Човек на ДПС посяга към варненските пазари


Човек на ДПС посяга към варненските пазари
Янко Станев
24 Август 2012, Петък


Години наред общинска фирма „Пазари”-Варна служеше за финансиране на политическите партии.


Автор: Кирил Донев

Дълго време обаче не се предприемаха никакви мерки за нейното финансово укрепване и за премахване на остарелите павилиони, създаващи впечатление за подвижни катуни. Самият пазар пък бе оставен да заприлича на така наречените арабски „сука пазари“.
На няколко пъти Общинският съвет вземаше решение да се изгради нов пазар – по европейските стандарти. След няколко смени на управителите на фирмата се наложи да се потърсят възможности за промени чрез избирането на ново ръководство. Вече пет години варненската „Пазари“ ЕАД се управлява от младия икономист Владимир Михалчев, който само за две години превърна фирмата от губеща в печеливша.

Сега около общинската компания всичко е светло и тя вече работи открито. Премахната бе и порочната практика търговските площадки да се отдават на „свои“ хора, а те да ги преотстъпват на други срещу заплащане, което водеше до незаконно използване на пазарните помещения.

Всичко това обаче се оказа твърде неприятно за общинския съветник и доскоро председател на градския съвет на ДПС във Варна Янко Станев, зад чийто гръб плътно опъва чадър хамелеонът-политик Йордан Цонев. Стара мечта и на двамата е да съсипят и ограбят фирмата. Преди Цонев дори бе осигурил негова строителна фирма да изгради новия пазар. За щастие, намериха се доблестни хора, които отхвърлиха офертата му. Но двамата съпартийци на Доган не се отказват от мераците си и ще продължат да опитват чрез политическо изнудване на общински съветници и политици да постигнат своето.  



В категории: Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
запознат
14.09.2014 05:20:42
0
0
Това за ДПС е вярно. Защо обаче никой не потърси сметка на Прокуриста на "Пазари" Владимир Мигалчев, който за няколко години похарчи милиони за строителство на картонени търговски бараки по всички пазари.А те не струват и една десета от това.Къде отиде разликата. Общинските ръководители вероятно са слаби в сметките?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки