Как се излекувах от артрит


Как се излекувах от артрит
Дафиновите листа са не само ароматна подправка, но и лечебно биле
19 Юли 2012, Четвъртък


Лиляна Франгова, София: Едно пакетче сяра за вътрешна употреба и едно бурканче мед се смесват и разбъркват добре.



Болното място се намазва чрез втриване с полученото мазило и се увива. Ако артритът е засегнал китките, може да се използват ръкавици. Процедурата се прави вечер в продължение на 10 дни.
Сиво Янчев от Елхово: Разбъркват се ябълков оцет, сол и етилов алкохол и се омесват на тесто с брашно. След това тестото се разстила и с него се превързва възпалената става. Постепенно болката утихва, а след 10 процедури отшумява напълно.

Рая Гарджева от Сливен: Три пъти на ден преди хранене се пие по 100 мл сок от моркови и целина.
Рецепта от народната медицина: На болните стави се поставят затоплени дъбови листа – болката бързо отшумява. Заедно с това се пие и отвара от коприва, брезови листа и плодове от шипка. Билките се смесват в еднакви пропорции. Вместо дъбови листа може да се използват върбови кори.

Маргарита Славчева от Девня: Тя предлага стара римска рецепта: Два дафинови листа се начукват наситно и врат 10 минути в 300 мл вода. След това съдът се похлупва и се оставя да престои 2 часа. Пие се по 1 кафяна чаша 3 пъти на ден 30 мин. преди хранене. Лечението продължава 2 седмици, почива се 10 дни и при необходимост се повтаря.

Веска Маринова от Бургас: В 2 литра вода се сварява 1 стебло от билката слез. Към отварата се добавят 2 шепи трици и 1 чаена чаша свинска мас. След като сместа изстине, се разбърква добре, намазва се на парче памучен плат и се слага на болното място. Върху него се увива найлон и се завързва с бинт. Така престоява цяла нощ. На сутринта подутините и болките ги няма.

Николай Петров, фитотерапевт от Бургас: Смесват се равни части стръкове от пача трева и полски хвощ, листа от мечо грозде, цветчета от метличина, царевична коса, брезови пъпки и бобови шушулки. 1 супена лъжица от така получената билкова смес се залива с 1 чаена чаша вряла вода. Държи се на водна баня за около 10 мин. и се оставя да кисне още 30 мин. След това отварата се прецежда и се пие по ½ чаша 4-5 пъти дневно половин час преди ядене. Рецептата е подходяща и за лечение на подагра.

Вили Кръстева от Пловдив: Изгарят се сухи лозови пръчки. Взема се пепелта и се смесва със свинска мас (несолена). С така получения мехлем се мажат засегнатите от артрита стави. Добрите резултати идват след едномесечно прилагане на процедурата. За още по-добър ефект се препоръчва лечението да се комбинира с разтривки с тинктура, приготвена по следния начин: В силна домашна ракия се слагат начукани диви кестени. Оставя се да престоят 3 дни и с получения спиртен извлек се мажат болните места.



Слезът крие неподозирани лечебни свойства

В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки