Как се излекувах от дископатия


Как се излекувах от дископатия
Натурален овес
28 Юни 2012, Четвъртък


Дископатия (Донко Денев, Габрово): Процедурата се изпълнява задължително вечер. Почистват се порите на тялото и най-вече



външните мускули на краката със спирт. После кожата се попива добре с хавлиена кърпа. Целият гръб и краката до коляното обилно се намазват с мазен и бързо попиващ крем. След това се ляга на твърдо легло, като под гърба се слагат възглавници, за да се получи извивка на гръбнака. На сутринта болката е утихнала.
 
За облекчаване на ревматичните болки: Сипва се 1 чаена чаша изстискан сок от картофи и се изпива сутрин на гладно. Преди обедното хранене се сдъвкват и се гълтат 3 сушени хвойнови плодчета, а след тях до 5 синапени семенца. Освен това, в продължение на 3 месеца всекидневно се изпиват по 2 чаени чаши подсладена вода, в която са врели картофи. Успоредно с това се правят и компреси с хума или зелеви листа, нагорещено ленено семе, царевична или просена каша.

При пигментация (Маринела Петрова, Стара Загора): Приготвя се разтвор от три части прясно несварено мляко и една част чист спирт от аптеката. С тази смес мажете лицето си, като заедно с това правите и много лек масаж на мястото на петната.

Гнойни рани и фурункули: На болното място се слага да престои пресен несолен кашкавал. Процедурата се прави 2 пъти дневно. При наличието на фурункули, компресът се поставя през нощта.

Пневмония: 1 чаена чаша добре измит овес, заедно с люспите, се вари в 1 л прясно мляко на тих огън за около час. Течността се прецежда и се пие гореща. Може да се овкуси с масло и мед. Тази рецепта е особено полезна, когато се пие през нощта, но не трябва да се съхранява в термос, тъй като бързо вкисва.

При камъни в пикочния мехур: 3 супени лъжици наситнени бобени шушулки се заливат с 500 мл преварена вода. Отварата ври на слаб огън 15 минути, след което се оставя да кисне около 3 часа и се прецежда. Пие се по 1 чаена чаша сутрин на гладно.

Против левкоплакия (бели плаки по ларинкса, половите органи и лигавицата на устната кухина): 2-3 пъти дневно огнищата се обработват с 30-процентов разтвор от прополис. Препоръчва се също върху плаките да се поставя тънка пластинка от натурален прополис с високо качество.

При висок холестерол: Смесват се добре по 80 г подбел, хвощ, жълт кантарион, 40 г листа горска ягода, 160 г семе от копър и 240 г от билката Дяволска уста или коприва. 1 чаена лъжица от сместа се залива с 200 мл вряла вода. Поставя се да кисне 1 час. Пие се 4 пъти на ден по 50 мл преди ядене.



Горска ягода

В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки