Военен ще се бори със столичните улични кучета


26 Март 2012, Понеделник


Общинското предприятие за борба с бездомните кучета по улиците на София вече има нов началник.

Автор: Диана Славчева

От сряда начело на фирмата „Екоравновесие“ – собственост на столичната община, застана подполковникът от Генералния щаб на Българската армия Манол Нейков.
Популацията на уличните псета в българската столица нараства лавинообразно и сякаш нищо не е в състояние да я спре.

Кореняците софиянци с носталгия си спомнят за времената, когато труженици от братския Виетнам трайно пребиваваха у нас, за да подпомагат „мощното социалистическо строителство“ – тогава и Диоген с фенера си нямаше как да открие дори един шляещ се безотговорно и безадресно по улиците приятел на човека.

Откакто азиатците се изнесоха от страната ни обаче, псетата се нароиха необезпокоявано и набързо се превърнаха в бедствие. За всичките тези години така и не се намери нито един столичен кмет, който да се справи с тази напаст Божия.

Илиян Кържев – предшественикът на подполковника, чиято гражданска професия все пак е ветеринарен доктор – бе свален от поста заради едноличното му решение да намали броя на ловните екипи, ангажирани с прибирането на четириногите нарушители на обществения ред, и заради временното затваряне на кучешкия приют в Сеславци.

Освен това се оказа, че той въобще не е започнал преброяването на бездомните кучета, което трябваше да приключи до края на март – нещо, което сега ще е първата задача на новия директор, излязъл от редиците на славната българска армия.



В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки