Бунтове за вода в Хасковско


Бунтове за вода в Хасковско
Жителите на хасковското село Александрово излязоха на протест срещу честите ВиК аварии
13 Август 2012, Понеделник


На бунт срещу продължителното безводие се вдигнаха през седмицата жителите на хасковското село Александрово.



Чешмите им са сухи от близо месец. В подобно тежко положение в адската жега е и съседното село Константиново, където също назрява бунт.
Макар и съседни, двете села са в различни общини – Хасково и Симеоновград, но имат общ водопровод. Той обаче е изграден със старите, крехки като стъкло, етернитови тръби, които често аварират. Особено в условията на дълга суша и рекордни жеги, когато  земята се цепи, при това не само на повърхността, но и на голяма дълбочина.

Според главния инженер на хасковското ВиК Никола Каракехайов единственото трайно решение е подмяна на тръбите с пластмасови, които са еластични и няма да аварират толкова често. Но освен че това решение е скъпо, то се усложнява и от факта, че инфраструктурата по закон е на общината, а в случая – те са цели две.

Хората от двете безводни села обаче не искат да слушат извинения, искат вода и във вторник жители на Александрово дори блокираха пътя Хасково – Симеоновград. Любопитното в случая е, че в това безводно село живеят двама от шефовете във ВиК-Хасково, чиито семейства търпят неволите на безводието наравно с всички. От Александрово е и бившият хасковски областен управител, а сега депутат – Румен Данев, който зае в парламента мястото на избрания за министър Делян Добрев. Сред най-активните протестиращи във вторник бе и майка му – Недялка Делчева. „Аз съм му майка, не съм му началник”, отсече жената, попитана дали не е търсила съдействие от сина си.



В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки