Национален фронт за спасение на България стана на една година


Национален фронт за спасение на България стана на една година
Валери Симеонов (вляво), Данчо Хаджиев (до него) и Валентин Касабов бяха избрани за равнопоставени лидери на НФСБ
18 Май 2012, Петък


Точно преди една година на 17 май над 800 патриоти от цялата страна се събраха в Бургас, за да учредят Национален фронт за спасение на България.


Автор: Десант

И да окажат подкрепа на тези, които стоят зад идеята за създаване на родолюбивата партия – Валери Симеонов, Данчо Хаджиев и десетки журналисти от телевизия СКАТ и вестник „Десант“. Всички те, обединени около една кауза – да се спре разграбването на държавата и обслужването на чужди интереси при управлението й.

На тази дата през май 2011 г. в претъпканата зала „Бойчо Брънзов“ в ж.к. „Зорница“ стотици хора изпяха като един химна на новата партия „Шуми Марица“. И всички до един - уверени в начинанието.

Напук на социолозите, за които политически субект НФСБ не съществува и в момента, партията на СКАТ спечели 84 205 гласа на президентските избори. При това, само месец и половина след вписването на Националния фронт в съда. С резултат 2,50 процента, двойката Стефан Солаков и Галина Асенова задмина утвърдили се през годините на политическата сцена кандидати на партии като ВМРО, СДС в коалиция с Обединени земеделци, Демократическа партия, ДСБ, движение „Гергьовден”, ССД, БДС „Радикали“ и БДФ, Единна народна партия и РЗС.

Че Национален фронт за спасение на България има огромен потенциал, го доказаха и резултатите на местните избори, проведени по същото време – 23 октомври 2011 г..
Младата партия състави листи в общо 44 общини, в 16 от които издигна и свои кандидати за кметове. Без да участва в коалиции, НФСБ събра достатъчно гласове, за да вкара седем общински съветници в Бургас, по двама в Ямбол и Правец и един в Стара Загора.

Седем месеца по-късно
НФСБ има зад гърба си 18 партийни организации в градовете Варна, Плевен, Стара Загора, Ямбол, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Първомай, Айтос, Приморско, Царево, Малко Търново, Средец, Камено, Шипка, София, община Родопи и село Бояджик.
Предстои изграждане на структури в Сопот, Велинград, Карлово, Асеновград, Ловеч, Хасково, Балчик, Влаца, Монтана, Силистра, Свиленград, Любимец, Благоевград и с. Малоград.

Какво не научихме от другите медии

Три патриотични и достойни за пример инициативи на Националния фронт не намериха място в „националните“ медии. Една от тях бе спасяването на задържаните в Гърция наши моряци. В продължение на месеци „свободното слово“ в България не намери и една дума, за да предизвика вниманието на властите към съдбата на бедстващите наши мъже. Пак така премълчаха и победата на СКАТ, когато екипажът на кораба „Ина“ стъпи на родна земя. В осакатените дописки никъде нямаше ред за това, кой плати гаранцията на тези хора и кой последователно работеше за освобождаването им.

За поредна година властта отвърна очи и от спомена за трагедията на гара Буново и отказа да се поклони пред паметта на загиналите българи, станали жертва на протурски терористи през 1986 г. На 9 март на гара Буново около паметника, дело на Александър Хайтов, отново със сведени глави бяха патриотите от СКАТ и НФСБ, близки на загиналите и малцина истински родолюбци, пристигнали за поклонението от цялата страна.

По изключително смущаващ начин през февруари т. г. бе отбелязано още едно събитие. След дългогодишна борба от страна на ТВ СКАТ, официално бе открита паметната плоча на гроба на Апостола в църквата „Света Петка Самарджийска“ в подлеза на ЦУМ в София. От изтеклата в новинарските сайтове информация стана ясно единствено, че представители на общинската администрация в столицата са открили паметния знак, но не, че плочата бе възстановена в автентичния си вид със средства на родолюбивата телевизия СКАТ.

На последното си заседание Националният политически съвет на НФСБ взе решение да не поднови пълномощните на регионалните координатори за Варна и Търговище Георги Димов и Любомир Павлов, като им благодари за всеотдайната работа по създаването на структури в двете области. Техните функции поема Георги Георгиев. Според гласуваните промени, за Сливен ще отговаря общинският съветник на НФСБ от Ямбол Неда Карска, а журналистката и областен координатор за София Силвия Трендафилова поема областите Кюстендил и Перник.


В дела и дати:

11 септември 2011 година. В Димитровград представители на НФСБ се поклониха пред подвига на стотиците жертви на турските поробители по време на Априлското въстание. Там бе отбелязана 134-тата годишнина от бунтовете срещу османците в бившето сeло Караатлий, днес квартал Черноконево в Димитровград.

11 септември: Представители на партия НФСБ се поклониха пред паметта на жертвите на проурския тероризъм в Буново.

22 септември: Патриотите от НФСБ отдадоха почит към загиналите за Независимостта на България в Бургас. Те окичиха с венци и цветя Войнишкия паметник в морския град.

5 октомври: НФСБ поднасят венци на паметника на Джон Атанасов в село Бояджик.

3 декември: Клуб на НФСБ отвори врати във Варна.  

4  декември: Бе създаден клуб на Национален фронт за спасение на България и в Плевен.

4 януари 2012 година: НФСБ излезе с позиция, с която категорично осъжда приетата в Народното събрание декларация, според която през 1985-89 г. в България е имало етническо прочистване.

18 февруари: Официално беше открита паметната плоча на гроба на Апостола в църквата Света Петка Самарджийска в подлеза на ЦУМ. Великият писател и публицист Николай Хайтов беше този, който доказа в своя труд "Гробът на Васил Левски", че именно в малката черква, през 1873 година са били препогребани останките на великия българи.

3 март: Националистите от НСФБ в страната почетоха Освобождението на България.

21 март: Декларация на НФСБ за румънските териториални претенции към България

25 март: Родолюбците от НФСБ поднесоха цветя пред паметника на одринци в София по повод годишнината от превземането на Одринската крепост

26 март: Общинските съветници и представители на “Национален фронт за спасение на България” почетоха деня на Тракия. С цветя пред паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк в Бургас патриотите сведоха глави пред подвига на българските воини паднали край Одрин и из тракийските полета през 1913 година.

27 март: След 3 месеца борба в общинския съвет НФСБ защити интересите на жителите на Бургас. След подписка и силно обществено недоволство, водено от патриотите, Община Бургас се отказва да строи блок за „социално слаби“.

31 март: Общински съветници, членове и симпатизанти на НФСБ поднесоха венци на паметника на загиналите за свободата в село Бояджик.  

9 май: Национален фронт за спасение на България откри клуб в родното място на Джон Атанасов - село Бояджик. С това се поставя началото на разрастването на структурата на патриотичната партия в община Тунджа.

10 май: НФСБ осъжда с декларация незаконната предизборна агитация на вътрешния министър Цветан Цветанов в циганското гето в Кюстендил. Документът е внесен в Представителството на Европейската комисия и е адресиран до Организация за сигурност и сътрудничество в Европа и до посолствата на някои европейски страни.


Общински съветници на НФСБ

Бургас: Валентин Касабов, Валентин Фъртунов, Здравко Сталев, Ангел Божидаров, Делян Иванов, Християн Митев, Георги Дражев

Ямбол: Неда Карска, Йордан Атанасов

Стара Загора: Гергана Великова

Правец: Павлин Цветков, Петко Цанков



Над 800 души от цялата страна дойдоха в Бургас преди една година за учредяването на партията Стефан Солаков и Галя Асенова са голямата изненада за социолозите на президентските избори Спасяването на задържаните в Гърция моряци е само една от благородните каузи на Партията на СКАТ Още една победа за родолюбците - възстановяването на паметната плоча на гроба на Левски Жертвите на гара Буново не са забравени, благодарение на патриотичната телевизия и нейната партия Една от последните партийни структури, създадени през май, е тази в Шипка Огромен интерес предизвика партията на родолюбците в София Гергана Микова успя да спечели доверието на съгражданите си в Стара Загора като общински съветник Съпредседателят на НФСБ Данчо Хаджиев и водещата на предаването по СКАТ “От българско, по-българско” Галя Асенова сведоха глави пред костите на жертвите от Баташкото клане в храма „Св. Неделя” в родопския град. На 17 май редом с тях в историческата свитиня се поклониха и част от политическото ръководство на партията и журналисти от СКАТ

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки