Пенсионери ще съдят кмета на Хасково


23 Юли 2012, Понеделник


Председателката на Обединения съюз на пенсионерите в Хасково Атанаска Митева ще съди кмета Георги Иванов за клевета,


Автор: Асен Петров

ако той не се извини публично. Повод за гнева на възрастната жена стана изявление на градоначалника при учредяване на паралелна структура на третата възраст в града миналата седмица. Георги Иванов заявил, че общината всяка година отпуска на организацията на възрастните хора по 7000 лева, но не знае за какво се харчат тези пари, защото не се отчитат.

През последните две години обединеният съюз на пенсионерите е получавал субсидия от общината по 3000 лева. Преди това – по 2000 лева. Средствата са отчитани с фактури в общината всяка година. Това декларира председателката на ревизионната комисия на  пенсионерския съюз Мария Микова.

На специална пресконференция във вторник хасковлиите от третата възраст обвиниха градоначалника, че грубо се намесва в дейността им, като създава паралелна структура от свои послушни хора. Такъв нов съюз наистина бе учреден преди дни, а инициатор бе доскорошният заместник-председател на Обединения пенсионерски съюз Илия Илиев. Той бе изключен от организацията през април тази година.

Разривът между пенсионерите и кмета Георги Иванов започна още преди местните избори миналата година. Тогава организацията застана зад градоначалника за нов мандат, но подкрепила листата за общински съветници на „Екогласност”, чийто лидер Емил Георгиев също присъства на пресконференцията във вторник.
След като не успял да овладее пенсонерския съюз, кметът решил да си направи свой, обвини още градоначалника Атанаска Митева. Тя допълни, че е подала жалба в прокуратурата за злоупотреби с пари от наеми и членски внос от Илия Илиев от времето, когато е бил упълномощен от нея да представлява организацията.



В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки