - "Теория и практика на определянето на риска при избора на инвестиции" с автор на главата Румяна Лилова. Следва друго заглавие - "Инвестиции" от 1999 година, второ издание с редакторъ дедо Адамовъ. Глава 14 на туй заглавие - "Концепции за определяне на риска при избора на инвестиции" с автор В. Адамов(с. 473) е изцяло ПРЕПИСАНА от текста на Румяна Лилова от 1991 г. БЕЗ ЛИЛОВА ДА Е ЦИТИРАНА, ПОСОЧЕНА КАТО АВТОР ИЛИ СЪАВТОР. Следва..
46
Надежду из России
07.11.2012 09:25:51
0
0
Пой, ласточка, пой..) Никому не мешаешь! Продолжай злится и так по тихоньку сдохнешь. Задунечкаю, Задунайкаю, нашу песню начинает с балаЛАЙКАЮ.) Пой, птичка, пой...
45
"ВАКПГ" - продължени
07.11.2012 09:21:31
0
0
Следващия "научен", разбирай плагиатски отскок на Величко Адамов е от 1995 година-с учебника по "Финансов мениджмънт" и съавтори Адамов, Васил Захариев и Румяна Лилова.Под общата редакция на "учения" от цигански произход Величко Адамов.Виж глава 10 - "Инвестиции и инвестиционни решения" - стр. 221, т. 3 - "Избор на инвестиции в зависимост от тяхната рентабилност" - стр. 229.Тук автор на т. 3 е Васил Захариев, а текстът е дословно ПРЕПИСАН от съвместно написаната точка 2 на Глава 12 от учебника по "Финанси и кредит" от 1991 г., но без циганския "учен" Величко Адамов като автор и редактор. Следва...
44
Россия. Надежда.
07.11.2012 07:51:32
0
0
Я хочу предоставить для общего обозрения лишь малую часть тех доказательств, которые скрывает г-н Папазов и которые могут подтвердить достоверность моих слов. Господин адвокат, этого мало? Вы как профессионал знаете, какой вес они будут иметь для вашего обвинения. К тому же у меня есть неоспоримые доказательства и со стороны других ваших подружек, которые любезно предоставили мне вашу с ними переписку, а там, поверьте, много всего интересного.

06.10.2012 13:31:08] Игнат Папазов: Пошел поискать денег себе.Вчера был клиент, будут и еще. Но у меня надо и для делах и для жизнь..Уже на лекарства не хватают. Насколько хватаю, столько и жить буду.
[06.10.2012 13:34:50] Игнат Папазов: Ты когда говорила мне две недели назад о какое-чудо..Впрочем вспомнила?
[06.10.2012 13:35:04] Игнат Папазов: Что нибудь отправляла ко мне?
[06.10.2012 13:35:07] Игнат Папазов: Надо знать..
[06.10.2012 13:35:09] надежда: нет
[06.10.2012 13:35:10] Игнат Папазов: Скажи честно..
[06.10.2012 13:35:22] надежда: не отправила...
[06.10.2012 13:35:27] Игнат Папазов: Хорошо.
[06.10.2012 13:35:39] надежда: почему спрашиваешь?
[06.10.2012 13:35:46] надежда: получил?
[06.10.2012 13:35:58] Игнат Папазов: Потому что ты тогда улыбалась и говорила как-то загадочно..
[06.10.2012 13:36:17] Игнат Папазов: И потому что опять начню искать...
[06.10.2012 13:36:20] надежда: я не говорила...а писала
[06.10.2012 13:36:22] Игнат Папазов: И поэтому.
[06.10.2012 13:36:28] Игнат Папазов: да ладно..
[06.10.2012 13:36:32] Игнат Папазов: хорошо.
[06.10.2012 13:37:35] надежда: что хотел написать...говори
[06.10.2012 13:37:40] Игнат Папазов: Ничего.
[06.10.2012 13:37:46] надежда: хотел
[06.10.2012 13:39:05] Игнат Папазов: Не хочу ничего от тебя. Ты, думаю, сделала для меня все, но с конкретонй ценой..
[06.10.2012 13:39:09] Игнат Папазов: Я так не могу..
[06.10.2012 13:39:27] надежда: о какой цене ты говоришь...я не понимаю
[06.10.2012 13:43:53] надежда: я тебе тоже не нужна...я так понимаю
[06.10.2012 13:43:59] надежда: только честно
[06.10.2012 13:44:06] Игнат Папазов: Мне нужно мало, но достаточно чтобы продолжил моих делах и жить.
Игнат Папазов
[06.10.2012 13:48:41] Игнат Папазов: помнишь, когда я тебе писал,что друзья забыли и ищу помощь, чтобы продолжит вперед...
[06.10.2012 13:48:45] Игнат Папазов: Посмотри..
[06.10.2012 13:48:53] Игнат Папазов: Две-три недели назад.
[06.10.2012 13:48:53] надежда: я все помню
[06.10.2012 13:48:57] надежда: и что?
[06.10.2012 13:55:28] Игнат Папазов: Прямо скажу: ты можешь мне помочь?
43
Россия. Надежда.
07.11.2012 07:36:36
0
0
Г-н Папазов! Если вы так считаете, что все мои обращения были направлены на Вашу дискредитацию...Вопрос: Почему вы струсили и убрали публикации? Докажите, что я не права! У меня есть неоспоримые факты из нашей переписки, которые доказывают достоверность моих обвинений в Ваш адрес! Вы просто трус! Я вас хочу осведомить в том, что я не остановлюсь на этом и не позволю вам, не честному адвокату оскорблять меня! Материалы по данной ситуации отправлены Министру МВД Болгарии и в другие инстанции. Вы думаете, что вам все позволено? Глубоко ошибаетесь! И Россия может постоять за своих граждан! В этом вы не сомневаетесь! Совет, убраться из интернета и принести элементарные извинения! Не позорьтесь! И не прикрывайтесь высоким именем мужчина и адвокат! Вы мерзкий трус!
42
"ВАКПГ"-част 1
06.11.2012 19:09:32
0
0
Първото брутално преписано издание на плагиата В. Адамов-приятел и спонсор на "ГЕРБ" е учебник по "Финанси и кредит"-в съавторство с плагиата-съекипник Румяна Лилова - декан на фак. "Финанси", Емил Михайлов - Идиотът-старейшина на "ГЕРБ" - Свищов и правещият се на ударен и замаян (след ареста на хората на Маргините в сградата на "Бул Инс" в София) Васил Захариев. Годината е 1991. Рецензент е некадърникът - старец Радко Радков, а редактор - циганското пишлеме Величко Адамов-пръв "финансист".Вгледайте се в глава 12, т. 2-"Избор на инвестиции в зависимост от тяхната рентабилност" - стр. 149.Тази точка е съвместно "творение" на В. Захариев и Р. Лилова. Но...Следва нов учебник със заглавие "Инвестиционни решения и инвестиционен риск във фирмата" от същата 1991 г. Съавтори - пишлемето В. Адамов, Р. Лилова и В. Захариев.Редактор - отново В. Адамов. Виж т. 3 на глава 1 - "Избор на инвестиции в зависимост от тяхната рентабилност" - стр. 13. Съдържанието на тази точка е ИЗЦЯЛО ПРЕПИСАНО ОТ ТОЧКА 2 НА СПОМЕНАТАТА ГОРЕ ГЛАВА 12 от учебника по "Финанси и кредит" - този път без да се споменава името на пишлемето-преписвач Величко Адамов било като съавтор, било като редактор. Ето този човек министърът на образованието Игнатов безмълвно оставя да се вихри из Академията. И е "безсилен" да го спре! Защо?! Дали не се крие солидна финансова подкрепа за "ГЕРБ" зад това мълчание?!Следва...
41
За сведение
06.11.2012 12:22:15
0
0
Предстоят интересни публикации около дейността на групата "ВАКПГ" -"Величко Адамова Криминално Преписваческа Група". Уважаемата публика ще се запознае отблизо с всички преписани от заклетия плагиат-крадец на чуждо авторство Величко Адамов учебници за последните 20 години.Заглавие по заглавие, страница по страница, ред по ред. До последната книга. Очаквайте в близките часове. Данните могат да се потвърдят на 100 % - чрез медия или печатно издание, а също и на нарочна пресконференция.
40
Кратко
06.11.2012 10:27:11
0
0
Публикуваните по-долу коментари целят единствено злепоставяне на Игнат Папазов като човек и юрист и са дело на една самозабравила се руска гражданка на име Надежда Демидова с изявено усещане за собственост - отхвърлено категорично. Нека всички, които познават човека, подложен на злостни клевети и манипулирани изявления да преценят кому да вярват.
39
В кулоарите
21.10.2012 10:17:21
0
0
Според дочутото от коментари, Папазов е в готовност да образува още поне три административни дела срещу Величко Адамов, но упорито не коментира датите на поредната си атака. Ще се разбере..
38
За Радко Радков
10.10.2012 10:59:47
0
0
http://senzacia.net/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%B2-%D0%B2%D1%8A-24749

И да попитам "професор" Радко Радков Посерков доволен ли е от факта,че ей този тип горе му е рецензент на ПРЕПИСАНАТА КНИГА ЗА ДАРЕНИЕТО НА ЦЕНОВ. Безобразният плагиат Величко Адамов може да е рецензент само на преписани страници, ОТКРАДНАТИ и от стария глупак Радко Радков. И на какво е рецензент Адамов в книгата "Дарението", с "автор" тръгналият към гробищата Радков? В това "чудо" има около 30 страници история на дарението,а всичко останало са факсимилета от заседания на академичното ръководство за периода 1936-1950 г. Браво, Радков! Личи си,че си "капацитет"..Но вече не се разбира кой е иноваторът в преписването-ТИ или Адамов, за когото каза,че е подмятал пишка в Академичната библиотека - когато е бил малко циганско пишлеме. И дори книги е четял.Сигурно на Депаленс или нещо за Банго Васил..Дъртак изпростял-върви си в пенсия. Че да пукнеш поне вкъщи, вместо да осмърдяваш Академията. Долна преписваческа сган! Я кажи колко пари ще си поделите от очерка за Дарението с Адамов? Да се беше поучил, дъртако, от проф. Бъров, който е декларирал при връщането си от Германия за осребряване толкова командировъчни, колкото е действително похарчил, А НЕ колкото са му се полагали по тогавашните Наредби. Но няма да кажеш. И знаеш ли защо? Защото си жалка отрепка!
37
До "професор" Радко
06.10.2012 19:41:19
0
0
Драги ми смехурко...вижда се, почнал си да работиш като Адамов - ще станеш "КОПИ" като него (от "копи" и "пейст")..Да започна ли да изброявам преписаното от теб, о,финансови мислителю с несвързана реч. Тази вечер ще си пожален, но от утре с оня, когото назова с главозамайващото "иноватор"-преписвача-плагиат В. Адамов ви подкарвам с преписаните заглавия-всички да ви видят..и завидят на нахалството.
Дъртак изкуфял, писал си, пардон преписал Протоколите от заседанията на Академията от 1936 до 1950 година..Фундаментален "труд", посветен на 100 -годишнината на Дарението. И печатано къде? В "Абагар"...При господаря-"иноватор", а шамандуро? Още ли му правиш кефа на Адамов, че да има "за лекарства", както се изказа веднъж? Радков, ти си СРАМ ЗА НАУКАТА. А и доближаваш чемшира или здравеца. Възраст, старче...няма как. Природен закон! Ай със здраве. Иди да напишеш нешо гръмко за иноватора Адамов-че да има за лекарства.И те поскъпнаха.
36
Още по-голям слух
24.09.2012 16:10:47
0
0
Днес катедра "ФъК", разбирай "Финанси и кредит" е била разтърсена от разправии и страхове. Величко Адамов - за "честит първи учебен ден" е получил призовката си за разпит, изискан от Папазов по административното му дело срещу ректора..Чува се и за сериозна нервна криза на деканката Румяна Лилова, защото била обвързана с призовката. за страх си е работата..
35
Любопитко
24.09.2012 13:15:34
0
0
Адамов, таз година професура, догодина Нобелова кандидатура! Твоите велики учения за парите и жените трябва да станат достояние не само на свищовските студенти, но и на целия свят! Все пак ти имаш и доста солиден практически опит по тези въпроси.
Чудя се защо все още не си станал Доктор хонорис кауза на престижното основно училище в село Крушовене? Не ти достигат връзките ... или парите [bouncing]
34
слух
24.09.2012 13:01:21
0
0
Говори се, че сина на кмета от СДС Станислав Благов ще става докторант къде? Естествено катедра ФК!
33
До една свищовска възпитаничка
23.09.2012 18:14:19
0
0
От момента на незаконното си отстраняване от Академията Папазов заяви, че ще вкара Величко Адамов в Съда и ще го разбие! Вижда се, че удържа последователно на думата си! Отказа с един замах некадърника Пецов в опита му да спаси страхливия Адамов от разпит в съда.Но се чува, че ще стъжни живота освен на Адамов, но и на хора от най-близкото му обкръжение. "Екшънът" предстои!
32
Информиран
23.09.2012 16:33:23
0
0
През тази учебна година в Свищовската академия за студенти първи курс по всички бакалавърски специалности са се записали малко над 1900 души (с около 500 по-малко в сравнение с миналата). При магистрите тепърва ще стане ясно какъв е спадът. Защо при одобрен прием от 2500 студенти незаетите места са над 23% или почти 600? Кой носи отговорност за този провал? Нима ректорът Адамов не обеща, че през втория му мандат броя на студентите в Свищов ще достигне 16ооо! Всички ли му повярвахте? Ако тенденцията се запази, е много вероятно до 2-3 години броят им да спадне до 6000, че и по-надолу. Тогава ще изчезнат цели катедри и специалности - съответно ще бъдат уволнени работещите в тях преподаватели и служители! Ако това ви устройва, дами и господа "академици", вие много скоро ще видите своята Алма матер с хлопнати кепенци - така, както става със студентските общежития. Но тогава голяма част от вас ще се пенсионират и изобщо няма ви пука, че академията изпада в клинична смърт. Да му мислят младите! Докато всички лижете задника на Адамов - не само че нещата няма да се оправят, а напротив - вие стават съучастници в ликвидирането на академията. Дано осъзнавате какво ви чака!
31
Една свищовска възпитаничка
23.09.2012 13:53:36
0
0
Мили хора, аз съм бивша възпитаничка на Свищовската Академия и не мога да остана равнодушна към мълниеносната разруха под "вещото" ръководство на доцент (о, простете) """"""""""професор""""", а защо не и АКАДЕМИК Адамов. По ирония на съдбата следвах заедно с другия син на Боян Илиев, който се казва Людмил Боянов Кръстев. През петте години докато траеше обучението ни, това момченце демонстрираше умствен капацитет, близък до
този на едноклетъчно чехълче или на зелена еуглена, та съвсем естест
вено е "тати" и този път да му напише домашното, щом иска да го направи доцент. Съжалявам всички, които ще са принудени да търпят жалките му изпълнения като преподавател и научен работник. Народът е казал, че от всяко дърво свирка не става, но кой ти зачита тази поговорка, щом едно мамино синче трябва да бъде настанено на топличко в Академийката? Всички ясно си спомняме как Адамов стана кум на г-н Стоян Проданов и с какъв сватбен подарък се представи. Май тук вече всички са като едно голямо семейство - баща, син, кум, кумец, шурей, очинайко... Остава сеньор Адамов да си пусне мустачки като на дон Корлеоне и цялата кръжаща около него клика паразитиращи гъзоблизци ще се впусне да му целува пръстена. В крайна сметка, сеньор Адамов, човек живее за едната чест, а на Вас такава винаги е липсвала. За такова висше училище ли е дарил средствата си Ценов? Това ли е пътят, по който се "върви безспир по пътя на културния напредък"? Вие потъпкахте всички негови завети. Срам, голям срам за всички, които сме завършили в Свищов.
Що се отнася до Вас, г-н Папазов, БРАВО за смелостта! На времето бяхте един старателен и безкрайно ерудиран асистент по банково и бюджетно счетоводство, сега също не сте изменили на своя стил. Всички бивши възпитаници на ВУЗа, които ги е еня за ставащото Ви подкрепяме! Дерзайте и знайте, че доброто също има юмруци, с които да победи!
30
За академичния рекет на Величк
21.09.2012 04:13:26
0
0
Задочни студенти-първокурсници в Стопанска академия се оплакват за упражнявания върху тях рекет от преподаватели. Така например в занятие по "Бизнесинформатика" водещият "учен" буквално е заплашил студентите, че ако не закупят помагалото за изпита, няма да получат подписи..И освен това е обявил в края на очните...контролна работа. Явно за да ги принуди да закупят парцала, от който да се готвят.
На задочниците им направило впечатление, че при закупуване на учебен комплект преподавателят се ПОДПИСВА на определена страница или откъсва лист, поставяйки в невъзможност друг студент да ползва помагалото. Това чака всички студенти, независимо от формата на обучение, в Стопанска академия. Под ръководството на плагиата Величко Адамов. Впрочем описаният рекет е упражнен над задочниците от спец. "ФИНАНСИ". Тази специалност, както и катедра "ФъК"-"Финанси и кредит"-са доказани преписвачи, измамници и с цената на заплахи и унижения за студентите ги принуждават да закупуват на баснословни цени преписаните им учебници. Справка - "Бюджет и бюджетна политика" от 2009 година, "Финанси - общ курс", "Оптимизиране на дългосрочните капитали на индустриалната фирма"-това заглавие е ИЗЦЯЛО ПРЕПИСАНО от Величко Адамов. Човекът най-откровено е крал, та се забравил от идеите на Жорж Депаленс. Списъкът с преписана литература ще се публикува оттук нататък ежедневно..
29
До "до Папазов"
20.09.2012 04:11:29
0
0
Папазов се е представлявал сам по административното дело срещу Адамов и е пресякъл всякакви опити на така наречения адвокат Пецов да "извади" В. А. от ситуацията. Точно един текст от административнопроцесуалния кодекс, който Папазов е приложил в съдебното заседание е превърнал Адамов в лице, подлежащо на разпит в съдебна зала. Така,така...
28
до Папазов
19.09.2012 20:03:17
0
0
Браво, Папазов! Срази го! И без това В.А. днес е зъл като оса и твърде раздразнителен. Хи-хи, Адамов в съда! Голяма гавра.
27
Леле мале
19.09.2012 17:20:41
0
0
Около 15 студенти, записани в МП "Финансов мениджмънт" са се прехвърлили в други магистърски програми - предимно "Счетоводство и одит на нефинансовите предприятия" поради факта, че не виждат никакъв смисъл да изучават крайно неактуалните дисциплини, с които е запълнена МП "ФМ" и поради олигофрените, които "преподават" по тях. Доста бакалаври от специалност "Финанси" също смятат да предприемат подобна стъпка. Нормална реакция на нормални хора, предизвикана от крайно негативния имидж на катедра "Финанси и кредит", която се тресе от скандали, свързани с ректора Адамов. Приветствам тези млади хора за решението им! Нека те да бъдат за пример на всички!
26
Дочул
18.09.2012 16:34:58
0
0
Инициаторът на тази статия Папазов, който е и юрист е успял днес в административно дело финтово да вкара Величко Адамов в съда за да бъде разпитан..Кървава битка и на Адамов ще му е за пръв път да прекрачи прага на съдебната зала.
25
Неофициално
11.09.2012 16:37:16
0
0
И докато Величко Адамов продължава да злоупотребява със служебното си положение, Академията потъва..По непотвърдени официално данни на няколко специалности, измежду които "Аграрна икономика" - на вездесъщия мениджър на СА Георги Герганов (Геро Тумбака), "Планиране и прогнозиране" - със "звездите" Маргарита Богданова и Борката Борисов - зам.-кмет на Варна и пр. обязаности, "Приложна макроикономика" - на боязливият зам.-ректор Любен Кирев и пумпалът Людмил Несторов - "изпълнителният" и "Индустрия" - за която се говореше,ча са пред самоизтребление приемът може да донесе потоци от по 30-ина човека..Ами сега? И като се знае как студентите ходят на лекции..И защо ли да ходят? Да слушат олигофренизми от горните "учени"..Та при това положение като нищо може да не стигат присъстващите на занятие за ...провеждане на самото занятие. И отново по вина на плагиата Величко Адамов! Позорно!
24
Наблюдателен
10.09.2012 03:01:58
0
0
Продължава разхищаването на държавна пара за частните нужди на плагиата Величко Адамов! Вчера служебният му джип "Ланд Ровър" с шИфьора Златко отиваше да го прибере от язовира Му..между 15-15,30 следобед. Защо служебният джип не е запечатан в гаража си през празничните дни? Как отчиташ горивото, Златьо? Къде е министъра от "ГЕРБ" Игнатов? Как къде...продължава да си мълчи. Публична тайна е, че Величко Адамов е близък приятел на господин Цвък-министЕра на вътрешните работи, обясняващ под път и над път как бори престъпността и корупцията. Нагла лъжа! Нарушенията на Адамов се прикриват от "ГЕРБ" с невиждана наглост!
23
За сведение
07.09.2012 06:28:05
0
0
Във връзка с криминалната професура на заклетия преписвач-крадец на чуждо авторство Величко Адамов задължително трябва да се провери законността на професурите на двама от членовете на вътрешното му жури Михаил Дочев и Боян Илиев - "героят" на горната статия. Конкурсите им бяха насрочени и заповедите подписани през есента на 2011 година от "професор" Адамов. Е, като е станал още тогава професор, защо му беше да се напиня и през май на 2012 година? Да повтори явно-като слабоумните или да си признае леко, че към момента на откриване конкурсите на тези двама Убавци, не е бил никакъв професор. Това е факт! Има още едно земноводно с професура под въпрос - Георги Баташки. По същите причини. Може ли този господин да обясни защо от титуляр-член на вътрешното жури на плагиата Адамов се премести в резервите? Кажи, Герге..ще те разберем!
22
Следпразнично
07.09.2012 06:10:22
0
0
Заради срамната за Стопанска академия кандидатстудентска кампания главният виновник за провала - плагиатът Величко Адамов започва "рестрикция" на учебната натовареност...от кат. "Счетоводна отчетност". Говори се, че "заседналите" здраво там "учени" в пенсионна възраст са без хорариум за учебната година. Ще получават само хонорарите за пълните с безумия учебници за магистърско обучение..Време беше да им се "спре кранчето" и се даде шанс на малкото останали читави в тази катедра да се развиват...Я сега, плагиатът Адамов деликатно да подкани монополистите в обсебването на учебна натовареност проф. Марин Димитров (жаргонно наричан заради високия си интелект МЪДОТО), проф. Дамян Дамянов (изявяващ странни желания за консумация на пълни с прясно нарязан лук чинии-за потентност при 78-е му години, известен като Ди Джей Дамян), "ученият" с мераклийското име Меразчиев, доцентите Любен Петров и Васил Божков- непоклатими титуляри на учебни дисциплини-вече над 40 години, също и придвижващата се в стил "тиририрам рум пум пум" Катя Аверкович....Памперсите се изчерпаха, господа "учени"..Стига ли ви времето хем да си ги подменяте, хем лекции да четете? А да сте чували за една европейска директива 2000/78/ ЕО от 27 ноември 2000 година, изпращаща на заслужен отдих непоправими лакомии като вас? Време ви е!
21
Студентски лов - корекция
06.09.2012 02:58:07
0
0
Една поправка на коментара, драги ми читателю! Посредникът "франчайзингов" на Величко Адамов-Светослав Илийчовски (Илийчо) е началник на странната катедра "Търговски и туристически бизнес"..ама и предприемач си беше той. Пък как заслужи височайшето благоволение..Елементарно-беше член на криминалната комисия по ректорския избор от 30 май 2011 година, прогласила незаконно избрания с ЯВЕН ВОТ (а не с таен избор, както гласи и Правилника за висшето училище и ЗВО - чл. 29, ал.1, т. 4)Величко Адамов за ректор. Ето още един пример за "инвестиция в човека"-по Адамовски. Разбирай - с изнудване, заплахи и празни обещания, от които плагиатът Адамов впоследствие се отрича.
На днешния ден - Съединението на България - нека си пожелаем здраве и благоденствие на Народа, продължаващ безропотно да търпи погромите на "ГЕРБ"-ерасткото правителство и заявим, че не ще допускаме повече негови наместници като Величко Адамов да петнят Алма матер и авторитетното научно поприще. Честит празник, Българи!
20
юнака Игнатов
05.09.2012 18:34:03
0
0
Оставете на мира приятелчето ми Величко, тая златна кокошчица! Той е желан спонсор и докато дава, ще бъде ректор! Viva! Въпреки скандалите, той е като феникс! Оууу!
19
Студентски лов-марка "Вел
05.09.2012 17:04:45
0
0
Безпомощният ректор на СА Адамов умело "овладява" тъй наречения "франчайзинг". Защото дотук нищо друго не е постигнал, освен здравото и умопомрачително преписване на чужди автори - справка Депаленс, Ричард и Пеги Мъсгрейв..и други знайни и незнайни икономисти, от които Адамов е откраднал идеи, предсатвяйки ги за свои. Завършен ПЛАГИАТ! Но да си дойдем на думата..Нищо,че таз дума му е непозната, щото липсва и в ТЗ и ЗЗД, но явно мотото на канидадтстудентската кампания "ПО АДАМОВСКИ" е "събирай всичко, което мърда - без значение със или без сачма в главата". Срещу коректно отношение, разбирай комисионна, определени люде сбират буквално желаЮщи да учат в разбитата от интриги и злоупотреби Стопанска академия-вилаета на самозабравилия се Вито (Величко) Копанароне (Адамов). Така се "инвестира в човека", уважаеми Дами и Господа-гарантирано от плагиата Величко Адамов. А един от изпусналите се за схемата на отчаяно сбиране на студенти е ръководителят на катедра "Предприемачество" Светослав Илийчовски.Само дето СА господа Копанарски и Илийчовски не е търговска марка..Илийчовски, ти поне трябва да му разбираш на туй понятие. Нали си предприемач! За Адамов не говоря-той, старецът, сам не знае вече кой е..Срамно и тъжно!
18
Уточнение
05.09.2012 13:57:11
0
0
Данните за записалите се студенти в тазгодишната кандидатстудентска кампания включват не само бакалаврите, а и магистрите. Само бакалаврите гравитират около числото 1000. Сега с нетърпение се чака да се запише някой нещастник, получил с голям зор тройка на поправителна сесия на матурите. А помните ли какво беше преди 15-20 години? Тези времена безвъзвратно отминаха. ВУЗ-ът се смалява до мащабите на една що-годе читава гимназия. Познайте колко пъти ще му намалее бюджета. А за академичния състав да не говорим. Започна процесът на разпад, който е необратим! Да ви е честит новия стар ректор Мръсничко Мадамов - Копанаря!!! Скубете си косите от яд и си хващайте пътя, щото далаверата вече се изпари! Накрая ректората ще бъде запечатан както половината блокове (все още, скоро и всички) в студентски град.
17
Кулоарно
04.09.2012 06:12:42
0
0
Позорът на кандидатстудентската кампания на СА не пречи близки до ректора Адамов преподаватели да упражняват рекет над шепата задочници в аудиториите, продавайки им преписани учебници за по 13 лева бройката. Без документ, оправдаваш наличието на въпросните помагала у съответния човек, да не говорим за издаването на касов или друг документ за постъпилите от аудиторните "сделки" суми. А сумите си влизат в бездънните джобове на преподавателя-рекетьор без данък, без грижи..Името на "капацитета" - Емил Дончев Михайлов, по неволя "доцент", засилен към "професура". Със знанието на плагиата - ректор Величко Адамов и упоритото бездействие на министъра от "ГЕРБ" Игнатов..Така започват лекциите със задочници в СА-с рекет.Годината е 2012, безобразията продължават..
16
"Академично"
03.09.2012 05:53:34
0
0
Угодничещият и позорно изгонен от Величко Адамов бивш ръководител на кат. "Финанси и кредит" и бъдещ ответник по наказателно дело за клевета Стефан Симеонов е сменен от поста с...молба за напускане. При това на изборна длъжност. Без дебати, без кандидатури, без мотиви за отстраняване в началото на втория му мандат като ръководител..Не е ясно имало ли е заседание на катедрата.Негов приемник е Андрей Захариев-назначен от имащия се за всесилен Адамов. Интересно каква валидност имат катедрените документи, подписани от А. Захариев? Отговорът-НИКАКВА! Всички се правят на неразбиращи и недогледали от страх..и така потъването продължава. И нека добавим още един потърпевш от отмъстителния нрав на Адамов-фалшивият доцент Марин Маринов, чийто статус е идентичен на професурата на Боян Илиев. За него е организирана интервенция за атестиране с цел поставяне на "задоволителна" оценка-с една степен над слабата. Което значи на езика на Адамов "целуни ми задника или ще ти разбия мутрата"..Вероятно Маринов е предпочел първото-там е виртуоз от край време. Защо обаче Симеонов и Маринов са под "обстрел" ще се коментира по-нататък..
15
За сведение
02.09.2012 18:26:52
0
0
Докато "капацитетите" в Стопанска академия за поредна година умуват причините за провала на кандидатстудентската кампания, нека гражданите и бизнесът в Свищов си отговорят КОЙ е виновен...Истината е една - Величко Адамов безсрамно излъга в началото на втория си (нелегитимен) мандат, че ще осигури до края му 16 000 студенти на града..И как ще стане това при условие, че по неофициални все още данни от обявения за учебната 2012/13 година прием от 2500 човека са се записали само....около 1500. Около може да значи и 1200, че и 1300, но далеч ПОД 2500. Отново провал и отново по вина на Величко Адамов и компрометираното му управление. А и от тези около 1500 човека преобладават предпочитащите да се обучават в задочна форма. И какво следва сега? Закриване на специалности-като "Аграрна икономика", събрала от четири класирания...13 човека, намаляване на бюджетната субсидия за СА, буквално "бой" за часове по катедри и "орязване" на заплатите на преподавателите най-вече. Отново по вина на ректора-плагиат Адамов.
Modus vivendi за Стопанска академия е оставка или изгонване на Адамов от ръководството и постепенно възстановяване на разсипания й от този екземпляр имидж..
14
Възмутен
02.09.2012 17:00:36
0
0
Ако в рамките на академията в Свищов се приложат стриктно законите за висшето образование и за установяването и предотвратяването на конфликт на интереси, личният съставът трябва да бъде поголовно глобен и съкратен начело с всички лица, заемащи ръководни длъжности, като разбира се списъкът се оглави от ректора Адамов. Да не говорим, че там има доста лица, които би следвало да са обект на проверки от страна на прокуратурата и да им се потърси наказателна отговорност. Там отново челната позиция се заема от ренегата и плагиата Адамов. Господа управляващи, господа прокурори, какво чакате? Елате и си свършете работата! А кога ще бъдат пенсионирани десетките старци, някои от които вече надхвърлили 75 годишна възраст, които изсмукват бюджетните средства на ВУЗ-а. А я проверете обществените поръчки - там е каца без дъно!
13
професор
02.09.2012 10:55:40
0
0
Греховете и нарушенията на В. Адамов и група хора около него са много.Игнат има основание да публикува тези материали. Къде е държавата? Много е тъжно за СА " Д. А. Ценов" и Гр. Свищов.
12
студент
02.09.2012 05:16:40
0
0
В този институт са завършили маса калинки от различни партии. Един от видните герберасти и настоящ директор на АЕЦ е тракториста Валентин Николов. А познайте дали се е явявал на изпити!
11
За сведение
02.09.2012 04:40:06
0
0
"Политиката" на Величко Адамов е да оправдава безумията и собствените си нарушения чрез подставени лица, които след изпълнение на възложената задача-следене, интриги и доноси - биват забравяни от Адамов. Тъкмо поради тази причина в близко време ще бъдат образувани наказателни дела за клевета срещу няколко човека, действали по внушение на ректора, без замисляне за последиците, а именно:
- доц. Стефан Симеонов- БИВШ ръководител на кат. "Финанси и кредит", еднолично изгонен от Величко Адамов - вероятно заради отклонения от държания курс;
- ас. Петко Тошев Ангелов-за него като за мъртвите-или хубаво или НИЩО;
- Ралица Цецкова Сирашка - БИВШ секретар на кат. "Финанси и кредит";
И инспекторките от отдел "Учебен" на СА Павлина Ламбева и Петя Кирилова..И както е казал Народът-всеки си плаща гяволука..
10
Обективно до "питане"
02.09.2012 04:25:36
0
0
Адамов не може да бъде уволнен от слабия и безволев министър, а от Общото събрание на Академията! И там обаче има нещо гнило..Зам.-председател на Общото събрание, явяващо се работодател на Адамов е доц. Андрей Захариев-лице, на което ВАС наложи административно наказание "глоба" заради конфликт на интереси с две последователни решения 10866/22. 07. 2011 г. и 1397/27. 01. 12 г. Тоест зам.-председателят на Общото събрание заема нелегитимно този пост предвид наложената му от Съда санкция. И всички решения на "послушното" Общо събрание, потвърдени с подписа на това лице са нищожни поради съдебното му минало..Оказва се, че работодател на В. Адамов е де факто и де юре осъдено лице...Явно за да прикрива зловонията от ректорския кабинет и самия Адамов..
9
виждам
02.09.2012 02:48:58
0
0
Откакто Адамов е ректор, скандалите не стихват. Това никога не би се случило в която и да е държава, но в мутренска БГ всичко е възможно. Още повече, когато те закрилят самият Ц.Ц. и ГРОБ!
8
питане
01.09.2012 17:40:51
0
0
Защо Игнатов вместо да уволни Адамов за плагиатство, той все още е ректор на СА?
7
Теди Двуцевката
01.09.2012 16:48:44
0
0
Аз съм много доволна от ректора на академията. Докато бях студентка, му организирах купоните и оргиите, в които бях основно действащо лице. После станах докторантка - написаха ми дисертацията. Станах асистентка - направиха ми бебе. За един месец на морето си написах монографията и всички трудове и за по-малко от година след като бях назначена на трудов договор станах доцентка. След още три месеца ме направиха заместник ректор. Така е - който слушка и си разтваря краката прави пачка. Купуват му джипове и апартаменти. А всички останали са балъци. Бичат часове до припадък за жълти стотинки и ги тресе параноя да не ги изритат от работа. Айде чао! Отивам да направя една свирка на ректора, че се е нагълтал с една шепа виагра и едвам изтрайва! Ах че ми е хубаво - мяуууу!!!
6
01.09.2012 16:37:56
0
0
5
Красю Ч
01.09.2012 16:10:12
0
0
Съжелявам, че записах магистратура в Свищовската селска академия. Там всички преподаватели са селяни, начело с циганският им ректор Величко Адамов. Ако искате да плащате по 1000 лв на семестър и да ви губят времето тъпи селяни запишете се в Свищов за магистър
4
Винету
01.09.2012 11:51:21
0
0
Игнатов, Игнатов, що не си гледаш фараоните? Смешник такъв! Колко ти платиха, за да се оправдаваш с автономията? Ти за чий се водиш министър, като не вземаш отношение по нарушенията?
3
знаещ
01.09.2012 09:30:17
0
0
А какво да се каже за другия му син, който е в катедра Финанси, а ще защитава доцентско звание по застраховане и е обществена тайна, че е написано от баща му Боян Илиев.
2
Ал
01.09.2012 03:23:36
0
0
Не виждам нищо нередно в доктурантурата на Камен Кръстев. Ако човекът има желание да се развива в областта на застраховането и социалното дело, това означава ли, че трябва да отиде в друго ВУЗ? Това е нарушаване на неговите права. Съвсем друг е въпросът, че неговият баща трябва да стои в стран, и да не допуска синът да се оценява по критерии, различни от тези за другите докторанти.
1
инсайдер
31.08.2012 15:53:41
0
0
Изнесеното във вестника отговаря на истината. Докторант Кръстев не е единствен случай на конфликт на интереси. Нека вестникът продължи разследването по темата.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки