Ще вдигат паметник на Тодор Александров


Ще вдигат паметник на Тодор Александров
Тодор Александров
31 Юли 2012, Вторник


Тези дни в Благоевград бе обявено началото на национална кампания под надслов: „Да издигнем паметник на Тодор Александров

Автор: Десант

 там, където е неговото място – в сърцето на Пиринска Македония“. Идеята е на Обществен инициативен комитет, съставен от видни наши историци, политици и българи живеещи в чужбина, сред които са акад. Георги Марков, проф. Светлозар Елдъров, Петко Атанасов и др.

В писмо до патриотичната партия „Национален фронт за спасение на България“ инициаторите споделят, че към днешна дата цялото българско общество е свидетел на огромна морална криза и обезценяване на нашите герои. И че именно споменът за техните личности ни напомня колко е важно да се живее не само в личен интерес, но и да се бориш за една кауза – за една по-добра България.

Така се ражда и идеята в сърцето на Пиринска Македония – Благоевград, да се извиси мемориал на един от големите ни национални герои – войводата Тодор Александров. Кампанията по набирането на средства и реализиране на този замисъл ще бъде част от националните чествания на „100 години от Освобождаването на Горна Джумая“. На сайта todoraleksandrov.org всеки, който не може да остане равнодушен към съхраняването на паметта за светлите ни исторически личности, ще може да проследи различните инициативи, конференции и развитието на дарителската кампания по повод патриотичното начинание.



В категории: Горещи новини

10
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
10
Нова книга
16.08.2020 23:36:22
0
0
Книга за най-големите лъжи на Спартак Дерменджиев против баща му Крум Дерменджиев. Отлично четиво. https://booksartds.wordpress.com/
9
Кой?
27.11.2013 17:57:28
0
0
[popinpopout] Йовков[bouncing] ПФУ!
8
За клеветниците Крум и Борис
02.11.2013 06:08:49
0
0
Ил. Йовков - 26.01.2010 г. 19:45:22
В съда доказах, че Крум Дерменджиев е лъжец, фалшификатор и манипулатор. По същия път върви и Борис Дерменджиев.

Илия Йовков - 23.12.2009 г. 20:37:50
Борис Дерменджиев отлично е наследил Крум в опитността му да лъже и манипулира обществото. …. Борис Дерменджиев пише невероятни измислици, ползвайки възможността да се пише анонимно в мрежата, надявайки се по този начин да заблуди общественото мнение.
Но и той ще си намери майстора.

Илия Йовков - 11.04.2009 г. 22:58:45
Не възможно да се води диалог с лице като Борис Дерменджиев - лице, което няма срам и срах ни от Бог, ни от дявола. Лице, което оставя баща си като безпризорен в дом за стара хора просто за да умре..Може би, както изглежда нещата могат да отидат и съдебната зала. Там ще стане ясно Йовков ли лъже или Борис Дерменджиев е лице без срам и страх от Бог, подобно на Крум, с разрушена ценностна система.. Там, в съда.
7
А-ха, а Йовков кой е . . . . .
01.11.2013 20:31:23
0
0
http://informationindoc.wordpress.com/2012/06/23/hello-world/

ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ НА ИСТОРИКА ИЛИЯ ЙОВКОВ

ДОКЛАД
ДИРЕКТОРА НА ДИРЕКЦИЯ ЗА ДЪРЖАВЕН И ФИНАНСОВ КОНТРОЛ ГР.БЛАГОЕВГРАД
ПОСТАВЕНИТЕ ВЪПРОСИ ОТ КОРЕСПОНДЕНТА СА РЕВИЗИРАНИ И ВЪРХУ ТЯХ СА НАПРАВЕНИ КОНСТАТАЦИИ,КАТО ЗА СЪЩИТЕ СА НАЛОЖЕНИ ПАРИЧНИ НАЧЕТИ ОТ ДИРЕКЦИЯ ЗА ДЪРЖАВЕН И ФИНАНСОВ КОНТРОЛ-БЛАГОЕВГРАД
А/ПО ПУНКТ 3 ОТ РЕВИЗИОННИЯ АКТ-НЕПРАВИЛНО СА ИЗПЛАТЕНИ КОМАНДИРОВЪЧНИ ПАРИ-ДНЕВНИ НА СТРОИТЕЛНИ РАБОТНИЦИ В РАЗМЕР НА 71 237 ЛВ. ПО ВИНА НА ДИРЕКТОРА ИЛИЯ ДИМИТРОВ ЙОВКОВ,НА КОГОТО Е НАЛОЖЕН ПАРИЧЕН НАЧЕТ ПО ЧЛ.29 ОТ ЗАКОНА ЗА ФИНАНСОВ КОНТРОЛ ОТ 110 ЛВ.

СЪС ЗАПОВЕД №Р-9033/04.07.1986Г. НА МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ -ГЛАВНО УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВЕН ФИНАНСОВ КОНТРОЛ-СОФИЯ,ПО ЧЛ.29 ОТ ЗАКОНА ЗА ФИНАНСОВ КОНТРОЛ СА НАЛОЖЕНИ ПАРИЧНИ НАЧЕТИ НА ИЛИЯ ДИМИТРОВ ЙОВКОВ ОТ 300 ЛВ.

ФИНАНСОВ РЕВИЗОР:ПОДПИС [bouncing]
6
за ЛЪЖЦИТЕ и КЛЕВЕТНИЦИТЕ
30.10.2013 17:39:41
0
0
Илия Йовков – 11.04.2009 г. 22:58:45
…Борис Дерменджиев е лице без срам и страх от Бог, подобно на Крум, с разрушена ценностна система”…
Илия Йовков – 23.12.2009 г. 20:37:50
…нищо чудно Борис отлично е наследил Крум в опитността му да лъже и манипулира обществото. ..
Повече четете тук : http://glavatana.wordpress.com/
5
до ЛЪЖЦИТЕ, КЛЕВЕТНИЦИТЕ, ИЗМА
28.10.2013 17:58:03
0
0
Илия Йовков - 01. 12. 2009 г. 08:41:23
Благоевград, ул. “Хайдукови” № 79
073/88 21 75 0898 /940 659
ЛЪЖЦИТЕ, КЛЕВЕТНИЦИТЕ, ИЗМАМНИЦИТЕ И ДОНОСНИЦИТЕ НАНАСЯТ ТЕЖКИ ВРЕДИ НА ВСЯКО ОБЩЕСТВО. ТЕ ТРЯБВА РЕШИТЕЛНО ДА СЕ РАЗОБЛИЧАВАТ.

ОЧАКВАЙТЕ:
ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА СКУЛПТОРА КРУМ ДЕРМЕНДЖИЕВ
1. К. Дерменджиев е предател на младежката конспирация в гимназията в Благоевград през 1935 г.
2. К. Дерменджиев е изключен от Благоевградската организация след излизането му от затвора.
3. К. Дерменджиев е основен виновник за смъртта на извънбрачната му дъщеря Лиляна, независимо от това дали е била или не негова любовница.
4Документално доказах, че той е лъжец, клеветник, манипулатор и фалшификатор на документи и материали предадени от него в музея в Благоевград и фалшификатор на подписи на негови близки..
5. К. Дерменджиев е посредствен скулптор.
Не ме интересува въобще кой как ще оценява тези мои думи
4
Защо
29.03.2013 00:10:15
0
0

Защо Спартак Дерменджиев още не е в затвора ?!!!
http://spartakseizsra.wordpress.com/[bouncing][helloween]
3
Защо Спартак Дерменджиев още н
29.03.2013 00:08:14
0
0
Големиот скулптур .. http://spartakseizsra.wordpress.com/
2
памет
26.09.2012 11:17:33
0
0
Този паметник е бил в двора на сегашната опера и е бил разрушен при изграждането и. В момента там има малка плоча, но доколкото знам с друго съдържание.
Това е Паметникът на Незнайния Македонски четник, открит на 2 август- Илинден, 1933 г. в град Горна-Джумая. Разрушен е преди 1950 година, не съм сигурен точно коя година.
По думите на някои възрастни хора паметникът не е преместен, а е заровен в земята на същото място.
Всички тогава са знаели, че Незнайният македонски четник е всъщност Тодор Александров
1
НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ – БОЙКОТ СР
23.09.2012 17:37:29
0
0
*Читател на вестник “Струма” : Паметник на Тодор Александров от Спартак Дерменджиев?! - “ Мерси, няма нужда. Айде кой от къде е ! ! ! ОРМАН ! !”-http://saynotospartak.wordpress.com

Не защото Спартак е най-некадърният скулптор.

Има и по-некадърни от него.

Но дори и да беше много талантлив, неговите деяния като човек са толкова осъдителни и отвратителни, че всякакви опити да бъде налаган като име в обществото са позорни !

Защото в обществените открити пространства няма място за толериране на един отявлен закононарушител, простак и алчен безродник.

А Спартак Дерменджиев е именно такъв.

Той е човекът извършил опит за истинско морално убийство над своя гениален баща – скулпторът Крум Дерменджиев чрез масирана многогодишна атака на медии и институции с цел да заличи неговите постижения, да саботира реализацията на проекти с негови паметници в България, да отврати хората от него разпространявайки шокиращи измислици и така да наложи своето име вместо неговото.

Постъпка на долен,неблагодарен човек с множество патологии в мисленето си. Патологично мислене е имал и Хитлер. Просто в неговият случай мащабите са по-големи.

Ние всички знаем че и Хитлер също е бил художник, но ние не желаем общините да поставят паметници правени от Спартак ! Въпрос на граждански морал е.

Нека не повтаряме грешката от миналото, когато държавните мъже са повярвали и наложили на обществото визията за света на Хитлер. И тази визия е изглеждала за мнозина красива.

Сега всички знаем че не е.

Паметници от Спартак в миналото вече имаше.Пълен провал беше паметника му на партизанина Станой Крекмански.Естетически и идеен.И беше премахнат.

Още по-трагична беше дървената фигура пред Национална Библиотека ”Св. Св. Кирил и Методий” в София.Също беше премахната скоро след това от възмутените софиянци.

Ние сме против вредното явление за България и децата на България, наречено Спартак Дерменджиев! Ние сме против всеки държавен служител или партиен функционер дръзнал да ни налага отходните продукти на Спартак и ще протестираме до тяхното пълно премахване.

И никога не забравяйте думите на Спартак Дерменджиев : “Аз искам да направя хората по-лоши, не по-добри !”.

НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ – БОЙКОТ СРЕЩУ СПАРТАК ! И Хитлер е бил художник, но ние не искаме общините да поставят паметници правени от него !

*Още по темата:

*Кич от зоната на здрача - Изваяни от глина,пошлост и комплекси

*СЛЕДА ОТ КРАЖБА ВОДИ КЪМ СПАРТАК ДЕРМЕНДЖИЕВ

*ЮЛИ ДЕРМЕНДЖИЕВ ЛЪСНА С ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ

*Родината като уличница

*Маниакално-депресивна манипулация на Спартак Дерменджиев

*Содомията като романтично обяснение в любов

*НОВА АНТИБЪЛГАРСКА ИЗЛОЖБА НА СПАРТАК ДЕРМЕНДЖИЕВ

*Борба с пошлото изкуство

*Безкрайните лъжи на Спартак Дерменджиев
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки