В отговор на вашите въпроси


09 Август 2012, Четвъртък


Преди години много трудно свалях температурата на дъщеря си. Прекарвах дълги безсънни нощи в страх да не получи гърчове.



Сега тя преживява същото с нейното дете, което на всичко отгоре има алергия към някои от медикаментите, предписвани в такива случаи от официалната медицина. Искам да й помогна и ще ми бъде интересно и полезно да науча няколко рецепти от народната медицина за понижаване на високата температура.
Меглена Анкова, Силистра

Температурата се повишава при настинка, заболяване на гърлото, грип, вирусни инфекции, бактериални заболявания и в най-различни други случаи. др. Каква е истинската причина за това състояние може да прецени единствено квалифициран медик. Но съществуват много изпитани рецепти, които бързо успяват да помогнат в тези ситуации.

Рецепта 1 (Павлина Стефанова, София): Смесват се равни части счукан чесън, оцет и зехтин. Цялото тяло на болния се намазва с получената кашица, след което той се завива с няколко одеяла. След около половин час започва изпотяване и температурата спада.
Забележка: Рецептата се  препоръчва при много високо температура!

Рецепта 2 (Росица Русева, Сливен): Със смес от 1 разбит белтък, 1 чаена лъжица сода бикарбонат, силна ракия и ябълков оцет се мажат слабините, сгъвките на ръцете и краката и петите. Рецептата е много подходяща и ефикасна за деца.

Рецепта 3 (Росица Николова, Сливен): В порцеланова купичка се смесват 50 мл ракия, 50 мл ябълков оцет, 1 чаена лъжица сода бикарбонат, 1 аспирин и 1 амидофен. Всичко това се разбърква добре и с получената смес се прави компрес на гърдите, който трябва да престои 15-20 минути.

Рецепта 4 (Елена Тодорова, Благоевград): В 1 чаена чаша вода се разтварят 2 супени лъжици захар. В този разтвор се топи чиста кърпичка или марля, изстисква се и се поставя върху затворените очи на страдащия от висока температура. Компресът се подменя 2-3 пъти, като обикновено след 15-20 мин. температурата се нормализира.

Рецепта 5 (Никола Иванов, Бяла Слатина): Вземат се 2 супени лъжици върбинка и се варят в 500 мл вода 5 мин. Ако температурата не е много висока, се пие по 1 чаена чаша през 3 часа. Ако е висока – дозата се увеличава двойно и се приема през 2 часа до пълното й спадане.

Рецепта 6: 2-3 пъти на ден преди хранене се изпива по 200 мл сок от краставица. Същевременно 20 мин. преди хранене се изяждат дневно по 2-3 варени краставици,   приготвени на слаб огън и охладени.

Рецепта 7: 1 щипка стръкове от лековитото великденче се слага да ври в 100 мл вода за около 5 мин. Изпиват се по 2 к. ч. на ден.



Пробвал съм вече доста лекарства против изпускане при възрастните, но без никаква полза. Ще съм благодарен, ако публикувате няколко природни рецепти, с които да опитам да преодолея проблема си.

Иван Неделчев, с. Крушаре

Рецепта 1: Приготвя се чай от бял равнец, като 2 супени лъжици от билката се попарват в 400 мл вода и се оставят да престоят в течността, докато тя изстине. След което отварата се прецежда и от нея се пие на малки глътки 4-5 пъти през деня преди хранене.

Рецепта 2: Препечени по 10 чаени лъжици семена от пъпеш и от метла се смилат на кафемелачка. Смесват се с ½ чаена чаша пчелен мед. Приема се по 1 чаена лъжица 3 пъти на ден преди ядене.

Рецепта 3: Няколко листа от живовляк се запарват с 500 мл вряща вода. Прецедената запарка се приема няколко пъти на ден и вечер преди лягане.

Рецепта 4: Измиват се и се обелват 3-4 черни репи. Нарязват се на ситно и се заливат с 1 л бяло сухо вино в стъклен буркан. Настойката се оставя да престои 3-4 дни, след което се прецежда и се пие по 1 ракиена чашка само сутрин на гладно.
Рецепта 5: 15-20 см дълго коренче от цикория (синя жлъчка) се вари в 300-400 мл вода 10 мин. От получената отвара се пие по 1 супена лъжица след хранене.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти




В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки