Как се излекувах от високо кръвно


Как се излекувах от високо кръвно
Имел
19 Април 2012, Четвъртък


В медицината все още няма лекарство, което да лекува високо кръвно налягане.



Ефектът от медикаментите, които лекарите предписват, са за понижение, а не за лечение на заболяването. Народната медицина предлага няколко много ефективни рецепти за хипертоничната болест. Ето някои от тях:

Маргарита Таргова (71) от Варна, която събира оригинални рецепти от народната медицина от далечната 1970 година, препоръчва:

И за високо, и за ниско кръвно поне веднъж в годината, в период от 6 седмици, всекидневно да се пие чай от имел. В1/4 л студена вода се накисва 1 ч. ч. от билката. Оставя се да пренощува и на сутринта се топли и прецежда.
През първите 3 седмици се пие по 3 ч. чаши всеки ден, следващите 2 седмици – по 2 ч. чаши на ден, а последните 7 дни се приема по 1 ч. чаша от отварата.

След този период кръвообращението се нормализира.
Тя твърди, че  при проблеми от това естество помага и  носенето на индийско орехче на врата, както и да се яде по 1 листенце здравец всеки ден.

Други рецепти за високо кръвно:
Валентина Михайлова от София: по 5 листа череша, дюля и орех се заливат с литър и половина вода. Сместа се вари 15 минути, след което отварата се прецежда. Подслажда се с мед и се пие по 1 к. ч. три пъти дневно преди ядене.

Любка Димитрова от Кубрат: При внезапно повишаване на кръвното налягане, придружено от главоболие, върху врата и китките на ръцете се поставят кърпи, напоени с оцет.
Друга много ефективна рецепта е: 1 шепа царевично брашно се вари в 2 л вода 10 минути. Оставя се да се утаи и водата се изпива на няколко пъти през деня, без значение на количеството.
Бронхиалната асма също се счита за неизлечима.

Почитатели на природната медицина предлагат обаче 2 рецепти, с които са излекували заболяването:
Валентина Михайлова от София: ½ кг  мед  се смесва с една равна лъжичка нишадър на прах и сяра на прах – на върха на ножа. Сместа се обърква добре и се пие сутрин и вечер по една чаена лъжичка 15 минути преди всяко ядене.

Адриана Иванова от гр. Елин Пелин пък предлага следната комбинация от билки: 6 индийски орехчета, 1 кг пчелен мед, 100 г домашно краве масло, 10 г канела и 10 г карамфилчета (подправката).

Стопете маслото и го смесете веднага с пчелния мед. На ренде настържете индийските орехчета, а карамфилчетата счукайте в хаванче и добавете към меда.  Разбъркайте добре общата смес и към нея добавете канелата и отново разбъркайте добре. Вземайте по 1 ч. л. три пъти дневно преди хранене в продължение на 2 месеца. Съхранявайте буркана в хладилника и преди всяка употреба разбърквайте добре.



В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки