В отговор на вашите въпроси


В отговор на вашите въпроси
Хмел
14 Юни 2012, Четвъртък


Вече съм на възраст. Приближавам 70-те. От опит знам, че няма по-добро лечение от това с природни продукти.



Страдам от полиневропатия. Има ли подходяща билкова комбинация, която да ми помогне?
Хасан Филаретов, Павликени

Рецепта 1: 600 г глюкоза и 300 г лимони, смлени в машинка за месо, се смесват. Приема се по 1 супена лъжица три пъти дневно 20 минути преди ядене.

Рецепта 2: Смесват се по 30 г от следните билки: босилек, корени от дилянка, комунига, мащерка, мента, магданозени корени, шишарки хмел и страшниче. Взимат се 2 супени лъжици от сместа се запарват в 500 мл вряща вода. Вари се 10 минути. След като изстине, течността се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти дневно преди ядене.

Рецепта 3: Вечер гръбнакът се разтрива с камфоров спирт. На болните места се правят  компреси от ракия.


След претърпяна тежка операция страдам от инкотиненция (несъзнателно изпускане на урината). Има ли някакъв природен лек за лечението на това разстройство?
Таню Танев, Чирпан


Проблемът, с който сте се сблъскали, се появява най-често в резултат на инфекция на бъбреците или общи инфекциозни заболявания на организма. Това, което се препоръчва в подобни случаи, е да се избягва преохлаждане на тялото, физическите натоварвания, алкохола, тютюнопушенето. От храната трябва да се изключат люти, солени и пикантни блюда, да се спазва млечно-растителна диета. Правилно сте се насочили към билколечението, защото то дава добри резултати в случаи на инконтиненция.

Рецепта 1: 2 супени лъжици корен от селим се поставят в емайлирана тенджера и се заливат с 2 чаени чаши студена вода. Вари се под капак  на тих огън около15 минути. Настойката се маха от котлона и се оставя да престои 15-ина минути. След това се прецежда. Пие се на малки порции през целия ден.

Рецепта 2:  Смесват се 100 г листа от касис, 75 г жълт кантарион и 75 г магданоз. 2 супени лъжици от билковата смес вечер се поставят в термос и се заливат с 2 чаени чаши вряла вода. На сутринта течността се прецежда и се пие на малки порции през целия ден.

Рецепта 3: Объркват се 100 г семе от птиче просо, 30 г стръкове бял равнец, 30 г камшик, 30 г жълт кантарион, 20 г листа от мечо грозде и стръкове хвощ, 10 листа от къпина. 2 супени лъжици от тази смес се заливат с 600 мл вряла вода. Варят се на тих огън около 5 минути. Когато отварата изстине, се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти на ден преди хранене.

При нощно напикаване:  Необходимо е вечер краката да се разтриват много силно и интензивно. Прави се мехлем от свинска мас и невен или ружа. С него се масажират  целите долни крайници, като се наблегне на бедрата и вътрешната част на коляното. Те са свързани с пикочния мехур. Разтривките трябва да се правят всяка вечер, в продължителен период от време.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти



Жълт кантарион

В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки