Елате ни вижте!


27 Юли 2012, Петък


От мое име и от името на мои съграждани – котленци, изказвам нашата благодарност за публикацията в „Десант“ от 11 май т. г.,



озаглавена „Отсечени дървета блокират туристи“, в която се описва, бих казал – трагичното сегашно състояние на града на Раковски, св. Софроний Врачански и още цяла плеяда видни възрожденци и борци за освобождението на България.

Същият този Котел, който е известен като град далеч  преди Освобождението, и в който със султански ферман турчин е нямал право да преспи! Защото възрожденското градче, заедно с няколко близки до него села като Медвен, Жеравна и пр., в значителна степен са задоволявали нуждите на турските пазари и специално на турската армия от овче месо и сирене, както и вълнени платове (аби) за турската армия. Това е ставало благодарение на много добре развитото скотовъдство, изнесено в Добруджа и в „долните полета” на Ямболско, Карнобатско и Средецко.

А сега в продължение на два мандата кмет на Котел е покръстеният турчин Христо Киров, който още със стъпването си в длъжност през първия си мандат уволни четири служителки, две от които от мавзолея на Раковски! Без срам и без страх!
По време и на двата си мандата като кмет на община Котел, основната му работа е да изсича наред вековните букови и дъбови гори в Котленския Балкан! Които преработва на паркет във фабриката си „Демет паркет” в родното си село Тича.

Трагедията, на която ставаме свидетели в родния ни град, всъщност е умален модел на случващото се в България след така наречената „промяна“. От девет милиона жители преди, днес в красивата ни родина са останали по-малко от  7 милиона. Респективно в Котел от 8600 жители в него останаха само 6000. И всичко друго в страната е вече в подобно съотношение – земеделие, скотовъдство, занаяти (както прочутото килимарство в Котел).
Този кмет обаче не е избран с гласовете на котленци. Истината е в това, че към общината спадат още около 15 села с изключително турско население (като районът около Герлово) с по няколкостотин жители, от които с. Тича има 1600 жители, а в  с. Абланово населението наброява около 5000 души.

И разбира се, по време и на двете последни местни изборни кампании, Ахмед Доган не пропусна лично да посети района и да даде могъщо рамо на своя кандидат – въпросния Христо Киров.


проф. Симеон Стойнов



В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки