Как се излекувах от нервен стомах


Как се излекувах от нервен стомах
Зрънце бял тамян вкарва черния дроб в норма
05 Юли 2012, Четвъртък


Мария Кузева от с. Труд предлага рецепта за нервен стомах, ефектът от която е изпитала сама: Смес от по 50 г копър, анасон



и цвят от жълт кантарион се изсипва в 300 мл вода. Вари се 10 минути. Пие се по 1 кафена чаша от течността 3 пъти на ден преди ядене.

Мария предлага и друг лек за същия проблем: В малка чашка се разбъркват по 1 чаена лъжица хлебна мая и захар. Изпива се цялото количество наведнъж.

Петър Петров (60 г.) от Лом. След неуспешно лечение на уголемен черен дроб и изключително лоши показатели при изследванията, той успява да ги „вкара“ в норма със следната процедура: 40 дни всяка сутрин на гладно той взима по 1 зърно бял тамян и 1 зърно медицинска дъвка с чаша вода.  

Прочистване на организма (Ирена Попадиева от Разлог): 1 чаена чаша стрита целина се смесва с 1 кофичка кисело мляко. Взимат се по 2 супени лъжици от сместа 4-5 пъти на ден.
Прави се около 40 дни. Същевременно може да се използва и отвара от коприва и целина, като се прави в съотношение 1:1 и се вари на чай. Тази отвара се пие вместо вода в продължение на 2 месеца.

При лошо храносмилане: В 1 л вода се варят 150 г корени от целина. Могат да се използват както корените, така и листата. Трябва да се има предвид обаче, че в по-големи количества целината дразни стомаха и червата.

Против гъбички по ноктите и краката (Людмила Тодорова, Враца): В 4-5 л вода се слагат по 1 равна чаена чаша морска сол, оцет, 10 клонки от орех и 10 корена полски бъзак. Всичко се вари 20-25 минути. Когато отварата изстине до поносима за тялото температура, се добавя и пакетче сода бикарбонат и в нея се киснат пръстите на краката в продължение на около половин час. След това крайниците се оставят да изсъхнат без да се избърсват, обуват се чорапи и така се преспива. Процедурата се прави поне 5 вечери подред.

При проблеми с жлъчката: Стъклен буркан за компот се пълни с джоджен. Долива се догоре с вода. Покрива се и се оставя да престои една седмица на слънце. След това джодженът се изхвърля и се слага нова доза от него. Оставя се на слънце за още една седмица. Настойката се прецежда и се приемат по 20 капки в 250 мл вода веднъж на ден преди ядене.



В категории: Здраве , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
petyr
09.09.2013 11:43:31
1
1
za sindrom na razdraznenoto 4ervo s mnogo 4esta diariq izpitana recepta ima li ? mnogo 4esto polu4avam razstroistvo dori i ot pritesnenie, ve4e izpitvam strah da izlizam zarati tova razstroistvo
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки