Кой се страхува от национализма


11 Май 2012, Петък


Лейбъристкият „Гардиан” се разсърди, че били слагали знак на равенство между националисти и леви партии


В статията си „Ще предложат ли левите алтернатива на Европа?” левият британски ежедневник „Гардиан” разпалено назидава: „Абсурдно и противно е да се слага знак на равенство между расистки и ксенофобски националисти, за които се предполага, че крепят центристки правителства от Дания до Италия, и леви партии, които се коренят в социални движения и представляват прогресивна политическа и икономическа алтернатива".

И допълва:  „Ако левицата не оглави бунта срещу икономиите, други ще направят това”, визирайки очевидно патриотичните движения, надигнали се в цяла Европа. „Крайната десница напредна в Европа, залагайки на антиимигрантските настроения и представяйки се като аутсайдер, враждебен на политическите елити... Сега идват партии от левицата, които отхвърлят западащата неолиберална система и си възвръщат социална територия, която няма да напускат повече.”

"Гардиън" посочва още, че ако левицата не предложи реална алтернатива на настоящата ситуация, други ще направят това и последиците ще бъдат застрашителни - вероятно намек, че тези други са от крайното дясно.

Като оставим настрана нескрития страх на класическите леви от мощните национални граждански движения в повечето страни от ЕС, не можем да не зададем един съвършено справедлив въпрос.
Кой, кога, къде и защо реши, че патриотичните сили на поробените от евроколониализма народи в Европа са „крайно десни”?

Добре е всички да си зададат този въпрос, защото манипулационната пароструйка на биполярната политическа машина вече десетилетия наред, колчем се появи независима политическа формация „отдолу”, тутакси започва да раздува плашилото на „расистки и ксенофобски националисти”. Кукловодите се развихриха особено много с настъплението на глобализацията, великолепен инструмент за интернационална езда на зомбираното потребителско простолюдие.

Съвременните патриотични движения, почти без изключения са силно социално ориентирани и единствени проявяват национална отговорност срещу демографския срив в страните им, заличаването на националните им култури от холивудската конфекция и даване отпор на соросоидните схеми за защита на малцинствата – разбирай, потъпкване правата на мнозинствата от автохтонното население в полза на паразитни, противоестествени групи, като циганите, например.

При все, че на практика няма никакви сериозни разлики в днешните „леви” и „десни” политически платформи, „левите” са напълно наясно, че именно патриотичните граждански движения са тяхната естествена и пълнокръвна алтернатива, затова са и воплите на „Гардиан”.



В категории: Международна политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки