Хапе ви куче? Купете си кремче „ББ”


Хапе ви куче? Купете си кремче „ББ”
Кучетата са неизменен PR-елемент в управлението на Борисов
23 Април 2012, Понеделник


Два месеца преди трагедията със смъртоносно нахапания проф. Тачков, Росен Плевнелиев обяви София за най-добър град за живеене

Автор: Илияна Христова

Две седмици след смъртта на проф. Ботьо Тачков цари оглушително мълчание. Няма партия и политик, които присърце да са взели проблема с бездомните кучета. Знаете ли защо е така? Ами защото не се задават избори, дами и господа. Политиците винаги обещават справяне с глутниците предизборно, после забравят. Скоро ще забравим и за ужасната случка в столичния квартал “Малинова долина”.

Все пак не се размина без дежурното говорене. То бе толкова тъпо и безсъдържателно, колкото бегло да оцвети някоя и друга вестникарска статия. Бойко Борисов се обяви за смърт на агресивните кучета. Ами кой те спира бе, онбаши, нали кметът на София е от ГЕРБ, имате мнозинство в общинския съвет, такава е ситуацията в две трети от българските градове? Ако трябва  и закон приемете – парламентът също е ваш.

БСП поиска ревизия на столичната фирма “Екоравновесие”. Тази партия е срам и позор за България. Тя управлява държавата през половината време от 10 ноември насам, довчера повечето кметове бяха червени. Къде бяхте, другари с(ц)оциалисти, докато помияри ръфаха старци и деца?

Софиянски също изскочи отнейде и каза, че по негово време бездомните псета били силно намалели. Не е вярно, глутниците на улицата и в политиката постоянно се увеличават.

Най-адекватен в ситуацията е Росен Плевнелиев. Адекватен, защото от старта на президентския мандат той е най-безгласната буква в държавата, та и сега продължи да прави същото – да е безгласен.  Два месеца преди глутницата да нахапе проф. Тачков, Плевнелиев връчи на Йорданка Фандъкова табела – “София – най-добър град за живеене в България”. Снимката от това събитие може да стане визитна картичка на държавата ни.

Мирослав Найденов също се появи по телевизията. Каза някакви думи. Спестявана от него подробност е, че в родната му Враца с кастрирането на кучетата се занимава фирма, регистрирана на същия адрес, на който е и дружество на съпругата му Нина (каква случайността, а?). Още по-голяма случайност е, че сумата, която общинския съвет във Враца дава за дейността, скочи тази година от 8 000 на 50 000 лв. Найденова е общински съветник.

Пари, глутници, кучешка и политическа мафии, безотговорност – това е проблемът, пред който е изправена България от 20 години. И няма политик, който да го реши. Никой не иска, защото това означава да се секне кранче, от което пият крадци. Щафетата се предава от партия на партия. Гръмогласните защитници на кучетата са само тарикатско оправдание за бездействието.

Професор Тачков издъхна на 7 април. Описаното по-горе “бурно” говорене започна ден след това и свърши на 10 април – след три дни. После настана традиционната тишина.
Забравиха медиите, политиците, цялото общество. И така до следващата голяма трагедия и дежурния тридневен бълвоч. Помнят само нахапаните.

По телевизията рекламират крем срещу белези. Купувайте го. Купете си и от мехлемчето за упойване на разсъдъка. Него също го рекламират, в момента носи инициалите ББ.



В София стават ужасии, а Плевнелиев и Фандъкова празнуват

В категории: Политика , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
abcc
19.05.2012 17:27:03
0
0
Не мисля, че кремче може да ни помогне за раните причинени от ухапване.Аз мисля, че трябва сами да се пазим от бездомните кучета като се въоражим до зъби, за да се предпазим от евентуално ухапване.Може би трябва да ходим по улиците с рицарска броня, с меч и с щит, защото живеем в ситуация на отбрана.Я куче ни нападне, я човек и само с кремчета не става.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки