Метинчо опита да отрови Явор с пестицид


Метинчо опита да отрови Явор с пестицид
Служители на ГЗ проверяваха всяко кътче на градинката пред храма, обезопасени с противогази
04 Май 2012, Петък


Семейството на известна адвокатка в Кърджали се размина на косъм от ужасяваща трагедия, която беше на път да го връхлети.


Автор: Златка Христова

Градът изтръпна след вестта за детската игра с опасни отрови в центъра, срещу храма „Св. Георги Победоносец”, където в малка градинка се намира една от най-оживените детски площадки.
„Дъщеря ми доведе Явор у дома в неузнаваем вид и ревящ с пълно гърло от уплаха. Дрехите му бяха оплискани с нещо зелено, гъсто и вонящо. Като разбрах какво се е случило, изтръпнах – сега щях да погребвам детето си”, разказа майката на потърпевшото дете. „Метинчо искаше да ме отрови, мамо”, изплакало синчето на адвокатката.

Три момченца на възраст 6-7 години били на детската площадка във вторник следобяд. Те надникнали в двора на изоставена къща отсреща. Там се натъкнали на бутилки с два вида пестициди. Отворили ги да проверят с какво са пълни.
Едно от хлапетата притиснало Явор и се опитвало да навре едно от шишетата в устата му, но той се дърпал. Сборичкали се и тогава отровата се изляла върху дрехите му.

„Миризмата беше ужасяваща, изхвърлих дрехите в найлонов плик и хукнах към градинката пред църквата. После същата вечер се наложи да предам на полицаите торбата с дрехите. Изтръпвам при мисълта, че детето ми е можело и да отпие от отровата”, разказа майката.

Момченцето е родено с увреждане на едната ръка и преди седмица се е върнало от втора операция, предстоят му още няколко. То признало, че другите две деца напълнили с останалите пестициди чашките на чешмата, която за щастие не работи.

Сигналът за инцидента е бил подаден от гражданин същия ден в 16,50 ч. Полицаите тръгнали да разследват случая, но пропуснали незабавно да отцепят района. Едва на следващия ден отровената градинка беше опасана с жълта лента.
В сряда рано сутринта работничка от почистващата фирма „Титан” сигнализирала в общината, че в градинката пред църквата се носи подозрителна воня. Подаден бил нов сигнал до пожарната.

Полицаи, спасителен екип от ОУ “Пожарна безопасност и защита на населението” и огнеборци се втурнали на мястото и към 9 ч. отцепили района, обработили и залятата с пестициди чешма, претърсили и кошовете за боклук.
Няма пострадали, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. В четвъртък градинката отново се огласяше от играещи на площадката хлапета.



В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки