Съмнително НПО иска субсидия за обратните


Съмнително НПО иска субсидия за обратните
Това не е първият проект на Апостол Стойчев (крайния в ляво). През 2006 г. със средства от Евросъюза организацията му обучавала цигани как да не бъдат дискриминирани
26 Март 2012, Понеделник


Община Бургас беше готова да отпусне значителна сума, спря я намесата на НФСБ

Автор: Георги Ваташки

В началото бе Джордж Сорос. И неговата фондация „Отворено общество“. Която работи в десетки страни по света, а особено активно в страните с преход. И, както навсякъде, така и у нас, тази фондация отначало е филантропска, а после внезапно се превръща в институт „Отворено общество“. Спецификата на института е, че той не просто финансира, а дефинира собствени задачи и следи зорко за тяхното изпълнение.

Любимите оръжия на Сорос и компания за манипулации и източване на държавни средства са така модерните напоследък неправителствени организации (НПО). Те не се свенят да използват всякакви средства и хора за постигане на съмнителните си цели. Фаворити им са така наречените малцинства. При това всякакви малцинства.

Начините, които използват НПО, за да се сдобият с пари, са различни, но най-предпочитаният от тях е директно да посегнат на средствата на данъкоплатците. Дирята им достигна тези дни и Бургас.

На 19 март пред ръководството на морската община беше представено искане за съфинансиране от сдружение, чийто цели са най-малкото скандални. Никому неизвестната Асоциация за стратегическо управление „Делфи“ поиска от парите на бургазлии близо 3 хиляди долара. Тази немалка сума няма да отиде за подпомагане на бедни хора и сираци, а за помпозни проекти като например „Овластявяне на безвластните по време на криза“.

Това обаче не е всичко. Цялото начинание ще коства около 10 хиляди долара, като половината са осигурени от шайката на Сорос. Сума, която би изхранила няколко български семейства за  година, ще бъде похарчена със съмнителни последици.
Според документите на организацията, целта на проекта е да допринесе за социалното икономическо приобщаване на маргинализирани групи в икономическа криза. Веднага на всеки българин ще му светне червената лампа при тази подозрителна фраза.

Това очевидно е поредният проект, с който безродници ще дарят на цигански престъпници незаслужени привилегии. Изводът се налага от само себе си, като проследим дейността на сдружението.

През годините от създаването си, през 2005 г. то работи по проекти засягащи ромите и мнимата им интеграция. Цели две години от –  2006 до 2008 г.,  шефовете на НПО се занимават с „Осведоменост за антидискриминационно законодателство при упражнение правото на труд“.

Парите за този проект са дошли по линия на европрограмата ФАР. Тази година обаче освен циганите, обект на „загриженост“ от наемниците от „Делфи“ са не кои да е, а „сексуалните малцинства“.

Какви пък са тия, ще се запитате. Нищо повече от обикновени хомосексуалисти, лесбийки и други подобни сбирщини, които се опитват да налагат своя странен и неморален начин на живот на нормалните хора. Зад мистериозната Асоциация за стратегическо управление стои Апостол Стойчев, подвизаващ се като юрист, но за свое призвание представя защитата на граждански права. И това е само част от неговите таланти.

Неговата рожба „Делфи“ се оказва „пенкилер“ за всякакви проблеми. Тя иска да се занимава дори с рециклирането на електронни отпадъци. Демонстрира пълна всеядност с една единствена цел - да се прилапат някакви пари. Без значение кой е ощетен и на каква цена.

Описанието на проекта за така нареченото“ овластяване“ е 20 страници наукообразен текст без нито една конкретна дума, каква ще е реалната дейност, оправдаваща бъркането в джоба на данъкоплатеца. С други думи хората от „Делфи“ са експерти, но не в защитата на „уязвимите“ групи, а в областта на манипулацията.

Делфи е името на светилището на пророчицата Пития на бог Аполон. Няма нужда да имаш нейните способности, за да предскажеш къде ще потънат парите от едноименната „благотворителна“ фирма на Стойчев. Неочаквано ще се окаже, че загрижената за социалното преуспяване  на обратни и не толкова обратни „мургави“ граждани организация има нужда от скъпа техника, луксозни автомобили и подобни благини.

Щом общината разполага с излишни средства в бюджета, те биха могли да се насочат към далеч по-подходящи страни по подобни договори. Само с половината от трите хиляди долара могат да се платят таксите на младите семейства за детски градини и ясли поне на половината град, коментираха тези дни общински съветници от „Национален фронт за спасение на България“.

Всъщност, точно след тяхната намеса решението за отпускането на сумата беше отложено в последния момент. Подобна случка се разигра и на една от предишните сесии на ОбС в морския град, когато пак благодарение на НФСБ беше предотвратен „подарък“ за организацията “Малкият принц“, чиято единствена дейност се оказа само даването на коктейли и приеми.

За добро или лошо, бургаската община разполага с 20 хиляди лева специален фонд, заделен да спонсорира подобни на „Делфи“ структури. Въпросът е защо управляващите от ГЕРБ продължават да подпомагат такива антибългарски цели. Отговорът е много лесен – заради парите.

Директното финансиране от международни аферистки групи, като тези от „Отворено общество” и  Агенцията на САЩ за международно развитие, позволява на всякакви псевдоексперти  да бъдат на партийна хранилка и да си пълнят джоба за сметка на разрушаване устоите на българското общество.



Джордж Сорос

В категории: Бургас , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
22.04.2012 15:40:40
0
0
ZA KVA OBEKTIVNOST I BEZPRISTRASTNOST GOVORI VESTNIK DESANT KATO TOI NASTROIVA XORATA EDNI SRE6TU DRUGI NE TRIABVA PO TOZI NA4IN DA RUGAETE MALCINSTVATA AKO ISKATE DA BUDETE TO4NI KAM XORATA ///// JALKO ZA VESTNIKA[lol]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки