Борисов и компания арестуват избирателно


Борисов и компания арестуват избирателно
Димитър Аврамов бе задържан на 18 юли, атентатът в Бургас измести новината
03 Август 2012, Петък


Атентатът в Бургас на 18 юли измести от полезрението на обикновените българи две неща - критичния мониторингов доклад


Автор: Десант

на Европейската комисия и показния арест на депутата от ГЕРБ Димитър Аврамов, за когото отдавна се знаеше какво точно прави и за какво лобира.
Това, което не бе известно до този момент, беше тарифата за търговия с влияние в ГЕРБ – 100 000 лева. Дали обаче  Аврамов просто не е подбил цената на по-високопоставените лобисти и именно с това не е предизвикал ареста си?

Макар и сред българския народ все още да има хора, които управляващите успяват да заблуждят с десетките си платени новини из продажните медии, докладът на ЕК доказа, че мониторинговите организации на Европарламента и Европейската комисия са напълно наясно какво се случва в страната ни.
А именно, че законодателите у нас, вместо да оправят законите, се занимават с лобистки поправки, които освен да узаконяват нерегламентирани птицеферми на гербаджийски депутати, нямат никакъв друг смисъл.

Цялата поредица от демонстративни акции на антимафиотите, като например срещу Огнян Донев, Любомир Павлов, Борис Борисов или който и да е друг олигархичен бос, се оказа само прах в очите. На всичко отгоре срещу тях се действа избирателно, като за някои  лица от тази кохорта дори не става дума.
 В същото време Брюксел в прав текст ни казва, че българските олигарси са си купили държавата и държат икономическите и политическите лостове в нея. Което няма как логически да не ни доведе до въпроса дали тези „разсейващи” арести, тези терористични, престъпни и всякакви подобни актове не са нарочно допуснати с цел да отклонят вниманието от забележките на ЕК.

Как така всеки път щом излезе неин доклад, дойде високопоставен европейски чиновник, за да покаже грешките на управляващите или пък излязат флашки, изобличаващи премира в търговия с влияние, се случва или нападение над редакция на вестник, или гръмва бомба пред партийна централа, или се взривява автомобил на журналист, или нещо друго, но подобно. Този въпрос зададоха от Гражданско обединение за реална демокрация (ГОРД) в открито писмо до българските медии. 

Ако „най-добрият приятел“ на Борисов Цветан Цветанов иска да убеди българския народ, че тези действия не са така случайно-инцидентни, както фактически изглеждат, то трябва да започне с арестите на Цветелина Бориславова, Цеко Минев, представителите на „Дънди прешъс“, а след тях и на Бойко Борисов. Накрая трябва да арестува и себе си, се казва още в текста.



В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки