Как се излекувах с вино


Как се излекувах с вино
Настойка от дилянка във вино лекува анемията
02 Август 2012, Четвъртък


Против кисти на щитовидната жлеза (Стоянка Кънева от бургаското село Банево): На жената й откриват кисти на щитовидната жлеза,



една от които дори е видима с просто око. Научава тази рецепта от други хора и я прилага моментално. Споделя, че дава невероятен резултат и от 4 см, кистата „се стопява“ до нищожните 0,9 мм, а по-малките изчезват напълно. Препоръчва я също и за киста на яйчниците и при гуша. За нейното прилагане са необходими 500 мл червено вино, 20 листа от алое, 500 г мед и 2 супени лъжици ранилист.
Листата на алоето се нарязват или начупват на дребни парчета и се смесват с меда, виното и ранилиста. Сместа се вари на водна баня около 30-40 мин. Прецежда се и се налива в стъклено шише, което се съхранява в хладилник. Приема се 4 пъти дневно 30 мин. преди хранене по 50 г.

При анемия, рецепта 1: (Кръстьо Константинов от Велико Търново): Необходими съставки: 700 г червено вино, 300 г пчелен мед, 250 г алое. Алоето се реже с дървен нож, като преди това растението не бива да е поливано поне една седмица. Стрива се с дървена чукалка в порцеланов или глинен съд. Прецежда се през тензух или марля, като се изстисква добре. Взема се зелено шише и в него се смесват медът, виното и алоето. Съхранява се на тъмно и хладно място (може и в хладилник). Разклаща се всеки ден в продължение на една седмица. След това започва лечението: 1 супена лъжица само сутрин – 2 дни, по 1 супена лъжица сутрин и на обяд – 2 дни, след това по 1 супена лъжица сутрин, обед и вечер, докато се изпие цялото количество.

При анемия, рецепта 2: (г-жа Стоянова от Хасково): В 500 мл вино се слагат 20 г стъбло от дилянка и се вари около 10 минути. Отварата се разделя на две равни части и се изпива в две последователни сутрини.

При проблеми с далака: В 150 г вино се сипват 30 г зехтин, 1 чаена лъжица нишадър и 6 бучки захар. Пие се в продължение на 40 дни в ранния следобед.

За жълтеница: 25 г червена мъртва коприва се слага в половин литър старо бяло вино и сместа стои затворена навън 3 денонощия. Прецежда се и се разделя на 3 равни части. Пие се 3 сутрини и след всяко пиене се изяждат по 2 ореха и малко лимон.
Срещу лениви черва (Лилия Иванова от Нова Черна, Силистренско): Приготвя се смес от 400 мл домашно силно (приготвено без захар) червено вино, 250 г чист пчелен мед и 150 г смлени листа от алое (свекървен език). Прибира се в тъмни бирени шишета и се съхранява на тъмно и хладно място (но не в хладилник) 10 дни, като всеки ден се разклаща.

През първите 5 дни се приема по 1 супена лъжица 3 пъти дневно 2 часа преди хранене, а след това - по 1 супена лъжица на ден до свършване на сместа (това е около 30-я ден).
За лечение на очи: 1 литър вино се сварява с такова количество леща, че да се получи каша. С нея се прави компрес на очите за около 15 минути. Процедурите се повтарят 15 дни.

При миома (Ивет от Израел): Смесват се 200 г червено сухо вино с 250 г мед (по възможност липов) и 200 г сок от алое. Всичко се слага в стъклен съд и престоява 10 дни. Пие се по 3 пъти на ден по 1 супена лъжица преди ядене.
Ивет е имала 3 средно големи миоми, които след 3 месеца са изчезнали напълно.



Медът участва в много от рецептите за лечение с вино

В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки