Как се излекувах от язва на дванадесетопръстника


Как се излекувах от язва на дванадесетопръстника
Цветът на вкусния грах върши чудеса
30 Август 2012, Четвъртък


Рецепта 1 (Йордан Петков, с. Голяма Железница): 60 г жълт кантарион (цялата билка), 40 г камшик,



50 г широколистен или дълголистен живовлек и 50 г полски хвощ се поставят в 1 л домашна сливова ракия (може да се замени и с гроздова). Сместа се завира за 5 мин., снема се, охлажда се и към нея се прибавят 500 г билков мед и 300 мл зехтин. Всичко се разбърква много добре. Пие се по 2 супени лъжици 20 мин. преди хранене 3 пъти дневно.

Рецепта 2 (Стефка Николова, Враца): 1 белтък от прясно яйце се разбива с 1 чаена лъжица пудра захар и 1 супена лъжица зехтин. Всяка сутрин на гладно се взема по 1 супена лъжица от сместа. Лечението продължава 10 последователни дни. Процедурата е подходяща и при симптоми на гастрит.

Рецепта 3: В 1 л ракия се слагат 50 г цвят и листа жълт кантарион и 10 г лист и цвят камшик. Поставя се на тих огън, докато заври. Снема се и се оставя да изстине, след което се прецежда. Към течността се прибавят 500 г билков мед и 300 мл зехтин, разбърква се добре и се приема по 1 супена лъжица 3 пъти дневно преди ядене. Лечението продължава до пълно оздравяване.

Рецепта 4: Върху локум (без ядки) се капват 3 капки йодна тинктура. Приема се сутрин на гладно, след което се лежи в продължение на половин час и тогава се закусва.

Рецепта 5 (Стефка Николова, Враца): Смесват се добре равни части медицинска сяра, пудра захар и сода бикарбонат. При болки се приема по 1 чаена лъжица на гладно. Действа не само болкоуспокояващо, но и лекува и има траен ефект.

Рецепта 6 (Стефка Николова, Варна): В 1 л вода се варят 25 цвята от грах, докато течността остане наполовина. След като отвара изстине, се прецежда и се пие 3-4 пъти дневно на гладно.

Рецепта 7 (Василка Евгениева, София): Смесват се по 100 г пудра захар, рафинирана сяра (от аптеката), сода бикарбонат и изпечена и смляна на кафе леща. Приема се с вода по 1 кафена чаша смес 3 пъти на ден 1 час преди хранене.

Рецепта 8 (при невъзпалена язва на стомаха): 100 г пчелно млечице, 20 г ленено семе и 50 г ситно натрошени зърна от лопуш се кипват в 500 мл разтвор от гроздова ракия и вода ( в съотношение 1:1). Настойката престоява 3 денонощия и се прецежда. Приема се по 1 супена лъжица преди ядене.

Рецепта 9 (при язва и колит): В 1 л зехтин се слагат по 4 супени лъжици жълт кантарион, червен кантарион, синя тинтява и мента. Варят се 1 час на водна баня. Прецежда се и се приема по 1 супена лъжица 30 мин. преди ядене.

Рецепта 10 (Борис Цветанов, Д. Оряховица): 1 супена лъжица лайка и 1 супена лъжица мента се слагат в 400 мл кипяща вода да киснат 15 мин. Настойката се поставя в термос. Пие се 120 мл преди лягане, също толкова през нощта и останалата част – на сутринта. Може да се подслади с мед или захар.
Важно: При употребата на тази рецепта не се консумират прясно или кисело мляко, люти чушки и не се пият газирани напитки.




2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Виолета
18.11.2023 16:59:01
0
0
Благодаря ви мили хора, за полезниеетеееете рецепти!
1
Надка
24.11.2014 08:53:03
2
2
Бих искала да попитам дали тези рецепти за изписани или просто са видяни някъде, ако може някой да даде мнение, който е изпробвал и има ефект.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки