Разпятие и пречупен кръст, по идея на дядо владика


Разпятие и пречупен кръст, по идея на дядо владика
23 Април 2012, Понеделник


Невиждана демонстрация на мускули в пошъл спектакъл организира на Светлия понеделник след Великден


Автор: Десант

пловдивският митрополит Николай Методиевич Севастианов. За сцена на извратения театър скандалният отец използва храма-костница „Св. Неделя“ в Батак. Без да му мигне окото, той поруга паметта на загиналите в адски мъки на това място, само и само да получи подкрепата на стотина рокери в битката му за светинята (снимка 1).

Според протокола на комисията от Министерството на културата църквата „Св. Неделя“ не може да е действаща, заради костите на хилядите мъченици, свирепо изклани през май 1876 г.
Сякаш напук на експертите от ведомството, на 16 април митрополитът организира дълга литургия и в старата черква-музей, и в новата, която повечето от батачани са приели като храма на града. За да покаже, че е във владение и на двете църкви.

А разпятието и свастиката се сляха в едно, докато тарторът на пловдивското мотобратство Малено носеше златен кръст към костницата, а на яката на рокерията му се поклащаше хитлеристка значка (снимка 2). Странното съчетание допълваха няколко черепа по моторджийските накити на бившия затворник, лежал няколко години за подготовка на бомбен атентат.

Златният кръст (дарение от моторджиите и осветен от владиката) бе забит в купола на „Св. Неделя“ от същия Малено, а действията му бяха благословени от Николай.

Рокер № 1 се качи по дървена стълба пред одобрителния и горд поглед на митрополита (снимка 3), заби каубойските си ботуши в камъните по покрива на черквата, стигна най-високото ниво на костницата и забоде разпятието сякаш флаг на Еверест. Помогна му един от най-приближените му братя на вятъра, който атакува купола с бормашина, и още един мъж, който подаваше болтовете за закрепването на златния кръст (снимка 4).




В категории: Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Вальо
25.04.2012 14:40:38
0
0
Радолюбивите българи не трябва да се противопоставят един на друг, а трябва взаимно да се уважават, независимо от различията! Ножът вече е опрял в кокала, съсипаха и продължават с настървение да съсипват икономиката ни, държавата и народността ни загива, а ние все се борим кой да води бащината дружина! И докато ние се боричкаме, продажната сган ГЕРБ ще продаде и унищожи и малкото, което е останало от измъчената ни Родина.
1
Ник
23.04.2012 12:57:04
0
0
Защо непрекъснато трябва да се плюе свастиката и насила да и се вменяват неща,които не значи?А тя е древен слънчев символ и символ на добро и плодородие. Всеки символ може да бъде използван за какво ли не.И буквите ли да забраним,защото някой пише хулни неща?Тъпа работа,без мисъл!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки